Εμφάνιση αποτελεσμάτων : 1 έως 6 από 6

Νέο Μέλος
    Όνομα
    Νίκος
    Περιοχή
    Ιωάννινα

Προεπιλογή Inventor Passion Pro II - σφάλμα Ε1 - έγινε επισκευή αλλά...

Καταρχάς καλώς σας βρήκα. Στο προκείμενο. Τα γράφω όσο πιο αναλυτικά για να αποφύγουμε τα πολλά ποστ όσο γίνεται.
    Έχω ένα Inventor Passion Pro II (P7MVI-09iwfi εσωτερική μονάδα - P7MVO εξωτερική) 9000BTU. Πριν μερικές μέρες μου έβγαλε σφάλμα Ε1 (σφάλμα επικοινωνίας εσωτερική-εξωτερικής μονάδας), αφού μου είχε ρίξει την ασφάλεια του πίνακα 2 φορές (στη δεύτερη φορά έβγαλε το σφάλμα και δεν ξαναξεκίνησε).
    Έβγαλα την εξωτερική πλακέτα και με βάση τον κωδικό της πλακέτας, βρήκα σχηματικό, η οποία απ’ ό,τι κατάλαβα είναι Midea που χρησιμοποιείται σε πολλά φασόν. Η ασφάλεια πάνω στην πλακέτα δεν κάηκε.
    Είδα ένα κεραμικό πυκνωτή C695 (1nF/1kV) ανοιγμένο στη μέση (χωρίς να είναι καρβουνιασμένος)
    Έλεγξα όσο μπορούσα τα γύρω γύρω, αντιστάσεις ΟΚ, η δίοδος D601 οκ, η DZ601 οκ (την ξεκόλλησα και έλεγξα), η γέφυρα BR1 και αυτή τη μέτρησα οκ επάνω στην πλακέτα.
    Άλλαξα τον πυκνωτή C695 και το IGBT (Q601 με ένα IKW30N60H) που ήταν καμένο. Το IGBT που είχε πάνω η πλακέτα ήταν το RGTH60TS65D.
    Την έβαλα επάνω και λειτούργησε το κλιματιστικό.
    Αυτό όμως που με τρώει είναι ότι νομίζω ότι ακούγεται κάπως τραχύς ο ήχος του συμπιεστή σε σύγκριση με ένα άλλο ίδιο που έχω αλλά 12άρι.
    Επίσης, όταν μετρούσα διάφορα, μέτρησα μια ύποπτη τιμή στον driver του IGBT (αυτό που στο σχηματικό είναι ως IC13 - IR4427) μεταξύ εξόδου pin7 και GND = 60Ω. Αποφάσισα να μην κάνω τίποτα γι αυτό... Παρόλα αυτά λειτουργεί, με μάλλον καλή απόδοση. Το έβαλα για καμιά ώρα στη ζέστη στο 26. Ο driver στην πλακέτα είναι ο IXYS X4427N.
    Γενικά δεν το έχω βάλει να λειτουργήσει από τότε το κλιματιστικό, μιας και δεν χρειαζόταν ιδιαίτερα, μην ζορίσω το IGBT και έχω και άλλη ζημιά. Εκτός από κανα δυο φορές για δοκιμή.
    Η ερώτηση είναι να αλλάξω προληπτικά τον driver; Επίσης μήπως γνωρίζει κάποιος αν η δίοδος D406 ταιριάζει με την BAW56 (το package γράφει JC 12). Γιατί υποπτεύομαι κι αυτή για την τιμή που μέτρησα.
    Αν υπάρχει θέμα με την οδήγηση του IGBT, εκτός του να καεί ξανά, υπάρχει περίπτωση να δημιουργηθεί πιο χοντρό θέμα;
    Ευχαριστώ!

Το avatar του χρήστη klik
    Μέλος
    Όνομα
    N/A
    Περιοχή
    Θεσσαλλλονίκη

Προεπιλογή

Το IGBT που άλλαξες έχει σχέση με την γενική τροφοδοσία και όχι την οδήγηση του μοτέρ. Υπάρχει άλλο στάδιο μετά την τροφοδοσία για την οδήγηση. Να αλλάξεις και τις δυο αντιστάσεις 47Ω αν κοντά στο gate του IGBT αν μετράνε έστω και λίγο διαφορετικά (π.χ. 46 ή 48Ωμ αντί για 47Ωμ). Η τάση που παράγει το IGBT είναι εντός ορίων; Πρέπει να είναι Power Factor Correction η δουλειά του.

Νέο Μέλος
    Όνομα
    Νίκος
    Περιοχή
    Ιωάννινα

Προεπιλογή

Καταρχάς είμαι ερασιτέχνης και ασχολήθηκα γιατί μου είπαν ότι είναι εξωτερική πλακέτα και πάμε για αλλαγή. Οπότε είπα να την κοιτάξω.
    Όταν ξεκόλλησα το IGBT και την DZ601 μέτρησα τις 47Ω επάνω στην πλακέτα και επειδή είναι παράλληλα μέτρησα 23-24Ω. Οπότε θεώρησα ότι είναι εντάξει.
    Δεν μιλάω για την οδήγηση του μοτέρ. Για την οδήγηση του IGBT μιλάω από το IC13.
    Nαι, απ' οτι έχω καταλάβει είναι PFC.
    Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη nistav : 22-03-26 στις 01:06

Μέλος
    Όνομα
    Δημήτρης
    Περιοχή
    PERISTERI ATTIKIS

Προεπιλογή

Εκείνο που πρέπει να κάνεις φίλε Νίκο πρωτίστως
    για να μην ζορίζεται τ΄ IGBT όπως γράφεις είναι ν΄ αντικατ/σεις αυτό που έβαλες (IKW30N60H),
    μ΄ αυτό που ΄χε ο κατασκευαστής (RGTH60TS65D) καθόσον αυτό - βάσει των Datasheet - έχει
    ανοχή τάσης μεταξύ C-E (650V) έναντι των 600V που έχει το IKW30N60H,
    κι υψηλότερη απαγωγή ισχύος (PD = 194W) σε σχέση με το IKW30N60H που στους 25ο C έχει 94W, και στους 100ο C έχει 187W.
    Φιλικά.
    Δημήτρης Καρούσης

Νέο Μέλος
    Όνομα
    Νίκος
    Περιοχή
    Ιωάννινα

Προεπιλογή

Δημήτρη ευχαιστώ για τη σύσταση. Το γνωρίζω ότι έχει κάπως υποδεέστερα χαρακτηριστικά αλλά θεώρησα ότι 1. υπάρχει "αέρας" αρκετός ως προς τις μέγιστες τιμές που μπορεί να δεχτεί κατά την φυσιολογική λειτουργία του κλιματιστικού και 2.επειδή υπάρχει και στο σχηματικό, δεν θα υπάρχει θέμα. Επίσης, πολλές φορές, όπως έχω αντιληφθεί (μπορεί να κάνω και λάθος) οι κατασκευαστές μπορεί να αλλάξουν προμηθευτή γιατί τους είναι πιο συμφέρον.
    Και ο άλλος λόγος είναι ότι αυτό που έβαλα μπορούσα να το βρω άμεσα, και μιας και όπως είπαμε υπήρχε στο σχηματικό, γι' αυτό το έβαλα.
    Πάντως σ' ευχαριστώ. Θα το έχω υπόψη.
    Με τον gate driver (X4427N) όμως τι να κάνω; Γιατί τώρα δεν το βάζω σε λειτουργία μέχρι να δω τι θα κάνω και με αυτό.

Μέλος
    Όνομα
    Δημήτρης
    Περιοχή
    PERISTERI ATTIKIS

Προεπιλογή

Νίκο,
    θα κάνεις το πιο απλό και το πιο καθυστηχαστικό για τους φόβους σου.
    Θ΄ αντικατ/σεις το IX4427N μ΄ ένα καινούργιο.
    Φιλικά.
    Δημήτρης Καρούσης

Παρόμοια Θέματα

1. Απαντήσεις: 3
    Τελευταίο Μήνυμα: 30-10-24, 22:30
  2. Απαντήσεις: 4
    Τελευταίο Μήνυμα: 14-06-20, 22:36
  3. [Κλιματιστικό] Περίεργη βλάβη σε Inventor Passion Pro
    από alefgr στο forum Κλιματιστικό
    Απαντήσεις: 13
    Τελευταίο Μήνυμα: 05-04-19, 21:51
  4. [Κλιματιστικό] Inventor κλιματιστικό και θόρυβος
    από skfn στο forum Κλιματιστικό
    Απαντήσεις: 2
    Τελευταίο Μήνυμα: 02-02-18, 19:40
  5. [Τηλεόραση LG] Πρόβλημα με LG TV (Η μισή έγινε μαύρη)
    από giranilas στο forum Τηλεόραση
    Απαντήσεις: 11
    Τελευταίο Μήνυμα: 04-01-13, 02:11

Δικαιώματα - Επιλογές

• Δημιουργία θεμάτων: Όχι
  • Υποβολή μηνυμάτων: Όχι
  • Σύναψη αρχείων: Όχι
  • Επεξεργασία μηνυμάτων: Όχι
  •  
  • BB code: σε λειτουργία
  • Smilies: σε λειτουργία
  • [IMG]: σε λειτουργία