[QUOTE=ΗΝ1984;621432]Πάρε ένα σύρμα, γύρισε το γωνία στην άκρη, άνοιξέ τη είσοδο του κρύου, βαλέ το στη σωλήνα και θα μπορέσεις να δεις το μήκος της μέσα στο θερμοσίφωνο.
Ίσως κάποια αναμικτική, είναι μεν κλειστή στην έξοδο, αλλά μπορεί να συγκοινωνεί εσωτερικά το ζεστό με το κρύο και σου οδηγεί κρύο νερό στο δίκτυο του ζεστού. Κλείσε την παροχή ζεστού από το θερμοσίφωνο και δοκίμασε να πάρεις μόνο ζεστό από τις βρύσες. Εάν στο ζεστό έχεις νερό, υπάρχει ανάμιξη.[/QUOTE
Το μυστήριο λύθηκε. Καταρχήν αγόρασα νέο ηλεκτρομπόιλερ 100 lt (το 60 lt αφενός ήταν μικρό, αφετέρου ο υδραυλικός μου είχε πει ότι στο πατάρι έχει αναμονές για σύνδεση με τα καλοριφέρ). Δεν ειδοποιώ τον υδραυλικό (μετά από σχεδόν 2 χρόνια που δεν έχει βρει λύση και τις βλακείες που λέει, αποφάσισα να βρω την άκρη μόνος μου). Κλείνω την παροχή από το ρολόι (ο επιστήμονας δεν έχει βάλει ούτε γενικό, ούτε στο πατάρι στην παροχή), ανεβαίνω πατάρι βάζω σύρμα στο σωλήνα του κρύου και είναι στην θέση του (ο θερμοσίφωνας λειτουργικός). Λέω, μέχρι να αδειάσει με το αλφαδολάστιχο, ας βάλω έναν διακόπτη στην παροχή του κρύου για να ανοίξω και τον γενικό από το ρολόι να έχουν νερό οι βρύσες. Ετσι όπως έχω στον αέρα τους 2 σωλήνες (ένας του ΖΝΧ και ο άλλος της παροχής με την βάνα που έβαλα ΚΛΕΙΣΤΗ), ανοίγω από το ρολόι και μπαίνοντας στο σπίτι ακούω νερά...WTF λέω... Ανεβαίνω πατάρι και από σωλήνα του ΖΝΧ το νερό συντριβάνι. Κάτω πάλι, κλείσιμο ρολόι, τάπωμα με βάνα και στο ΖΝΧ. Αρχίζω το ψάξιμο σε όλους τους διακόπτες που έβρισκα από το ρολόι ως την είσοδο της παροχής στο σπίτι. Σε μία βρύση ποτίσματος στην αυλή με 3 διακλαδώσεις, υπήρχε σωλήνας με βάνα ανοιχτή που (δεν ξέρω γιατί ποια χρήση έχει τοποθετηθεί) που προφανως κάπου εσωτερικά συνδέεται με τον σωλήνα του ΖΝΧ και έδινε κρύο νερό. Δηλαδή στο θερμοσίφωνα είχα είσοδο παροχής κρύου και στο κρύο και στο ζεστό (τρελό;;. Τα πρώτα 2-3 χρόνια που είχα κανονικά ζεστό, προφανώς η βάνα στην αυλή ήταν κλειστή. Μετά κάποιος χωρίς να ξέρει τι είναι, την άνοιξε και από τότε είχα το πρόβλημα της ανάμιξης (ο υδραυλικός πενιά). Τα υπόλοιπα πλέον απλά... Κατεβάζω το παλιό θερμοσίφωνα και ανεβάζω το καινούργιο ηλεκτρομπόιλερ, συνδέω, γεμίζω, ανάβω... βουαλά όλες οι βρύσες καυτό νερό.
Την επόμενη μέρα, ΑΛΛΑΖΩ ΥΔΡΑΥΛΙΚΟ, για να μου βάλει στην αυλή μετά το ρολόι μειωτή πίεσης και φίλτρα κεντρικής παροχής με bypass , να ταπώσει τον καταραμένο σωλήνα και να μου συνδέσει την θέρμανση με το ηλεκτρομπόιλερ (ο άνθρωπος αφού ανέβηκε στο πατάρι μου είπε ότι οι αναμονές ήταν παλιοί σωλήνες ύδρευσης και όχι από τα καλοριφέρ όπως μου έλεγε ο άλλος υδραυλικός). Ευτυχώς οι κάθετες στήλες περνάγαν έξω από το πατάρι και έγινε μικρό μερεμέτι με 2 μέτρα σωλήνες από εξωτερικό τοίχο στο ηλεκτρομπόιλερ.
Όλα κομπλέ πλέον. Ευχαριστώ όλους σας για την βοήθεια.

. Τα πρώτα 2-3 χρόνια που είχα κανονικά ζεστό, προφανώς η βάνα στην αυλή ήταν κλειστή. Μετά κάποιος χωρίς να ξέρει τι είναι, την άνοιξε και από τότε είχα το πρόβλημα της ανάμιξης (ο υδραυλικός πενιά). Τα υπόλοιπα πλέον απλά... Κατεβάζω το παλιό θερμοσίφωνα και ανεβάζω το καινούργιο ηλεκτρομπόιλερ, συνδέω, γεμίζω, ανάβω... βουαλά όλες οι βρύσες καυτό νερό.
Απάντηση με παράθεση