κανε μια καλη 24ωρη απόψυξη πρωτα, και αν δεν, εδω είμαστε
Sent from my SM-A528B using Tapatalk
κανε μια καλη 24ωρη απόψυξη πρωτα, και αν δεν, εδω είμαστε
Sent from my SM-A528B using Tapatalk
stafidas (18-08-24)
Μετά από 20 χρόνια λειτουργίας το πρωτο που αλλάζεις είναι ο πυκνωτής και ακόμη καλύτερα να τον μετρήσεις πριν τον αντικαταστήσεις..............edit: η απάντηση πήγαινε προς stafidas
![]()
Ατάκα 1η.......Οχι ...Οχι .....Απλά το άνοιξα μήπως έφυγε κανένα καλωδιάκι.
Ατάκα 2η....... Οχι ... Οχι ....Απλά το άνοιξα μήπως είχε καεί κάποια ασφάλεια.
stafidas (18-08-24)
συμφωνώ με την 24ωρη απόψυξη αλλά το πρόβλημα μου είναι ότι είναι γεμάτο (και συντήρηση και κατάψυξη) και δεν έχω άλλο ψυγείο για να χρησιμοποιήσω. Πρέπει να επιστρατεύσω γείτονες/κουμπάρους/φίλους οπότε ίσως χρειαστεί λιγο χρόνο για να το καταφέρω. Θα το κάνω όμως, πρέπει.
Για πυκνωτή...
Αυτό που έχει το ψυγείο (εκτός αν μου ξεφεύγει κάτι), είναι η μονάδα εκκίνησης (όπως το λέει η bosch) που είναι μέσα στο μαύρο πλαστικό κουτί δίπλα από το μοτέρ (παραθέτω φωτό)
starting unit - photo1.jpg
starting unit - photo2.jpg
starting unit - photo3.jpg
Να σημείωσω πως όταν έβγαλα το μαύρο καπάκι, σαν να μου μύρισε κάτι καμμένο...
Επίσης, δεν ξέρω αν φαίνεται στην φωτό, αλλά δείχνει σαν να έχει αρπάξει λίγο (ίσως και είναι και φυσιολογικό - δεν ξέρω).
Γενικότερα...
Το μοτέρ σταμάτησε κάποια στιγμή (η θερμοκρασία κατάψυξης ήταν στους -11) - κι εδώ είναι που βρήκα την ευκαιρία να το βγάλω από την πρίζα και να ανοίξω το μαύρο κουτί.
Όταν το έκλεισα πάλι και το έβαλα στην πρίζα, δεν δούλεψε - όπου χειροκίνητα έδωσα μία στο ανεμιστηράκι και ξεκίνησε (ανεμιστηράκι και μοτέρ).
Αν υποθέσουμε ότι φταίει αυτή η μονάδα εκκίνησης (ρελέ εκκίνησης), μπορεί να προκαλεί τέτοια συμπτώματα όπου η κατάψυξη να μην κατεβαίνει κάτω από -11 ?
Την μονάδα εκκίνησης την βρήκα στα bosch spare parts:
starting unit - bosch part number.PNG
και την βρήκα και σε μαγαζί με ανταλλακτικά για να την πάρω (αν συμφωνείτε κι εσείς):
https://www.antalaktika-hlektrikon.g...s-bosch-detail
stafidas (18-08-24)
Ναι, όταν το έβαλα στην πρίζα δεν ξεκίνησε ούτε ανεμιστήρας ούτε συμπιεστής.
Μόλις κούνησα το ανεμιστηράκι, ξεκίνησε και το ανεμιστηράκι και ο συμπιεστής.
Η λογική λέει ότι υπάρχει πρόβλημα με την μονάδα εκκίνησης (συμφωνώ).
Αυτό που δεν ξέρω όμως... δικαιολογεί αυτή η βλάβη το ότι η θερμοκρασία στην κατάψυξη δεν κατεβαίνει πιο κάτω από -11?
Θα πάω να πάρω μία μονάδα αύριο να την αλλάξω και να δούμε πως θα πάει...
θα του κάνω και μια 24ωρη απόψυξη όταν βρω κάπως να τακτοποιήσω τα τρόφιμα...
... και βλέπουμε...
Δύο - τρία πράγματα πρέπει ν΄ ελέγξεις ακόμα φίλε Μαρίνε.
- Πόσο υψηλή είναι η θερμοκρασία του περιβάλλοντος χώρου,
- αν είναι καθαρές οι σχισμές αεραγωγών και δεν έχουν γεμίσει πάγο (αυτό μπορεί ν΄ επιτευχθεί και με μία καλή απόψυξη με το ψυγείο εκτός ρεύματος)
- πόσα κατεψυγμένα τρόφιμα υπάρχουν εντός της κατάψυξης (μήπως αυτή είναι υπερκαλυμμένη) και γι΄ αυτούς τους λόγους δεν μπορεί η θερμοκρασία
να φθάσει χαμηλότερα από -11ο C.
Πατώντας το κουμπί με το σχήμα του ρόμβου στο μπροστινό panel γίνονται ρυθμίσεις της θερμοκρασίας κατάψυξης από -18ο C έως -26ο C ;
Από την ιστοσελίδα : https://manuall.gr/bosch-kgu3620ie-psigiokatapsiktis/ κατεβαίνει τ΄ Εγχειρίδιο Χρήσης, (σελ. 108 – 122), του ψυγειοκαταψύκτη BOSCH KGU3620IE.
Φιλικά.
Δημήτρης Καρούσης
stafidas (19-08-24)
Αν το σετ εκκίνησης είναι κίτρινο (και δεν είναι απλά σκίαση ) όπως στην φωτογραφία που έβαλες θα το αλλάξεις οπωσδήποτε , αλλά αυτό που βρήκες δεν υποστηρίζεται βάση του καταλόγου στο μοντέλο σου , εκτός αυτού το έχει ακριβό , αυτά δεν κάνουν παρά 8 - 10 ευρώ όλο το σετ
Μην βγάζεις και βάζεις την πρίζα συνεχώς , δεν είναι καλό , και στην παραπάνω περίπτωση μπορεί να σταμάτησε βάση της θερμοκρασίας , δηλαδή κανονική παύση .Κάποια στιγμή το μοτέρ σταμάτησε πάλι, και όσο και να κούναγα... δεν χαμπάριαζε...
Όταν το καθαρίσεις και το ξαναβάλεις να δουλέψει κανονικά , και αφού φτάσει σε ικανοποιητικές θερμοκρασίες , από εκεί και ύστερα παρακολούθα αν οι παύσεις και εκκινήσεις που κάνει μόνο του ανταποκρίνονται και με τις σωστές κατά προσέγγιση θερμοκρασίες .
Οι παύσεις και εκκινήσεις πρέπει να είναι τακτικές π.χ. εντός το πολύ μισής ώρας (και όχι όπως στα παραδείγματα από το βράδυ μέχρι την επομένη το πρωί που αναφέρεις ) βέβαια αυτό ήταν επειδή δεν είχε γίνει πλήρη χειροκίνητη απόψυξη πρώτα και μπέρδευε το ψυγείο ξεγελώντας τους αισθητήρες , αν καθαριστεί πλήρως ίσως αλλάξουν όλα και να δουλέψει σωστά .
stafidas (19-08-24)