Πραγματικά δεν κατάλαβα.
Εφόσον όλο το κύκλωμα της πλακέτας "πατάει" πάνω στο δίκτυο μόνο από τη μεριά, ας πούμε, της φάσης, τότε το τί συμβαίνει στον ουδέτερο ή στη γείωση δεν μπορεί να το αντιληφθεί... Μήπως η πλακέτα κοιτάει το ρεύμα που περνάει από το καλώδιο της φάσης και το συγκρίνει με αυτό που περνάει από τον ουδέτερο ή τη γείωση; Αν όχι, τότε, εφόσον η φάση ο ουδέτερος και η γείωση είναι ΚΟΙΝΑ για όλες τις συσκευές του σπιτιού, τί με εμποδίζει να "τραβήξω" την με διαρροή αντίσταση του πλυντηρίου και να την κάνω αντίσταση π.χ. για τον θερμοσίφωνα; Θα μου βγάλει κάποιο κωδικό βλάβης το πλυντήριο αν η αντίσταση του θερμοσίφωνα έχει διαρροή;
Υπάρχει κάποιος κωδικός βλάβης π.χ. Ε1234 στο πλυντήριο, που το βλαβολόγιο να τον ερμηνεύει ως "Διαρροή στην αντίσταση θέρμανσης νερού";
Αν ένας πεσμένος πυκνωτής εκεί που λες μπορούσε να το κάνει αυτό, τότε η επισκευή ποια είναι, αλλαγή του πυκνωτή αυτού, αλλαγή της αντίστασης που έχει διαρροή ή και τα δύο;
Αν ο καλός πυκνωτής στερεί από την πλακέτα τη δυνατότητα να ανιχνεύσει διαρροή στην αντίσταση ενώ ο πεσμένος της το επιτρέπει, τότε ποιος είναι ο σωστός και ποιος είναι ο λάθος πυκνωτής;
Ίσως να χαλάω το θέμα, συγγνώμη, αλλά θέλω να καταλαβαίνω κάποια πράγματα. Το να λέω ότι η τάδε συσκευή μου βγάζει το τάδε σφάλμα και να ακούγονται απόψεις του στυλ "Φταίει που το καλώδιο τροφοδοσίας είναι μαύρο αντί για άσπρο", δεν μου αρέσει
Και για να διευκρινίσω και κάτι άλλο, ΔΕΝ ΞΕΡΩ τί φταίει στην συγκεκριμένη περίπτωση.
klik (01-06-23)