Ευχαριστώ για την απάντηση. Φαίνεται έχω κάποιο περίεργο πρόβλημα, γιατί όπως έγραψα δεν είναι από γλίτσα το πρόβλημα. Δυστυχώς ο σωλήνας αποχέτευσης είναι εσωτερικά της μόνωσης, άρα να το ξεχάσω τον έλεγχο με το μάτι-πρόσβαση; Τα δέκα τελευταία εκατοστά του σωλήνα μόνο φαίνονται και ίσως εκεί κοντά είναι το πρόβλημα. Θα βγάλω το ψυγείο και θα το βλέπω όταν δουλεύει και ζεσταίνεται, να δω τι συμβαίνει εκεί. Ίσως πλησιάσω και κανένα γκαζάκι για ζεστασιά.
Ο σωλήνας αποχέτευσης δεν είναι σπιράλ. Φαίνεται με το μάτι στα τελευταία 10 εκατοστά και 26 χρόνια τώρα που έβαζα το πλαστικό κορδόνι (με άκρη που την έχω στρογγυλέψει) δεν είχα κανένα πρόβλημα και έφτανα μέχρι την λεκάνη εξάτμισης του συμπιεστή. Μάλιστα επειδή πλέον αφήνω μέσα το κορδόνι, πρόβλημα έχω μετά από 4 μέρες περίπου όχι μόνο να το σπρώξω πιο μέσα αλλά και να το τραβήξω έξω αφού η σωλήνα αποχέτευσης το στραγγαλίζει από μόνη της, χωρίς να το έχω κουνήσει καθόλου. Τέλος δεν έχω κανένα πρόβλημα να χώνω το κορδόνι σε όλη την διαδρομή, παρά μόνο στα τελευταία 15 εκατοστά περίπου. Δυστυχώς το στένεμα είναι 5 εκατοστά περίπου πιο μέσα από εκεί που είναι ορατός από πίσω ο σωλήνας αποχέτευσης. Μερικές φορές νιώθω να κατεβαίνει και πιο κάτω το στένεμα. Ίσως κάνει καμιά ένωση εκεί ο διαφανής σωλήνας με άλλη όδευση νερού του ίδιου του ψυγείου (εσωτερικά σκληρά πλαστικά στην μόνωση).
Ακόμα και τώρα αν επιμένω τον ανοίγω τον δρόμο με χτυπήματα αλλά σε 4 μέρες περίπου ξαναέχω στραγγάλισμα.
Τι σκληρό σωλήνα 20 εκ περίπου θα μπορούσα να βάλω μέσα στην σωλήνα αποχέτευσης από πίσω για να την έχω μόνιμα ανοιχτή;
Για να δω τι συμβαίνει μέσα θα είναι αδύνατον έ; Βλέπω ένα χαρτόνι στην πίσω όψη του ψυγείου και δεν πρέπει να έχει κομμάτια που λύνονται εκεί πίσω.
Κάτι τέτοιο (σωλήνας χαλκού για κλιματιστικά) στο 1/4" περίπου (ή 3/16") ίσως να άνοιγε μόνιμα τον δρόμο μέσα στην σωλήνα αποχέτευσης
https://www.balkanenergy.gr/swlhnas-...stika-koyloyra
Αν δεν καταφέρω λύση, θα μπορούσα να κάνω κάτι ώστε να πέφτει το νερό συμπύκνωσης σε ένα μπολάκι και να το αδειάζω κάθε 2-3 μέρες; Κάτι σαν σφουγγάρι που να μαζεύει το νερό στο μπολάκι.
Υπάρχει η περίπτωση σχηματισμού πάγου μέσα στην σωλήνα αποχέτευσης;
'One of the most common problems with frost-free refrigerators (and often with upright frost-free freezers) is drain freeze up. This is usually caused by the defrost drain clogging, then freezing. On older units, it can also happen when the insulation (usually open-cell Styrofoam) around the drain gets 'water-logged', as it often does over the years, causing ice to build up inside the drain."
https://davesrepair.com/DIYhelp/DIYrefrigdrainfix.htm

Απάντηση με παράθεση