Τι σύστημα εκκίνησης έχει η αντλία;
Έλεγξε τα φίλτρα-σίτες της εξαγωγής των μπαταριών.
Τι σύστημα εκκίνησης έχει η αντλία;
Έλεγξε τα φίλτρα-σίτες της εξαγωγής των μπαταριών.
Μπορεις να κανεις μια δοκιμη με την σωληνα κατω απο τον νιπτηρα?
Βγαλε την παροχη της "υποπτης" μπαταριας και δες αν η παροχη σου ειναι και αυτη υποτονικη
φιλε μου ειχα και εγώ παρομοιο προβλημα με την πιεση δικτύου. ολες οι μπαταρίες λειτουργουσαν με κανονική πιεση εκτος του νιπτήρα που μετα βιας κυλούσε νερό. έβγαλα τα φιλτρα της μπαταρίας ( στο στομιο) τα εβαλα στο ξυδι και το προβλημα λύθηκε.
ριξε μια ματια και εκει αν θέλεις.
Η σωστή κατΆ εμένα τοποθέτηση είναι η εξής:
Δεξαμενή β€“ αντλία – φίλτρο – εκκινητής (ο οποίος έχει ανεπίστροφη μέσα).
Η ανεπίστροφη (χρωμέ εξάρτημα) είναι πλεονασμός .
Ο υδραυλικός να κάνει μια καλή τρυπά στο καπάκι του φίλτρου και να κολλήσει κάτι με εξωτερικό σπείρωμα ½ και να βιδωθεί εκεί μια βάνα ολικής, ώστε να το καθαρίζεις χωρίς να ξεβιδώνεις το καπάκι.
Το φίλτρο τοποθετείται συμφώνως το βέλος που έχει επάνω και δείχνει τη ροή.
Αυτό που βουλώνει τα φίλτρα στις μπαταρίες είναι η συσσώρευση αλάτων (και όσο πιο σκληρό το νερό τόσο το χειρότερο), και για αυτό ακριβώς το λόγο καθαρίζουν με ξύδι. Όσο για το κεντρικό φίλτρο, αυτό κρατάει χώματα, πετραδάκια και σκουπιδάκι, αλλά ΟΧΙ τα άλατα! Δυστυχώς δεν υπάρχει φίλτρο που να κρατάει άλατα, επειδή αυτά είναι διαλυμένα στο νερό, και τα ιόντα τους είναι μικρότερα από το ελάχιστο που μπορεί να κρατήσει και το λεπτότερης κοκκομετρίας φίλτρο. Αποτέλεσμα, όταν κλείνεις τη βρύση, αυτές οι λίγες σταγόνες που παραμένουν στο φιλτράκι, κάποια στιγμή στεγνώνουν και μένουν πίσω μόνο τα άλατα.
Gaou (23-02-22), vasilimertzani (23-02-22)
Κάτι άσχετο με τα άλατα, αλλά σχετικό με τα πιεστικά συγκροτήματα.
Η βαλβίδα αντεπιστροφής (αυτό το χρωμέ εξάρτημα) καλό θα ήταν να τοποθετηθεί στην έξοδο της αντλίας.
ΠΡΟΣΟΧΗ
Τα αναγραφόμενα από μένα ενδεχομένως να μην είναι σωστά .
Και σωστά να είναι μη προσπαθήσετε να τα υλοποιήσετε αν δεν έχετε τις απαιτούμενες άδειες και γνώσεις
Ηλιας Α (23-02-22)