Εμφάνιση αποτελεσμάτων : 1 έως 8 από 8

Νέο Μέλος
    Όνομα
    Γιωργος
    Περιοχή
    Ηρακλειο

Προεπιλογή KG44UM90/01 περίεργο προβλημα (μη)ψύξης...

Καλησπέρα σε όλους, έχω αυτό το ψυγείο 13 χρόνια περίπου χωρίς το παραμικρό πρόβλημα... Ξαφνικά πέταξε alarm για θερμοκρασία κατάψυξης διαπιστωνοντας αργότερα ότι το ψυγείο έχει χάσει την ικανοτητα ψύξης του... Έγινε έλεγχος σε όλα τα ηλεκτρικά μέρη αντιστάσεις αισθητήρες διακόπτες ανεμιστήρες... κατά τη λειτουργία το στοιχείο της κατάψυξης έπιανε λίγο πάγο στην κορυφή, αρχικά ίσως ένδειξη διαρροής υγρού... μετά από ψάξιμο ξεκίνησα με υποψία φραξιματος του τριχοειδους η/και φίλτρου οπότε έγινε αλλαγή στο φίλτρο και βάζοντας βαλβίδα στον συμπιεστή το γέμισα ξανά με 60gr R600a όσο λέει ο κατασκευαστής... βελτιώθηκε ελαφρά αλλά και πάλι μετά από 8-10 ώρες λειτουργίας άδεια κατάψυξη φτάνει με το ζόρι -6 βαθμούς... με έχει τρελάνει.. ο συμπιεστής ανεβάζει αρκετά θερμοκρασία γύρω στους 60 βαθμούς, στην έξοδο έχει 66 και στην αναρρόφηση γύρω στους 25... ο συμπυκνωτής ζεσταίνεται ελαφρώς στην πάνω πλευρά... καμιά ιδέα εκτός από σκοτεινές δυνάμεις;!!!! ευχαριστώ!! ΥΓ. κατά τη λειτουργία τραβάει περίπου 0.5Amp ο συμπιεστής...
    Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη gsfakian : 05-10-20 στις 22:43

Μέλος
    Όνομα
    ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ
    Περιοχή
    ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Προεπιλογή

Διαρροη

Στάλθηκε από το Redmi 8 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Νέο Μέλος
    Όνομα
    Γιωργος
    Περιοχή
    Ηρακλειο

Προεπιλογή

Παράθεση Αρχικό μήνυμα από ΣΚΛΗΚΟΣ Εμφάνιση μηνυμάτων
    Διαρροη

Στάλθηκε από το Redmi 8 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
    ευχαριστώ για την απάντηση, όμως έχω απορία διαρροή χωρίς να κουνήσει από τη θέση του έπειτα από 13 χρόνια; επίσης.. αφού το εκκένωσα και το ξαναγεμισα με τη σωστή ποσότητα ψυκτικού δεν έπρεπε να δουλέψει σωστά έστω για ένα διάστημα; διότι δεν σταμάτησε εντελώς την ψύξη για να θεωρησω ότι έχασε όλα τα υγρά μονομιας...

Μέλος
    Όνομα
    Πέτρος
    Περιοχή
    Έβρος

Προεπιλογή

αφού το εκκένωσα
    Αν θεωρήσουμε ότι η αρχική αιτία ήταν διαρροή , με την εκκένωση μπορεί να τραβήξει και υγρασία εντός των σωληνώσεων , οπότε όσο σωστά και να ακουλουθήσεις διαδικασίες πάλι θα έχει πρόβλημα.
    όμως έχω απορία διαρροή χωρίς να κουνήσει από τη θέση του έπειτα από 13 χρόνια;
    Οι κατασκευαστές είναι πονηροί και επιτυγχάνουν με το "έτσι θέλω" διαρροές και εντός 5 ετίας (ενώ τα παλιά χρόνια που οι κατασκευαστές ήταν "προσκοπάκια" κρατούσαν οι σωληνώσεις άνω 40 ετίας )
    κάνε κενό και άστο με τα μανόμετρα επάνω για κανά 2 μέρες και δες αν συγκρατεί κενό.

Νέο Μέλος
    Όνομα
    Γιωργος
    Περιοχή
    Ηρακλειο

Προεπιλογή

Παράθεση Αρχικό μήνυμα από Κυριακίδης Εμφάνιση μηνυμάτων
    Αν θεωρήσουμε ότι η αρχική αιτία ήταν διαρροή , με την εκκένωση μπορεί να τραβήξει και υγρασία εντός των σωληνώσεων , οπότε όσο σωστά και να ακουλουθήσεις διαδικασίες πάλι θα έχει πρόβλημα.

Οι κατασκευαστές είναι πονηροί και επιτυγχάνουν με το "έτσι θέλω" διαρροές και εντός 5 ετίας (ενώ τα παλιά χρόνια που οι κατασκευαστές ήταν "προσκοπάκια" κρατούσαν οι σωληνώσεις άνω 40 ετίας )
    κάνε κενό και άστο με τα μανόμετρα επάνω για κανά 2 μέρες και δες αν συγκρατεί κενό.
    ναι δεν διαφωνώ αν και αν έχω διαρροή μάλλον την κάτσαμε τη βάρκα... άντε βρες την... σε αυτά πιάνει η μεθοδος με την φωσφοριζουσα ουσία; επίσης καλή ιδεα αυτή με το κενό αλλά ήδη έχει χαλάσει από την Παρασκευή και πραγματικά έχει δημιουργήσει τρομερό πρόβλημα σε μια εξαμελή οικογένεια... το ψυγείο που στη ζωη μας είναι κάτι δεδομένο(!).. σαν να μην υπάρχει εκτός αν δεν υπάρξει!!! θα μου πείτε γιατί δεν παίρνω άλλο... το συγκεκριμένο το πλήρωσα 1200 είναι σε άριστη κατάσταση και ΔΥΣΤΥΧΩΣ σε αυτή τη διάσταση ακριβώς βρίσκω μόνο το ίδιο και πάλι siemens στα 1100(!!) οπότε σκέφτομαι ότι ίσως άξιζε να ασχοληθεί κάποιος μαζί του.. ειδάλλως με λιγότερα από τα μισά θα είχα ένα ψυγείο να κάνω τη δουλειά μου!! γι'αυτό και ήδη μου κοστίζει ψυχολογικά πάρα πολύ!! από την άλλη υπάρχει τρομερή έλλειψη σωστών επαγγελματιών ώστε να εμπιστευτώ στο Ηράκλειο Κρήτης... . να ξαναρωτήσω για το θεμα του κενού και τις 2 ημέρες δοκιμή... εστω ότι έχει τέτοιο θέμα... γεμίζοντας το... για το πρώτο δωδεκάωρο δεν θα έπρεπε να δουλέψει σωστά; και το σωστά άραγε ποιο είναι για ένα ψυγείο με άδεια κατάψυξη και λίγα πράγματα στη συντήρηση; με θερμοκρασία δωματίου 25-27 και ρύθμιση μέχρι -28 στην κατάψυξη πόσο άραγε θα έπρεπε να κατεβαίνει και σε τι χρόνο για να θεωρηθεί φυσιολογικό; παίζει να έχει πέσει απλώς η απόδοση του συμπιεστή λόγω φθοράς;;

Νέο Μέλος
    Όνομα
    Γιωργος
    Περιοχή
    Ηρακλειο

Προεπιλογή

Υ.Γ. επίσης αν κάποιος έχει το service manual θα το εκτιμούσα πολύ ώστε να βεβαιωθω για τον έλεγχο στα ηλεκτρονικά του..
    Υ.Γ.2 πόσο ηλίθιο όμως από τον κατασκευαστή εφόσον έχει κεντρική μονάδα που παρακολουθεί τις θερμοκρασίες να μην τις γράφει σε κάποιο μενού αλλά να δείχνει μόνο τη ρύθμιση...(ίσως να έχει service mode αλλά δεν το ξέρω)

Νέο Μέλος
    Όνομα
    Γιωργος
    Περιοχή
    Ηρακλειο

Προεπιλογή

Καλημερα σε ολους και χρονια πολλα... Ετσι για την ιστορια και αν ενδιαφερεται κανεις για την εκβαση, το προβλημα ηταν μαλλον σκουπιδακι που βουλωνε το κυκλωμα... Με τηλεφωνικες(!) υποδειξεις λογω καταστασεων και λογω οτι το ψυγειο δεν εφευγε με τιποτα απο τον 2ο οροφο, εκανα την υπερβαση, αλλαξα το φιλτρο, προσθεσα βαλβιδα πληρωσης και ξαναγεμισα με ψυκτικο υγρο R600a και 5 gr παραπανω.. Θελω να πιστευω οτι ηταν αυτο μιας και εχει περασει αρκετος χρονος απο τοτε και το ψυγειο ρυθμισμενο στους -18/4 μου κραταει συνεχως απο -18 εως -22 στην καταψυξη και απο 8 εως 4 στην συντηρηση με εγκατεστημενα ψηφιακα θερμομετρα συνεχους παρακολουθησης... Ευχαριστω

Νέο Μέλος
    Όνομα
    Διονύσης
    Περιοχή
    Αγ. Δημήτριος

Προεπιλογή

Ευχαριστώ ν'ασαι καλά!

Παρόμοια Θέματα

1. [Siemens] Πρόβλημα σωστής ψύξης.
    από GiannisSma στο forum Ψυγείο
    Απαντήσεις: 21
    Τελευταίο Μήνυμα: 15-07-21, 08:41