Παιδιά κατ' αρχάς ευχαριστώ ειλικρινά όλους για τις απαντήσεις.
Για κάποιο όμως λόγο δεν είχα ειδοποιήσεις στο mail και λόγω "συνήθειας" δεν τσέκαρα απ' ευθείας εδώ τις πρώτες μέρες. Κι όταν τελικά έρριξα μια ματιά στην σελίδα του τόπικ, είδα να λέει "0 απαντήσεις" και δεν μπήκα καν στο θρεντ να το επιβεβαιώσω. Μάλλον έχω αρχίσει να χαζεύω και κοίταζα αλλού γι' αλλού, αφού τώρα που μπήκα (...κατά λάθος κι όλας, κλικάροντας κατά λάθος στην "γραμμή σελιδοδεικτών"...!) βλέπω ότι την ίδια μέρα κι όλας είχατε απαντήσει...
Τέλος πάντων, να σας απαντήσω (επιτέλους) κι εγώ :
Νίκο, όπως το είπες, λογικά αυτό που εννοώ εγώ,είναι ο θερμοστάτης. Και πράγματι, ο θερμοστάτης του δουλεύει, εφ' όσον πράγματι αλλάζει η θερμοκρασία στην συντήρηση όταν αλλάζω ρυθμίσεις. Δεν ξέρω βέβαια αν πλέον δουλεύει όσο σωστά θα έπρεπε, ή όχι...
Και ναι, "no frost" δεν είναι με την καμμία - απλά δεν ξέρω αν είναι "φυσιολογικό" να χρειάζεται πλήρη απόψυξη κάθε (πες) δίμηνο...
Κρατώ αυτό που λες για το λάστιχο και βλέπουμε...
(Όσο για τους γονείς, γενικά δύσκολη η κατάσταση - πάντως ζεστά χλωμό να μπαίνουν. Ξεσκέπαστα όμως, στάνταρ...)
Κοίτα, 30ετίας όχι. Το ψυγείο μου το έδωσε το '08, φοιτητής που έφυγε ήταν και το πολύ να το είχε αγοράσει (γιατί σίγουρα το είχε αγοράσει καινούριο), το '03. Συνεπώς την χειρότερη 17 ετών μηχάνημα είναι...(το "15ετίας" το είχα πει ενδεικτικά ναι μεν, αλλά περίπου τόσο είναι)
..νομίζω ότι κατά πάσα πιθανότητα μιλάμε όντως για το ίδιο ψυγείο, όπως το περιγράφεις...
...η αλήθεια είναι ότι όντως μπερδεύτηκα με τις περιγραφές σου (το κεφάλι μου δεν είναι και στην καλύτερη κατάσταση βέβαια), αλλά σ' ευχαριστώ αδερφέ. Θα το ξαναμελετήσω το ποστ σου.
Και οι εικόνες από το e-parts με μπέρδεψαν, δεν μου κάνουν για κάτι που μοιάζει με ό,τι είχε το δικό μου ψυγείο. Το καπάκι που έλεγα πως έχει χαθεί, δεν είχε κάποιο "κάσωμα" γύρω του, όπως αυτό στις εικόνες. Εκτός κι αν θυμάμαι κάτι λάθος. Πάντως, κάποια "μόνωση", σίγουρα δεν παίζει κάτω απ' την κατάψυξή μου. Έχει μόνο ένα μονοκόμματο φύλλο πλαστικού σαν "ταψί" που μπαίνει συρταρωτά (και δεν έχει καθόλου "γρίλιες" - γι' αυτό έγραψα το "μονοκόμματο"), λογικά για να κρατάει τυχόν σταλάζοντα νερά (πχ μετά την απόψυξη). Γενικά η κατάψυξη, όπως είπα, μοιάζει πολύ...."ξεβρακωμένη" κατασκευή, και χωρίς κάποια δυνατότητα να ανακοπεί με κάποιον παθητικό "μηχανισμό"/"αγωγούς", το ψύχος που εκλύει, και όλο απλά διαχέεται "σκόρπια" στον χώρο της συντήρησης. Η αρχή λειτουργίας του μοιάζει να είναι εντελώς μπακάλικη : "παγώνει η κατάψυξη, και το ψύχος διαφεύγει από πίσω προς την συντήρηση".
Ξανατονίζω εν τω μεταξύ πως κάτι σε "κλαπέτο", δεν υπάρχει από την πίσω της μεριά.
Γενικά ήμουν πάντα της αίσθησης ότι η κατάψυξή του "δουλεύει υπερβολικά", εξ' ου και ο πάγος που πιάνει σχετικά γρήγορα κι έλεγα μήπως απλά θέλει ν' αλλαχτεί κάποιο ανταλλακτικό (θερμοστάτης / χρονοδιακόπτης) που τα έχει παίξει (πέρα από την πιθανότητα να φταίει η γωνία του λάστιχου που είπα - αν και είμαι της αίσθησης πως μάλλον το λάστιχο δεν είναι θέμα). Τώρα αν απλά αυτή είναι η στάνταρ λειτουργία του ψυγείου, και θέλει απλά συχνά απόψυξη και "λίγα τρόφιμα"/προσοχή στα ανοιγοκλεισίματα για να μην παίρνει αέρα/υγρασία, οκ....
Πάντως καταλήγω, με βάση όσα είπατε, στο ότι μάλλον δεν θέλει αλλαγή κάποιου θερμοστάτη, σωστά; Επειδή κανείς δεν αναφέρθηκε σε κάτι τέτοιο ως πιθανότητα...