Ο λόγος που έβαλα δείγμα το πορτάκι στο #4 είναι για να δούμε ποιος από τους 2 τύπους ψυγείου είναι (ναι είναι μίνι μπαρ ψυγείο).
Αλλά οι 2 τύποι θα είναι πάλι με πορτάκι και διαφέρουν αν στο ένα από κάτω από την κατάψυξη έχει μόνιμο "τοίχο" χώρισμα με μόνωση.
Κι ο άλλος τύπος χωρίς "τοίχο" χώρισμα , αλλά με συρταρωτά ράφια που ρυθμίζουν από τις "περσίδες" το πόση ψύξη θα περνά από κατάψυξη προς συντήρηση και είναι αυτό που λέει παρακάτω.
Καμιά φορά αυτά τα 2-3-4 δάχτυλα δεν είναι μόνιμα και ο κατασκευαστής βάζει χειροκίνητο κλαπέτο (ανάλογα αν είναι καλοκαίρι το αφήνεις πλήρως ανοικτό , και αν χειμώνας κλείνεις περισσότερο το κλαπέτο ).και, κυρίως, δεν ξέρω πόσο νόημα είχε και το ορίτζιναλ, καθώς η πίσω μεριά του "ραφιού" είναι ανοιχτή από κατασκευής, υπάρχει δηλαδή 2-3-4 δάχτυλα χώρος για να "δραπετεύει" ούτως ή άλλως το ψύχος που βγάζει η κατάψυξη,
Για να είσαι σε καλό δρόμο (εφόσον θεωρούμε ότι ξέφυγε το συρτάρι από κάτω από την κατάψυξη στις φυσιολογικές διαστάσεις στις περσίδες "κενά" που επιτρέπουν ανάλογη ροή ψύξης από κατάψυξη προς συντήρηση ).
Θα πρέπει με 2 θερμόμετρα ψηφιακά και εξωτερικό αισθητήρα , να βάλεις το ένα θερμόμετρο στην κατάψυξη και το άλλο στην συντήρηση .
Και πρέπει να το πας περίπου έτσι ... αν δεις την κατάψυξη πολύ "δυνατή " στην ψύξη (εννοείται μετά από πολλές ώρες και όχι με την 1η τυχόντα μέτρηση διότι αργότερα αλλάζουν και εξισορροπούνται οι θερμοκρασίες μεταξύ κατάψυξης συντήρησης ).
Τότε ή θα μειώσεις την ένταση του θερμοστάτη (εφόσον και η θερμοκρασία της συντήρησης είναι η επιθυμητή).
Αν είναι πολύ κρύα η συντήρηση , και η κατάψυξη "δυσκολεύεται" π.χ. -8 ή -10 μόνο βαθμούς , τότε μειώνεις το κλαπέτο (την ροή του συρταρωτού ραφιού από την κατάψυξη προς συντήρηση , για να "ενισχυθεί " η κατάψυξη ).
Προτιμότερο από όλα να καταφέρεις την κατάψυξη να πιάνει την καλύτερη δυνατή ψύξη (διότι ο θερμοστάτης θα είναι πιθανά τοποθετημένος στον χώρο της κατάψυξης και από αυτόν τον χώρο και την ικανοποιητική ψύξη θα κόψει το ψυγείο και θα σταματήσει ) , ενώ αν δεν μπορεί να κόψει η κατάψυξη τότε θα δουλεύει περισσότερη ώρα (λανθασμένα επειδή περισσότερη ψύξη θα διαφεύγει προς συντήρηση ή αν ανοίγεις συχνά και την εξωτερική μεγάλη πόρτα του ψυγείου )
Απλό ? ή μπέρδεψα περισσότερο.