Σελίδα 1 από 2 12 ΤελευταίαΤελευταία
Εμφάνιση αποτελεσμάτων : 1 έως 10 από 14

Νέο Μέλος
    Όνομα
    Γιώργος
    Περιοχή
    Αθήνα

Προεπιλογή σοβαρό πρόβλημε σε ψυγείο Bosch/Pitsos

Μοντέλο KSU40120, τυπικό δίπορτο ψυγείο με κατάψυξη πάνω και ψύξη κάτω. Έγινε αλλαγή πλακέτας το 2012.

Προχθές η ψύξη έπεσε στο τίποτε, και τα λαμπάκια όλα μαζί αναβόσβηναν. Το έσβησα για λίγο και το ξανάνοιξα. Σύντομα συνήλθε ως εκ θαύματος. Δηλαδή αρχικα τα φώτα αναβόσβηναν, αλλά μετά από κάποια ώρα έμειναν ανοικτά και ανέβασε σωστή ψύξη γρήγορα.

Απόψε το ξανάκανε. Στην πλάτη είδα το δοχείο με αρκετά υγρά, και βρώμικο. Έβγαλα την απόληξη του σωλήνα που καταλήγει σ' αυτό, και τη βρήκα βουλωμένη. Την καθάρισα και την ξανάβαλα. H απόληξη βρίσκεται μέσω στο νερό, δηλαδή η στάθμη του νερού είναι λίγο πιο πάνω απο το κάτω μέρος του σωλήνα. Το δοχείο φαίνεται βιδωμένο πάνω στο μοτέρ, δεν νομίζω ότι μπορώ να το βγάλω.

Το έχω ξαναβάλει το ψυγείο μπρος τώρα εδώ και περίπου 45', τα φώτα συνεχίζουν να αναβοσβήνουν κάθε δευτερόλεπτο, και για το μισό δευτερόλεπτο που ανάβουν ακούγεται και το "βουρ" του μοτέρ. Με μετρητή ισχύος βλέπω να καταναλώνει άλλοτε 47 βατ και άλλοτε 60 βατ. Αλλά το έχω δει να πηδάει και στα 6 βατ και στα 110 βατ.

Όταν άνοιξα την κατάψυξη για λίγα δευτερόλεπτα, τα φώτα άναψαν και το βούρ έγινε συνεχόμενο. Όταν την έκλεισα, ξανά το αναβοσβήσιμο. Το ξαναέκανα για να το επιβεβαιώσω, ξανά το ίδιο. Περίεργα πράματα. Λες και προτιμά να δουλεύει με ανοικτή κατάψυξη.

Στο lockdown υποθέτω πως επίσκεψη τεχνικού αποκλείεται, οπότε εξαρτώμαι από σας, αγαπητοί συμφορουμίτες....

Τι συμβαίνει; Τι να δοκιμάσω;
    Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη gid : 09-11-20 στις 23:57

Το avatar του χρήστη klik
    Μέλος
    Όνομα
    N/A
    Περιοχή
    Θεσσαλλλονίκη

Προεπιλογή

Προβλημα πυκνωτη τροφοδοσίας πλακετας μοιαζει. Το 2012 γιατι αλλαξες πλακετα;

Νέο Μέλος
    Όνομα
    Γιώργος
    Περιοχή
    Αθήνα

Προεπιλογή

Παράθεση Αρχικό μήνυμα από klik Εμφάνιση μηνυμάτων

Ο τεχνικός από το επίσημο σέρβις μου είπε πως ήθελε νέα πλακέτα. Δε νομίζω να μου έδωσε περαιτέρω εξήγηση.

Το ότι το σωληνάκι βρίσκεται μέσα στο "ποτηράκι" με το νερό κάτω από την επιφάνεια του νερού αυτού (δηλαδή το τέλος του είναι βυθισμένο μέσα στο αποβληθεν νερό) είναι φυσιολογικό;

Το δοχείο νερού έχει περίεργο σχήμα, είναι το ποτηράκι μέσα στο οποίο φτάνει το σωληνάκι, απ' ΄εξω ένα ωοειδές μεγαλύτερο δοχείο, και ακόμη πιο έξω το παραλληλόγραμο πλαίσιο. Αναρωτιέμαι γιατί τέτοια σχεδίαση.

Μέλος
    Όνομα
    Πέτρος
    Περιοχή
    Έβρος

Προεπιλογή

Το ότι το σωληνάκι βρίσκεται μέσα στο "ποτηράκι" με το νερό κάτω από την επιφάνεια του νερού αυτού (δηλαδή το τέλος του είναι βυθισμένο μέσα στο αποβληθεν νερό) είναι φυσιολογικό;
    Όταν όλα πάνε καλά και λειτουργεί το ψυγείο κανονικά , η λεκάνη γεμίζει ελάχιστα (σε κάθε περιοδική απόψυξη που γίνεται αυτόματα) αλλά επειδή τώρα δεν λειτουργεί το ψυγείο , έκανε ολική απόψυξη και υπερχείλισε η λεκάνη , δεν είναι πρόβλημα
    Λογικό !!! άπαξ και δουν τεχνικοί "αδιάβαστους πελάτες" (αντί να πάνε με τον σταυρό στο χέρι και να αλλάζουν πυκνωτές , απλά αλλάζουν τα φώτα όλων των αδιάβαστων ) ίσως μερικοί από αυτούς επιδιορθώνουν την παλιά πλακέτα και την ξαναβάζουν σε άλλους "αδιάβαστους " . Τύφλα να έχει ο δήθεν Μπιλ Γκειτς.

5. Ένα μέλος ευχαρίστησε τον Κυριακίδης για αυτό το χρήσιμο μήνυμα:

aktis (11-11-20)

Νέο Μέλος
    Όνομα
    Γιώργος
    Περιοχή
    Αθήνα

Προεπιλογή

Παράθεση Αρχικό μήνυμα από Κυριακίδης Εμφάνιση μηνυμάτων
    Λογικό !!! άπαξ και δουν τεχνικοί "αδιάβαστους πελάτες" (αντί να πάνε με τον σταυρό στο χέρι και να αλλάζουν πυκνωτές , απλά αλλάζουν τα φώτα όλων των αδιάβαστων ) ίσως μερικοί από αυτούς επιδιορθώνουν την παλιά πλακέτα και την ξαναβάζουν σε άλλους "αδιάβαστους " . Τύφλα να έχει ο δήθεν Μπιλ Γκειτς.
    Εσύ δηλαδή τώρα φίλε μου έκανες από διαδικτύου διάγνωση όχι στο χθεσινό μου πρόβλημα, αλλά σ' αυτό του 2012 το οποίο ούτε καν περιέγραψα (!!), βρήκες ότι τότε έφταιγε πυκνωτής τροφοδοσίας, και έβγαλες και τα σχετικά συμπεράσματα.

Για πες μου όμως, τι θα ήταν καλό να διαβάσω, ώστε να να μην πιάνομαι "αδιάβαστος";

Το avatar του χρήστη ΗΝ1984
    Μέλος
    Όνομα
    ΤΑΣΟΣ
    Περιοχή
    ΑΘΗΝΑ

Προεπιλογή

Παράθεση Αρχικό μήνυμα από gid Εμφάνιση μηνυμάτων
    Εσύ δηλαδή τώρα φίλε μου έκανες από διαδικτύου διάγνωση όχι στο χθεσινό μου πρόβλημα, αλλά σ' αυτό του 2012 το οποίο ούτε καν περιέγραψα (!!), βρήκες ότι τότε έφταιγε πυκνωτής τροφοδοσίας, και έβγαλες και τα σχετικά συμπεράσματα.

Για πες μου όμως, τι θα ήταν καλό να διαβάσω, ώστε να να μην πιάνομαι "αδιάβαστος";
    Ξεκίνα από τρόπους καλής συμπεριφοράς και εδώ είναι τα μέλη να σε βοηθήσουν , αφού η μοίρα σε έβγαλε στο κατώφλι τους.

8. Ένα μέλος ευχαρίστησε τον ΗΝ1984 για αυτό το χρήσιμο μήνυμα:

aktis (11-11-20)

Νέο Μέλος
    Όνομα
    Γιώργος
    Περιοχή
    Αθήνα

Προεπιλογή

Παράθεση Αρχικό μήνυμα από ΗΝ1984 Εμφάνιση μηνυμάτων
    Ξεκίνα από τρόπους καλής συμπεριφοράς και εδώ είναι τα μέλη να σε βοηθήσουν , αφού η μοίρα σε έβγαλε στο κατώφλι τους.

Σ' ευχαριστώ για τη συνεισφορά σου στο νήμα. Καλή σου τύχη σε ό,τι σου επιφυλάσσει η Μοίρα.

Μέλος
    Όνομα
    μιχαλης
    Περιοχή
    γλυφαδα

Προεπιλογή

Σ' ευχαριστώ για τη συνεισφορά σου στο νήμα. Καλή σου τύχη σε ό,τι σου επιφυλάσσει η Μοίρα.
    Οι 2 συναδελφοι που σου απαντησαν λενε το ιδιο πραγμα με διαφορετικο τροπο. Εσυ θεωρησες πως προσβλήθηκες.
    Καλεσε λοιπόν τον τεχνικο της αντιπροσωπείας, μια χαρα θα έρθει, και καλη τύχη, με οτι σου επιφυλάσσει η μοίρα του 200άρικου που ισως σκασεις

Στάλθηκε από το FIG-LX1 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

11. Ένα μέλος ευχαρίστησε τον mikemtb73 για αυτό το χρήσιμο μήνυμα:

aktis (11-11-20)

Μέλος
    Όνομα
    Πέτρος
    Περιοχή
    Έβρος

Προεπιλογή

Θα πρότεινα να διαβάσεις παρόμοια θέματα στο φόρουμ (που είναι αμέτρητα) με ερωτήσεις περίπου κάπως έτσι , "Ο τάδε μάστορας μου είπε για το πρόβλημα που έχει το ψυγείο θέλει αλλαγή πλακέτας " .... οι περισσότεροι από αυτούς το έλυσαν το πρόβλημα μόνοι τους με μηδενικά έξοδα .

Αλλά είχαμε και ευχαριστίες από άτομα που απλά διάβασαν τα θέματα χωρίς να παρουσιάσουν ερωτήματα και έλυσαν τα προβλήματα τους από "σπόντα" επίσης με μηδενικά έξοδα .

Το λοιπόν όταν διαβάζω από εσένα το παρακάτω.
    Ο τεχνικός από το επίσημο σέρβις μου είπε πως ήθελε νέα πλακέτα. Δε νομίζω να μου έδωσε περαιτέρω εξήγηση.

Είδα ότι (πιθανά) πρόκειται για άλλο ένα "πρόβατο" που ο λύκος = "επίσημο σέρβις" επρόκειτο να σε αφήσει μόνο με την πέτσα για 2η φορά.

Εξ ου και η παρέμβαση σφήνα από μένα .

13. Ένα μέλος ευχαρίστησε τον Κυριακίδης για αυτό το χρήσιμο μήνυμα:

aktis (11-11-20)

Νέο Μέλος
    Όνομα
    Γιώργος
    Περιοχή
    Αθήνα

Προεπιλογή

Εγώ λοιπόν ο "αδιάβαστος πελάτης", το "πρόβατο", που "μου άλλαξε τα φώτα" ο πανούργος τεχνικός, σας ενημερώνω πως το ψυγείο από το πρωί έχει συνέλθει και δουλεύει τέλεια, αθόρυβα, στις θερμοκρασίες που του έχω ζητήσει, και πιθανότατα η λύση που κανείς σας δεν πρόσεξε παραπάνω είναι ότι έβγαλα και καθάρισα το βουλωμένο σωληνάκι απορροής.

Τσακάλια μου! Φωστήρες μου! Που βλέπετε νέο μέλος με 1-2 ποστ και σπεύδετε..... Για κοιταχτείτε λίγο στον καθρέφτη.....

Σελίδα 1 από 2 12 ΤελευταίαΤελευταία

Παρόμοια Θέματα

1. [Pitsos] Ψυγείο Pitsos pknb56vl30
    από Haku στο forum Ψυγείο
    Απαντήσεις: 0
    Τελευταίο Μήνυμα: 15-09-19, 14:31
  2. [Pitsos] Ψυγείο PITSOS πρόβλημα
    από τεχνικος στο forum Ψυγείο
    Απαντήσεις: 8
    Τελευταίο Μήνυμα: 13-02-18, 13:48
  3. [Κινητό Τηλέφωνο] Σοβαρό Πρόβλημα με ROM σε Lenovo S960
    από manos_3 στο forum Τηλέφωνα & GPS