Αρχικό μήνυμα από
MikeNick
Καλημέρα Δημήτρη, ευχαριστώ για τις συμβουλές σου.
Αύριο θα μου φέρει συνάδελφος ψηφιακό πολύμετρο - καπασιτόμετρο. Θα μετρήσω τρανζίστορ, διόδους και ότι άλλο μπορώ. Τους πυκνωτές θα βγάζω ένα-ένα και θα μετράω.
Για το ότι οι βλάβες-βραχυκυκλώματα είναι συνήθως στη πλακέτα Y-SUS το έχω διαπιστώσει στα βίντεο που έχω δει στο u-tube.
Και η δική μου λογική λέει ότι με μόνη συνδεμένη τη Z-SUS στη Power board θα έπρεπε να μετράω τα +18V.
Αν δεν βρω κάτι χαλασμένο-βραχυκυκλωμένο, σκέφτομαι να αλλάξω τη Z-SUS, γνωρίζοντας το ρίσκο 1) να έχει ζημιά η τηλεόραση και σε άλλο σημείο και να μη φτιάξει με τη νέα πλακέτα και 2) η ζημιά αν έχει αλλού, να χαλάσει ξανά τη καινούργια πλακέτα.
Από το service της LG μου είπαν ότι η Z-SUS board είναι καινούργια και έρχεται με παραγγελία από Πολωνία σε 7 μέρες αφού δώσω μια προκαταβολή. Η τηλεόρασή μου ήταν συναρμολογημένη επίσης στη Πολωνία (βλ. φωτο με το ταμπελάκι της)
Διονύση ευχαριστώ αλλά να βραχυκυκλώσω ακροδέκτες σε πλακέτα με τη τηλεόραση σε τάση φοβάμαι αφού δεν έχω ούτε τις κατάλληλες γνώσεις, ούτε λεπτομερές service manual. Όπως το περιγράφεις, παρόλο που η tv δεν ανοίγει καν, με το βραχυκύκλωμα αυτό θα δείξει κάτι η οθόνη; Και θα με οδηγήσει σε ποια πλακέτα υπάρχει βλάβη;