Στο προβληματικό μάτι έχει μια τρύπα στο κέντρο?
Αν ναι τότε πρόκειται για απλό θερμοστάτη π.χ. σαν τον παρακάτω
https://www.easy-service.gr/eshop/ko...zinas-g.h.html
Δηλαδή εκτός τα 2 καλώδια τροφοδοσίας , φεύγει και ένα 3ο "καλώδιο¨" που είναι συρμάτινος αισθητήρας και καταλήγει στο κέντρο του ματιού της προβληματικής εστίας?
Η διαφορά (ως παρομοίωση) είναι ότι οι εστίες που λειτουργούν με διακόπτες (που κάνουν κλακ κλακ ) έχουν διαιρεμένες κατάλληλα αντιστάσεις θέρμανσης , π.χ. φαντάσου την εστία να λειτουργεί με 4 λάμπες ως "αντιστάσεις" θέρμανσης , γυρνώντας το κουμπί στο 1ο "κλακ" ανάβει μέσα στην εστία η 1 από τις 4 λάμπες και θερμαίνεται ελαφρά αλλά σταθερά χωρίς πλεονέκτημα αυξομείωσης της θερμοκρασίας , ακολούθως στο 2ο "κλακ" ανάβουν οι 2 από τις 4 λάμπες και θερμαίνεται περισσότερο αλλά σταθερά κτλ κτλ .Επειδή εγώ δεν γνωρίζω από θερμοστατες δεν είμαι ηλεκτρολογος μπορείς να μου πεις τι διαφορά έχει από τους δίπλα διακόπτες;
Στην εστία που δεν κάνει "κλάκ" είναι θερμοστατική (με αισθητήρα συρμάτινο που τοποθετείται στο κέντρο της εστίας) με την διαφορά ότι αυτή η εστία έχει στάνταρ αναμμένες και τις 4 "λάμπες" θέρμανσης , και διακόπτεται ολικά και περιοδικά βάση του αντίστοιχου θερμοστατικού μπλέ διακόπτη.