Εμφάνιση αποτελεσμάτων : 1 έως 10 από 10

Hybrid View

Προηγούμενο μήνυμα Προηγούμενο μήνυμα   Επόμενο Μήνυμα Επόμενο Μήνυμα

Μέλος
    Όνομα
    Πέτρος
    Περιοχή
    Έβρος

Προεπιλογή

Προφανώς τα πλυντήρια δεν είναι κατασκευασμένα για να παίρνουν κατευθείαν ζεστό νερό, σωστά?
    Όπως εγώ αλλά και πολλοί άλλοι χρήστες σε έρευνα στο διαδίκτυο θα διαπιστώσεις ότι μόνο καλά λόγια έχουν να πουν για την εκμετάλλευση του ζεστού νερού από ηλιακό .

Άλλοι το εφαρμόζουν με μέτρο μέσο θερμομεικτικής βρύσης και δεν επιτρέπουν να εισαχθεί καυτό νερό περισσότερο από τους 40C (που είναι το κατώτερο όριο θερμοκρασίας για όλων των ειδών προγράμματα πλύσεις ) αλλά έχουν αυτοσχεδιάσει για το πλυντήριο που κατέχουν (που δεν είναι διπλής παροχής ζεστού & κρύου) ο αυτοσχεδιασμός είναι στο να επιμηκύνουν τον χρόνο πλύσης του προγράμματος, καθώς και να μην επιτρέπουν να συνεχίζει να παίρνει ζεστό νερό εκτός της πρώτης δόσης νερού (Ναι ζεστό νερό το πρώτο , αλλά όχι στα ξεπλύματα που εκεί πρέπει να πάρει μόνο κρύα νερά).
    Άμα ήταν να πιστέψουμε ότι αυτό θα έχει επιπτώσεις στην συσκευή , τότε θα είχαμε πάλι θέμα στην θερμοκρασία νερού στις εποχές μεταξύ χειμώνα και καλοκαιριού. (Άρα μύθος για τις επιπτώσεις)
    Δεν είναι κατασκευασμένο να δέχεται απευθείας ζεστό νερό με την έννοια του τι θέλει ή ζητάει ένα συγκεκριμένο πρόγραμμα για να δουλέψει σωστά , π.χ. αν βάλεις πλύση για 40C και το νερό που εισέρχεται είναι επίσης 40C δεν υπάρχει θέμα .
    Αλλά αν επιλέξεις επίσης πλύση για 40C και το 1ο νερό που εισέρχεται είναι 90C ; όπως καταλαβαίνεις τίθεται θέμα. Ενώ για επιλογή πλύσης στους 90C δεν τίθεται θέμα .
    ολες οι παροχές (νιπτήρας, μπανιέρα , ακόμη και το καζανάκι)
    Καλά εσύ είσαι πολύ μπροστά από όλους τους άλλους ......
    Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη Κυριακίδης : 10-04-20 στις 08:51

2. Ένα μέλος ευχαρίστησε τον Κυριακίδης για αυτό το χρήσιμο μήνυμα:

goosey (11-04-20)

Μέλος
    Όνομα
    Γιάννης
    Περιοχή
    .

Προεπιλογή

Παράθεση Αρχικό μήνυμα από Κυριακίδης Εμφάνιση μηνυμάτων
    Όπως εγώ αλλά και πολλοί άλλοι χρήστες σε έρευνα στο διαδίκτυο θα διαπιστώσεις ότι μόνο καλά λόγια έχουν να πουν για την εκμετάλλευση του ζεστού νερού από ηλιακό .

Άλλοι το εφαρμόζουν με μέτρο μέσο θερμομεικτικής βρύσης και δεν επιτρέπουν να εισαχθεί καυτό νερό περισσότερο από τους 40C (που είναι το κατώτερο όριο θερμοκρασίας για όλων των ειδών προγράμματα πλύσεις ) αλλά έχουν αυτοσχεδιάσει για το πλυντήριο που κατέχουν (που δεν είναι διπλής παροχής ζεστού & κρύου) ο αυτοσχεδιασμός είναι στο να επιμηκύνουν τον χρόνο πλύσης του προγράμματος, καθώς και να μην επιτρέπουν να συνεχίζει να παίρνει ζεστό νερό εκτός της πρώτης δόσης νερού (Ναι ζεστό νερό το πρώτο , αλλά όχι στα ξεπλύματα που εκεί πρέπει να πάρει μόνο κρύα νερά).
    Άμα ήταν να πιστέψουμε ότι αυτό θα έχει επιπτώσεις στην συσκευή , τότε θα είχαμε πάλι θέμα στην θερμοκρασία νερού στις εποχές μεταξύ χειμώνα και καλοκαιριού. (Άρα μύθος για τις επιπτώσεις)
    Δεν είναι κατασκευασμένο να δέχεται απευθείας ζεστό νερό με την έννοια του τι θέλει ή ζητάει ένα συγκεκριμένο πρόγραμμα για να δουλέψει σωστά , π.χ. αν βάλεις πλύση για 40C και το νερό που εισέρχεται είναι επίσης 40C δεν υπάρχει θέμα .
    Αλλά αν επιλέξεις επίσης πλύση για 40C και το 1ο νερό που εισέρχεται είναι 90C ; όπως καταλαβαίνεις τίθεται θέμα. Ενώ για επιλογή πλύσης στους 90C δεν τίθεται θέμα .

Καλά εσύ είσαι πολύ μπροστά από όλους τους άλλους ......
    Α δηλαδή αυτό που σε μένα γίνεται απο τεχνικό λάθος, άλλοι το κάνουν επίτηδες στα πλυντήρια ? Δεν είχα ιδέα... Όμως και πάλι έχω πρόβλημα, όταν πχ το καλοκαίρι το νερό του ηλιακού είναι εμφανώς > 60' κι εγώ βάζω πλύση στους 40' .
    Και ΟΚ στο πλυντήριο να δεχτώ ότι γενικά και κατα τα άλλα δεν προκαλεί πρόβλημα. Στο καζανάκι όπου μόλις φύγει το (κρύο)νερό του ντεπόζιτου , επειδή τραβιέται βίαια μεγάλη ποσότητα νερού αναπλήρωσης και έρχεται κατευθείαν το καυτό απο τον ηλιακό, δεν θα δημιουργήσει πρόβλημα σε υλικά του μηχανισμού, πχ λαστιχάκια, τσιμούχες ,σωληνάκια ή άλλα πλαστικά μέρη του καζανακιού? Σκέψου και το δεύτερο "τράβηγμα" , "καπάκι" στο πρώτο, όπου τώρα φεύγει καυτό νερό, αφού δεν έχει προλάβει να κρυώσει... Αλλά ΟΚ ας μην βγω εκτός θέματος...

Μέλος
    Όνομα
    Πέτρος
    Περιοχή
    Έβρος

Προεπιλογή

Αναφέρθηκα για το καζανάκι (ως ιδέα), δεν ήταν περισσότερο στο να εισέρχεται ζεστό νερό σε αυτό.
    Π.χ. εγώ μένω σε 2 όροφη οικοδομή και είμαι στον 1ο όροφο , πολλές φορές είτε στην βρύση της κουζίνας είτε στην βρύση του μπάνιου όταν χρειάζομαι το ζεστό νερό άμεσα δεν το έχεις , και πρέπει να αφήνεις άσκοπα την βρύση ανοικτή μέχρι να έρθει κάτω το ζεστό νερό . Χάνονται άσκοπα λίτρα νερού. Θα μπορούσαν να με κράξουν με την αιτιολογία ότι αντίστοιχα θα έχεις απώλειες άσκοπες θερμικές από τον ηλιακό , ούτε αυτό το νομίζω , ο ηλιακός καμιά φορά χρειάζεται να "ξεθυμαίνει" ή να αποπαγώνει περιστασιακά τις σωληνώσεις στον χειμώνα. Αλλά μην το κάνουμε και "επιστημονικό" θέμα την αιτία για το καζανάκι γιατί θα καταντήσει καζανοεπιστήμη.
    Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη Κυριακίδης : 11-04-20 στις 18:58

5. Ένα μέλος ευχαρίστησε τον Κυριακίδης για αυτό το χρήσιμο μήνυμα:

goosey (16-04-20)

Μέλος
    Όνομα
    Γιάννης
    Περιοχή
    .

Προεπιλογή

Παράθεση Αρχικό μήνυμα από Κυριακίδης Εμφάνιση μηνυμάτων
    Αναφέρθηκα για το καζανάκι (ως ιδέα), δεν ήταν περισσότερο στο να εισέρχεται ζεστό νερό σε αυτό.
    Π.χ. εγώ μένω σε 2 όροφη οικοδομή και είμαι στον 1ο όροφο , πολλές φορές είτε στην βρύση της κουζίνας είτε στην βρύση του μπάνιου όταν χρειάζομαι το ζεστό νερό άμεσα δεν το έχεις , και πρέπει να αφήνεις άσκοπα την βρύση ανοικτή μέχρι να έρθει κάτω το ζεστό νερό . Χάνονται άσκοπα λίτρα νερού. Θα μπορούσαν να με κράξουν με την αιτιολογία ότι αντίστοιχα θα έχεις απώλειες άσκοπες θερμικές από τον ηλιακό , ούτε αυτό το νομίζω , ο ηλιακός καμιά φορά χρειάζεται να "ξεθυμαίνει" ή να αποπαγώνει περιστασιακά τις σωληνώσεις στον χειμώνα. Αλλά μην το κάνουμε και "επιστημονικό" θέμα την αιτία για το καζανάκι γιατί θα καταντήσει καζανοεπιστήμη.
    Τι σημαίνει η φράση "δεν ήταν περισσότερο στο να εισέρχεται ζεστό νερό σε αυτό" ?
    Επίσης, πως μπορώ να βρω κάποια λίστα αμορτισέρ και πλυντηρίων που τα φορούν, ποιο μπορεί να ταιριάζει στο πλυντήριο μου? Έχω πρόσβαση σε κάποια μεταχειρισμένα, γι αυτό το λέω...

Παρόμοια Θέματα

1. Απαντήσεις: 27
    Τελευταίο Μήνυμα: 15-06-25, 18:57
  2. [Pitsos] τσιμούχα πλυντηρίου πιάτων DTF4301
    από nick01 στο forum Πλυντήριο
    Απαντήσεις: 6
    Τελευταίο Μήνυμα: 01-01-20, 14:16
  3. [Άλλη] Τοποθέτηση- Εγκατάσταση πλυντηρίου πίατων
    από Vagelis G στο forum Πλυντήριο
    Απαντήσεις: 5
    Τελευταίο Μήνυμα: 26-12-19, 17:50
  4. [Άλλη] βοήθεια στην επιλογή πλυντηρίου ρούχων 8kg
    από gmask στο forum Πλυντήριο
    Απαντήσεις: 3
    Τελευταίο Μήνυμα: 12-07-19, 22:31
  5. [Brandt] Κόλλημα μεντεσέ πόρτας πλυντηρίου.
    από ΣΚΛΗΚΟΣ στο forum Πλυντήριο
    Απαντήσεις: 6
    Τελευταίο Μήνυμα: 13-05-19, 04:18

Δικαιώματα - Επιλογές

• Δημιουργία θεμάτων: Όχι
  • Υποβολή μηνυμάτων: Όχι
  • Σύναψη αρχείων: Όχι
  • Επεξεργασία μηνυμάτων: Όχι
  •  
  • BB code: σε λειτουργία
  • Smilies: σε λειτουργία
  • [IMG]: σε λειτουργία