Σελίδα 2 από 3 ΠρώτηΠρώτη 123 ΤελευταίαΤελευταία
Εμφάνιση αποτελεσμάτων : 11 έως 20 από 21
    Το avatar του χρήστη manolo
    Μέλος
    Όνομα
    Μανόλης
    Περιοχή
    Αθήνα

Προεπιλογή

Χαμηλές τιμές αντίστασης ενδέχεται να προκαλέσουν ζημιά στο τύλιγμα υψηλής τάσης του μετασχηματιστή. Μάλιστα σε αρκετά τεχνικά forums (π.χ. βλ. badcaps.net) προτείνουν ακόμα μεγαλύτερες τιμές στην αντίσταση (100Κ ή 150Κ). Εξαρτώνται όλα βέβαια και από την τάση εξόδου του Inverter. Και φυσικά θα ανάψει η ccfl εφόσον είναι καλή, αν βάλεις παράλληλα μια αντίσταση. Απλά είναι σαν να δημιουργείς έναν διαιρέτη ρεύματος.

Μέλος
    Όνομα
    Stathis
    Περιοχή
    EVIA

Προεπιλογή

Παράθεση Αρχικό μήνυμα από manolo Εμφάνιση μηνυμάτων
    Χαμηλές τιμές αντίστασης ενδέχεται να προκαλέσουν ζημιά στο τύλιγμα υψηλής τάσης του μετασχηματιστή. Μάλιστα σε αρκετά τεχνικά forums (π.χ. βλ. badcaps.net) προτείνουν ακόμα μεγαλύτερες τιμές στην αντίσταση (100Κ ή 150Κ). Εξαρτώνται όλα βέβαια και από την τάση εξόδου του Inverter. Και φυσικά θα ανάψει η ccfl εφόσον είναι καλή, αν βάλεις παράλληλα μια αντίσταση. Απλά είναι σαν να δημιουργείς έναν διαιρέτη ρεύματος.

100 kΩ ? επιστημονες ειναι εκει μεσα τι να πω ? αφου το λενε αυτοι ...μαλλον δεν ξερουν οτι για την rf τα 10ΩΜ ειναι πολυ μεγαλη αντισταση .

Μέλος
    Όνομα
    Μανόλης
    Περιοχή
    Αθήνα

Προεπιλογή

Αν διαβάσεις σχετικά posts στο badcaps θα δεις αναφορές σε τέτοιες τιμές και μάλιστα από έμπειρους ηλεκτρονικούς. Το rf όμως φίλε μου που κολλάει;; εκτός αν αναφέρεσαι στη συχνότητα από το κύκλωμα ταλάντωσης που χρησιμοποιείται για τον ιονισμό των αερίου (υδραργύρου ή νέον) μέσα στον σωλήνα ώστε να προκαλέσει τον φθορισμό.

Νέο Μέλος
    Όνομα
    Μπαμπης
    Περιοχή
    Αθηνα

Προεπιλογή

Παιδια παντως εγω τωρα μπερδευτηκα δοκιμασα 12ohm 1 watt οπως ειχα πει αρχικα για την τιμη της αντιστασης που θα χρησιμοποιησω παραλληλα σε μια τυχαια φυσσα ccfl και δεν ξεκινουσε καθολου ο ινβερτερ προφανως επεφτε σε προστασια
    Το προβλημα της τηλεορασης ειναι οτι καθε φορα που την κανω ον απο το μπουτον πρασινο λεντ μπροστα δουλευει λιγο απο 30 δευτερολεπτα εως 1 λεπτο και μετα σβηνει το backlight. Μονο εικονα και ηχο εχω κανονικα αν κανω οφ και ον το μπουτον η δια κατασταση με πριν
    Εαν κυριε Μανωλη χρησιμοποιησω 1 kom αντισταση λες να ξεκινησει ο ινβερτερ και να την αφησω να δουλεψει κανα 5λεπτο για να βρω την προβληματικη λαμπα

Μέλος
    Όνομα
    Μανόλης
    Περιοχή
    Αθήνα

Προεπιλογή

Δοκίμασε 1Κ στα 5W, δε χάνεις να δοκιμάσεις. Πρόσεξε μόνο να είναι σωστή η συνδεσμολογία. Ουσιαστικά η αντίσταση προσομειώνει τη λάμπα CCFL ώστε να 'ξεγελάσει' τον inverter και να ξεκινήσει.

6. Ένα μέλος ευχαρίστησε τον manolo για αυτό το χρήσιμο μήνυμα:

Mpamphs123 (23-11-19)

Νέο Μέλος
    Όνομα
    Μπαμπης
    Περιοχή
    Αθηνα

Προεπιλογή

Εχεις δικιο δεν χανω κατι το πολυ πολυ θα βαλω ενα ποτενσιομετρο 220 kom και θα παιξω απο εκει και κατω μεχρι να βρω την τιμη που θα ξεγελαστει ο ινβερτερ και θα ξεκινησει οταν το κανω θα ενημερωσω ανεξαρτητως αποτελεσματος
    Ευχαριστω για αλλη μια φορα για την βοηθεια
    Κυριε Μανωλη

8. Ένα μέλος ευχαρίστησε τον Mpamphs123 για αυτό το χρήσιμο μήνυμα:

manolo (23-11-19)

Μέλος
    Όνομα
    Stathis
    Περιοχή
    EVIA

Προεπιλογή

Παράθεση Αρχικό μήνυμα από Mpamphs123 Εμφάνιση μηνυμάτων
    Εχεις δικιο δεν χανω κατι το πολυ πολυ θα βαλω ενα ποτενσιομετρο 220 kom και θα παιξω απο εκει και κατω μεχρι να βρω την τιμη που θα ξεγελαστει ο ινβερτερ και θα ξεκινησει οταν το κανω θα ενημερωσω ανεξαρτητως αποτελεσματος
    Ευχαριστω για αλλη μια φορα για την βοηθεια
    Κυριε Μανωλη

φιλε μου εγω δεν θα ασχοληθω αλλο με το θεμα σου...ΑΛΛΑ εχω πολλες αποριες ...πως ξερεις οτι ειναι μια ccfl με προβλημα? πως ξερεις οτι δεν ειναι κομενος ενας η περισσοτεροι μεταχηματιστες στο ινβερτερ? τωρα το ποντεσιομετρο κτλπ τα αφηνω ασχολιαστα .το protect κοβετε με 5 τροπους.

Νέο Μέλος
    Όνομα
    Μπαμπης
    Περιοχή
    Αθηνα

Προεπιλογή

Δεν γνωριζω ψαχνομαι εαν ηξερα δεν θα εκανα ερωτηση στο forum εσυ εχεις να μου προτεινεις κανεναν απο τους 5 τροπους που γνωριζεις η θα συνεχισεις τις εξυπναδες

Το avatar του χρήστη chipakos-original
    Μέλος
    Όνομα
    Δημητρης
    Περιοχή
    Γαλατσι

Προεπιλογή

Παράθεση Αρχικό μήνυμα από Mpamphs123 Εμφάνιση μηνυμάτων
    Δεν γνωριζω ψαχνομαι εαν ηξερα δεν θα εκανα ερωτηση στο forum εσυ εχεις να μου προτεινεις κανεναν απο τους 5 τροπους που γνωριζεις η θα συνεχισεις τις εξυπναδες
    Μα είναι εξυπνάδες αυτά που σου λέει??Σου δίνει κάποιος μία λύση να πας στο σπίτι σου με ασφάλεια χρησιμοποιώντας ένα ταξί κι εσύ γράφεις εντάξει θα πάρω ένα πατίνι και θα πάω. Τώρα ποιός φταίει??.......(κι εγώ θα αφήσω ασχολίαστο το ποτενσιόμετρο).........
    Ατάκα 1η.......Οχι ...Οχι .....Απλά το άνοιξα μήπως έφυγε κανένα καλωδιάκι.
    Ατάκα 2η....... Οχι ... Οχι ....Απλά το άνοιξα μήπως είχε καεί κάποια ασφάλεια.

12. Ένα μέλος ευχαρίστησε τον chipakos-original για αυτό το χρήσιμο μήνυμα:

xani (26-11-19)

Μέλος
    Όνομα
    Stathis
    Περιοχή
    EVIA

Προεπιλογή

Παράθεση Αρχικό μήνυμα από chipakos-original Εμφάνιση μηνυμάτων
    Μα είναι εξυπνάδες αυτά που σου λέει??Σου δίνει κάποιος μία λύση να πας στο σπίτι σου με ασφάλεια χρησιμοποιώντας ένα ταξί κι εσύ γράφεις εντάξει θα πάρω ένα πατίνι και θα πάω. Τώρα ποιός φταίει??.......(κι εγώ θα αφήσω ασχολίαστο το ποτενσιόμετρο).........
    thanks φιλε.

14. Ένα μέλος ευχαρίστησε τον xani για αυτό το χρήσιμο μήνυμα:

mikemtb73 (27-11-19)

Σελίδα 2 από 3 ΠρώτηΠρώτη 123 ΤελευταίαΤελευταία

Παρόμοια Θέματα

1. [Τηλεόραση F&U] Προβλημα με Τηλεοραση F&U FLS 32225
    από costas76 στο forum Τηλεόραση
    Απαντήσεις: 19
    Τελευταίο Μήνυμα: 04-08-19, 11:38
  2. [Τηλεόραση] Προβλημα με Τηλεοραση CROWN 32185
    από costas76 στο forum Τηλεόραση
    Απαντήσεις: 1