Παιδιά, μέτρησα πριν λίγο τον ενισχυτή (χωρίς το psx-R όπως προανέφερα) και δυστυχώς επιβεβαίωσα το κακό (αλλά αναμενόμενο με τη λογική) σενάριο. Το αριστερό κανάλι του ενισχυτή βγάζει στην έξοδο ηχείων του 41VDC, ενώ το δεξί μηδέν, οπότε λογικά τρανζίστορ εξόδου αριστερού καναλιού πάπαλα. Κι όλα αυτά την ίδια στιγμή που τα υποτιθέμενα διαγνωστικά led του ενισχυτή δίνουν στον ανυποψίαστο χρήστη του την εντύπωση ότι όλα καλά με το που ανοίγει από το διακόπτη τροφοδοσίας στο πίσω μέρος του σασί (υποτίθεται ότι το μηχάνημα με το που δέχεται τάση στην είσοδο τροφοδοσίας κάθε φορά κάνει κάποια διαγνωστικά self tests κι εφόσον είναι ΟΚ το led standby παραμένει σταθερά κόκκινο (ή γίνεται σταθερά πράσινο αν πατώντας το ανάλογο κουμπί στην πρόσοψη προκειμένου από κατάσταση standby να μεταβεί σε κατάσταση λειτουργίας).
Όσο δε για προστασία εξόδου, καθυστέρηση χρονική με ρελέ κλπ, εδώ γελάμε. Όπως πολύ σωστά έγραψε ο φίλος p270 πιο πριν, δεν ακούγεται το παραμικρό και προφανώς (ήχος ρελέ), όπως φάνηκε προ ετών εκ του αποτελέσματος αλλά και σήμερα που υποτίθεται ότι το μηχάνημα έδινε ΟΚ ενώ το αριστερό κανάλι έβγαζε 41VDC.
Ότι και να πω είναι λίγο. Ανεκδιήγητοι Άγγλοι. Και το θέμα είναι αν και κατά πόσο αξίζει πραγματικά να επιχειρήσω επισκευή σε αυτό το μηχάνημα όταν ανά πάσα στιγμή κινδυνεύω να καταστρέψω ότι ηχεία έχω συνδέσει πάνω του, δεδομένου ότι από μια μικρή αναζήτηση που έκανα στο διαδίκτυο, η συγκεκριμένη σχεδίαση λόγω χυτού σασί και κατ' επέκταση της ψύκτρας που χρησιμοποιείται για την ψύξη των τρανζίστορ εξόδου, πάσχει στο θέμα απαγωγής θερμότητας γιατί η αρχική επιφάνεια επαφής δεν είναι αρκετά λεία με συνέπεια προφανώς να μη γίνεται σωστή/επαρκής απαγωγή θερμότητας στα τρανζίστορ εξόδου, υπό οριακές έστω συνθήκες λειτουργίας των τελευταίων.
Ειλικρινά κρίμα, γιατί κατά τα άλλα ο ήχος του συγκεκριμένου ενισχυτή ήταν ότι καλύτερο έχω να θυμάμαι από όσα (όχι πάρα πολλά βέβαια) μηχανήματα έχω ακούσει τα τελευταία 25 χρόνια. Ρυθμικός δυναμικός, αναλυτικός με επαρκέστατο και πολύ καλά ελεγχόμενο μπάσο, ότι πρέπει δηλαδή για ροκ και ηλεκτρονική μουσική που κυρίως ακούω.

Απάντηση με παράθεση