φιλε μου επειδη δεν γνωριζεις και επειδη εχουμε να κανουμε με ταση δικτυου θα σου ελεγα να μην κανεις τιποτα. καλεσε ηλεκτρολογο για να τα κανει ολα αυτος με τον σωστο τροπο.
φιλε μου επειδη δεν γνωριζεις και επειδη εχουμε να κανουμε με ταση δικτυου θα σου ελεγα να μην κανεις τιποτα. καλεσε ηλεκτρολογο για να τα κανει ολα αυτος με τον σωστο τροπο.
Μια χαρά τα έβαλες,ο σκοπός είναι να ανάβει το λαμπάκι όταν σβήνεις το φως. Μην ψάχνεις να βρεις ουδέτερο και γείωση σε διακόπτη, δεν έχει. Από τα καλώδια που έχεις το ένα είναι η φάση και τα άλλα δύο είναι επιστροφές για να ανάψει το ή τα φωτιστικά.
DimMani (05-12-18)
DimMani (05-12-18)
Με πολύμετρο μπορώ να εντοπίσω την γείωση και πώς ; Ή μήπως δεν έχει γείωση , όπως λέει ο chipakos-original ; Ο ηλεκτρολόγος , εδώ που κατοικώ , μπορεί να έλθει αύριο , ή σε κανένα μήνα , οπότε υποχρεούμαι να ασχοληθώ με πράγματα που δεν γνωρίζω , αλλά προσπαθώ να μάθω .
Για πες τελικά εκεί που θέλεις να τοποθετήσεις είχε από παλιά μπρίζα ή ήταν διακόπτης για φως?? Εννοώ ότι κάτι αφαίρεσες για να θέλεις να τοποθετήσεις το καινούριο.Τι αφαίρεσες από τον τοίχο?? Μπορείς να βγάλεις μία φωτογραφία??για να καταλάβουμε αφορά φωτιστικό τελικά ή μπρίζα??
Ατάκα 1η.......Οχι ...Οχι .....Απλά το άνοιξα μήπως έφυγε κανένα καλωδιάκι.
Ατάκα 2η....... Οχι ... Οχι ....Απλά το άνοιξα μήπως είχε καεί κάποια ασφάλεια.
DimMani (05-12-18)
Είχε επίσης 2πλό διακόπτη , εντοιχισμένη πρίζα , ή όπως θέλεις πέστο , για 2 φώτα , κουζίνα και αποθήκη , με μόνη διαφορά ότι δεν είχε ενδεικτικό λαμπάκι . Επειδή αφήνουμε μόνιμα αναμμένο το φως της αποθήκης , το οποίο λόγω κλειστής πόρτας δεν φαίνεται , γι αυτό επέλεξα την ένδειξη , τη οποία φαντάστηκα ότι θα έχω όταν ανάβουν και όχι όταν σβήνουν τα φώτα . Αν δεν αρκούν αυτά , να ανεβάσω φωτογραφίες του παλιού και του καινούργιου .
Ωραία αφού είχε από παλιά διπλό διακόπτη τότε ισχύουν αυτά που σου έχω γράψει στο #9 Αφού ενδιαφέρεσαι να βλέπεις πότε είναι αναμμένο το φως της αποθήκης τότε θα συνδέσεις τον διακόπτη στην πλευρά που ενεργοποιείται το ενδεικτικό. Οπως σου περιέγραψα πιο επάνω το ενδεικτικό πάνω στον διακόπτη θα ανάβει όταν το φως της αποθήκης είναι σβηστό οπότε μπορείς να αντιληφθείς την αλλαγή κατάστασης. Δυστυχώς δεν υπάρχουν διακόπτες με ανάστροφη λειτουργία γιατί όταν ανάβεις το φως δεν έχει και κάποιο νόημα να ανάβει και ένα φως στον ίδιο τον διακόπτη και επειδή δεν υπάρχει ουδέτερος σε κανένα διακόπτη δεν γίνεται να ανάβει λαμπάκι πάνω στον διακόπτη.Θα μπορούσες να βάλεις έναν χρονοδιακόπτη στο φως της αποθήκης (μέσα στην αποθήκη) οπότε όταν θα ξεχάσεις τον διακόπτη στην θέση ON τότε μετά την παρέλευση του επιλεγμένου χρόνου το φως θα σβήνει αυτόματα.Με αυτόν τον τρόπο αν θυμηθείς να σβήσεις το φως θα σβήσει και η λάμπα , αν όμως την ξεχάσεις αναμμένη τότε αυτή θα σβήσει μετά την παρέλευση του προρυθμισμένου χρόνου.
Ατάκα 1η.......Οχι ...Οχι .....Απλά το άνοιξα μήπως έφυγε κανένα καλωδιάκι.
Ατάκα 2η....... Οχι ... Οχι ....Απλά το άνοιξα μήπως είχε καεί κάποια ασφάλεια.
DimMani (05-12-18)