Παράθεση Αρχικό μήνυμα από Gregpro Εμφάνιση μηνυμάτων
Στο πρώτο post έγραψα ότι άνοιξα το καζάνι και επιβεβαίωσα τις συνδέσεις. Δεν υπάρχει περίπτωση λάθους. Τεσπα, σε λίγες μέρες θα πάει στα τσακίδια. Είμαι πλέον σίγουρος ότι όλοι οι οριζόντιοι τοίχου έχουν παρόμοιο θέμα. Αυτός ξεφλουδίζει κιόλας εσωτερικά, οπότε ένας λόγος παραπάνω να φύγει από τη μέση.
Παράθεση Αρχικό μήνυμα από Κυριακίδης Εμφάνιση μηνυμάτων
Μπορεί να σκέφτομαι λάθος , είναι τοίχου αλλά θα έπρεπε να είναι κάθετος , βλέποντας την εγκοπή της βάσης που ακουμπά πάνω στο μαύρο πλακάκι , για μένα είναι κάπως ανορθόδοξο (υποτίθεται θέλεις να βάλεις βίδα στερέωσης και εκεί ) και λογικά θα γλιστρήσει η βίδα , επομένως για να ταιριάζει η σιγουριά στις βίδες στήριξης πρέπει να τοποθετηθεί κάθετα με το γκρι καπάκι της αντίστασης εντελώς κάτω (τέτοιο έχω σχεδόν ίδιο που είναι κάθετο και οι σωλήνες βγαίνουν από το πλάι και ας είναι κάθετος ).
Παράθεση Αρχικό μήνυμα από Gregpro Εμφάνιση μηνυμάτων
Πολύ πιθανό να έχεις δίκιο, ούτε που μου πέρασε από το μυαλό ότι θα μπορούσε να είναι κάθετος (λόγω των σωλήνων στο πλάι). Γι'αυτό είδα μέσα στο καζάνι την εξαγωγή του ζεστού να είναι τέρμα στην άκρη αριστερά. Μάλλον είναι όντως κάθετος και τον μπέρδεψε ο υδραυλικός για οριζόντιο. Λύθηκε το μυστήριο.
Πριν ελεγε οτι υπαρχει σωληνακι που πηγαινει στο ψηλοτερο σημειο.Αν ηταν οριζοντιος το σωληνακι θα πηγαινε αριστερα.Επισης οι αναμονες δεν θα ηταν στο κεντρο του μποιλερ αλλα στο 'χαμηλοτερο' σημειο του.Κατι δεν εχει δει καλα ο φιλος Γρηγορης.Καποιο σχεδιο στο χαρτι να καταλαβουμε?(εγκυκλοπαιδικα εστω)

Παράθεση Αρχικό μήνυμα από alto2 Εμφάνιση μηνυμάτων
Γιατί δεν ισχύει?
Το νερο μεσα σε ενα δοχειο ζεσταινεται ΠΑΝΤΑ.ειτε ειναι πανω η αντισταση ειτε ειναι κατω.Η διαφορα που εχουν οι θερμοσιφωνες μεταξυ τους (καθετοι απο οριζοντιους) ειναι η ποσοτητα του νερου που εχουν ανα εκατοστο υψους.Ετσι λογω της διαστρωματωσης αλλη ποσοτητα εκμεταλευεται ενας 80λτ καθετος,απο εναν αντιστοιχο οριζοντιο με την ιδια ακριβως θερμοκρασια.