Κάνε μέτρηση για διαροη στην αντίσταση. Όταν έχει πρόβλημα η αντίσταση σε κάποια μοντέλα δεν δέχεται να βάλεις οποιοδήποτε πρόγραμμα.
Κάνε μέτρηση για διαροη στην αντίσταση. Όταν έχει πρόβλημα η αντίσταση σε κάποια μοντέλα δεν δέχεται να βάλεις οποιοδήποτε πρόγραμμα.
Όχι. Πρέπει βγάλεις τα καλώδια από την αντίσταση και να μετρήσεις για διαροη. Αν έχει την παραμικρή διαροη τότε η βλάβη είναι στην αντίσταση.
Αν είναι το μοντέλο που έχω στο μυαλό μου τότε πρέπει να ανοίξεις το κάτω και μπροστά καπάκι. Έχει 4 βίδες και πίσω από αυτό ένα πλαστικό κάλυμμα,το αφαιρεις και αυτό και θα δεις στα δεξιά μπροστά σου τα άκρα της αντίστασης. Βγάλε τα καλώδια και κάνε μέτρηση με το πολύμετρο στην μεγάλη κλίμακα Mohm που έχει το πολύμετρο. Επίσης όσο έχεις βγαλμένα τα καλώδια μπορείς να δοκιμάσεις αν δέχεται να πάρει πρόγραμμα.
Δεν υπάρχει περίπτωση να έχει διαρροή μόνο όταν θερμαίνεται;
Οπότε με μια ωμομέτρηση δεν θα δούμε τίποτα; (αφού θα είναι κρύα η αντίσταση)
Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη Panoss : 21-10-18 στις 10:56
You only live twice.
Επειδή μ'έτρωγε και το θέμα μήπως είναι πρόβλημα πλακέτας,control panel,το έβγαλα.Οπτικά ουδέν,όπως θα δείτε και στις φωτο που ανεβάζω.Μέτρησα ότι μπορούσε να μετρηθεί(αντιστάσεις,διόδους,ηλεκ.πυκνωτές)Μετά τη συναρμολόγηση έχουμε ενδιαφέρουσα εξέλιξη:ανάβει το on-off κανονικά και πατώντας πρόγραμμα το δέχεται με επιβεβαίωση μπιπ,όλα κανονικά δηλαδή!Τώρα όμως το σκέφτομαι να ξεκινήσω πρόγραμμα μήπως μου ξανακάνει τα ίδια...IMG_20181020_193219.jpgIMG_20181020_192758.jpg