Πρόσθετες πληροφορίες από σημερινό πείραμα με pyrex πένω σε σχάρα στη μεσαία θέση. (Ο φούρνος ήταν ξανά στο μέγιστο...>220βαθμ. κατά το κουμπί, και λειτουργούσε διαρκώς απορροφητήρας στην 1η σκάλα) :
1) Έδειχνε να ψιλοβράζει το νερό. Δεν έβραζε με τη μανία, που θα βράσει μετά από ώρα, σε μιά κατσαρόλα, ακόμα και ανοιχτή. (Είναι φυσιολογικό αυτό, ή έπρεπε το νερό να κοχλάζει);
2) Όταν τελείωσε το πείραμα, και μηδένισα τους διακόπτες...
Προκειμένου να κρυώσει γρηγορότερα το pyrex με το νερό (υποτιθέμενο φαγητό) άνοιξα -κάπως- την πόρτα του φούρνου. Όταν είδα ότι 'απορροφήθηκε' ο περισσότερος ατμός, έκλεισα και τον απορροφητήρα (κακώς κατ' εμέ, όπως φάνηκε τελικά)!!!
3) Αποτέλεσμα, φαντάζομαι, της τελικής βιασύνης μου, ήταν ότι παρουσιάστηκε (πολύ λίγο έως ελάχιστο) υγρό (επιτέλους κάτω-εμπρός-αριστερά του φούρνου) με χρώμα ελαφρώς καφέ!

Οπότε δείχνει το πράγμα να πλησιάζει προς το φυσιολογικό!!
Με τη διαρροή προς κάτω-εμπρός-δεξιά, ενώ η κλίση ήταν ελαφρώς προς κάτω-εμπρός-αριστερά, είχα φτάσει να πιστεύω ότι 'παιζόταν' μέχρι και 'περίπτωση αντιβαρύτητας)!!
Τώρα, την ελαφρά διαρροή προς κάτω-εμπρός-αριστερά τη βλέπω να συμβιβάζεται περισσότερο με τη Νευτώνεια Φυσική!!
Η ελαφρώς καφέ απόχρωση του υγρού, πιστεύ, όυι πρερχόταν από γενικότερη βρωμιά του φούρνου.
Η κουζίνα ήταν αγορασμένη από εμένα στη μάνα μου, όταν ζούσε, κι έμενε στο σπίτι αυτό! Καθώς ήταν άρρωστη, της είχαμε (με τον αδελφό μου) μια γυναίκα, όχι εσωτερική μεν, αλλά για να την φροντίζει δε.
Απ' όσα είδα εγώ, όταν ήρθα, κι έμεινα στο σπίτι της, αφού πέθανε, 'η κυριούλα' έκανε τα βασικότερα δυνατά! Έτσι, μεταξύ άλλων, κι η κουζίνα είχε μείνει αφρόντιστη.... Έτσι η καφέ απόχρωση, είχε να κάνει -νομίζω- με βρωμιά.

Γι' αυτό ρώτησα και στην προηγούμενη ερώτησή μου, πώς μπορώ, με όσο γίνεται ηπιότερες μεθόδους, να καθαρίσω φούρνους μάτια κλπ
Και γενικότερα "Πώς μπορώ να συντηρήσω, γενικότερα, και να 'επαναφέρω' -όσο μπορώ- την κουζινούλα μου;"

Και τελικά, αν είναι πέρα από τις δυνατότητές μου, ποιό καλό παλληκάρι προσφέρεται για καφέ κι επισκευή στην Καλλιθέα (σπίτι μου)... Εννοείται όχι αμισθί!!!!