Συλλυπητήρια.ηταν εκτος λειτουργιας 4 μηνες γιατι προέρχεται απο συγγενη που μας βλέπει απο ψηλά τώρα !
Θα με ενδιέφερε πότε αλλάχτηκε το μοτέρ (πέρα από τους 4 μήνες που το κατέχεις , αν και υποθέτω δεν θα το γνωρίζεις και είναι πιθανό) .
Γιατί υποθέτω αρχικά είχε πρόβλημα διαρροής , και κάποιος έβγαλε διάγνωση την αλλαγή μοτέρ . (ίσως λάθος διάγνωση και δεν έχει δώσει έμφαση στην διαρροή) .
Φυσικά και με καινούριο μοτέρ έχει και πάλι πρόβλημα . (εξαιτίας διαρροής ) .
Αν το δεχτούμε ως αληθές , τότε και λόγω του απλού στατικού ως φαίνεται ψυγείου , προδίδεται μια διαρροή / έλλειψη υγρών. (σπανίως στον συμπιεστή)μου ειπαν ομως οτι δουλευε τοτε που το εβγαλαν απο το ρευμα.
Το ότι έχουμε -25 βαθμούς στην κατάψυξη ίσως είναι επειδή έχει ισχυρό συγκριτικά μοτέρ , αλλά με την ανάλογη έλλειψη υγρών , αυτή η ψύξη επαρκεί μόνο στα όρια του χώρου της κατάψυξης .
Αυτό είναι στην κρίση σου από την άποψη ότι μπορεί να είμαστε και λάθος . Αλλά ο τεχνικός που θα περάσει από εκεί θα πρέπει να επιβεβαιώσει αν έχει διαρροή ή όχι , μήπως σου αλλάξει και αυτός 2ο μοτέρ .Τι προτείνετε να φωνάξω τεχνικό?
Εάν η διαρροή βρίσκεται στα ενδότερα των σωληνώσεων αυτό δεν συμφέρει να επισκευαστεί και δεν συμφέρει να στο "συμπληρώσει" υγρά .
Aγαπητέ φίλε ρώτησα και μου είπε ο γιος της συγχωρεμένης οτι δεν ειχε ποτέ πριν πρόβλημα και ότι δεν έχουν αλλάξει μοτερ απο τότε που το πήραν, τώρα σκέπτομαι μήπως το πρόβλημα δημιουργήθηκε στην μεταφορα , αν και το μετεφερα εγω με μπαγκαζιερα ορθιο και το αφησα να κατσουν τα υγρα 2 ημερες, δεν ξερω αν αξιζει τον κοπο να το φτιαξω.
Και παλι σε ευχαριστω πολυ.
Εγω παλι δεν διακρινω οτι εχει αλαχτει το μοτερ,πιστευω οτι το ψυγειο δεν εχει δεχτει καμια επισκευη σε επιπεδο ψυκτικο.Το συγκεκριμενο ψυγειο ειναι στατικο και οχι nofrost οποτε πιθανοτατα να εχει διαροη λογο οτι εμεινε σε αχρηστια πολυ καιρο.Το προβλημα αυτο το συνανταμε κυριως σε ψυγεια που δουλευουν σε εξοχικα για 3-4 μηνες και μετα βγαινουν απο το ρευμα για τον χειμωνα.
Ποσες ωρες το αφησες να δουλεψει και καταλαβες οτι εχει προβλημα?
Σακη, ειναι λαθος δηλαδη να το βγαζουμε εκτος λειτουργιας το χειμωνα στο εξοχικο; ανεξαρτητως τυπου;
Φιλε Νικο ειναι ρισκο το να αφησεις ενα ψυγειο στο ρευμα ενα ολοκληρο χειμωνα χωρις να ειναι καποιος να το προσεχει για διαφορους λογους οπως για παραδειγμα η περιπτωση βραχυκηκλωματος με συνεπεια τη φωτια,μικρη πιθανοτητα βεβαια αλλα οχι αδυνατη.Προσωπικα το ρισκαρω και δεν μου εβαλε παρομοια βλαβη εδω και 10 χρονια.Ολοι οι αλλοι στην γειτονια εχουν αλαξει τουλαχιστον απο ενα ψυγειο λογο οτι το βγαζουν απο το ρευμα και μολις ανοιξουν τα σπιτια το καλοκαιρι βρισκονται προ εκπληξεων.
Ευχαριστω Σακη
Υπαρχει καποια εξηγηση για τις βλαβες λογω παρατεταμενης μη λειτουργιας;
Ξεχνα το, το ξεκαθαρισε ο Πετρος οτι δεν ειναι no frost, οποτε ακυρο ο,τι ειπα παραπανω. Αλλωςτε, και να ηταν no frost, αφου το προβλημα εμφανιστηκε κατευθειαν μετα απο τεσσερις μηνες εκτος χρησης, δεν θα επαιζε το θεμα της αποψυξης.
Τελος, για να ειμαι δικαιος, ο Πετρος ειναι πολυ πιο γνωστης απο εμενα, οποτε ο,τι σου λεει.
Πάω πάσο μήπως άλλος γνωρίζει καλύτερα αν υποθέσουμε πρόβλημα στους πυκνωτές πλακέτας . Που ήταν και η άποψη του θεματοθέτη.
Την αμφιβολία αυτήν την βάζω μήπως είμαι εγώ λάθος , αλλά από όσο πιστεύω μπορούν οι πυκνωτές να φέρουν τέτοια προβλήματα , αλλά δεν γνωρίζω για -25 βαθμούς κιόλας στην κατάψυξη και καθόλου στην συντήρηση . Νομίζω σε τέτοια προβλήματα αν όντως υπάρχουν στην πλακέτα θα βλέπαμε και στην κατάψυξη αδυναμίες . Ας πει και κάποιος άλλος .
Το υπέθεσα επειδή το αριστερό σωληνάκι πλήρωσης συνήθως στο εργοστασιακό δεν αφήνουν τόσο μακρύ σωληνάκι αλλά άντε το πολύ 5 εκατοστά .Εγω παλι δεν διακρινω οτι εχει αλαχτει το μοτερ,πιστευω οτι το ψυγειο δεν εχει δεχτει καμια επισκευη σε επιπεδο ψυκτικο.
Και στο δεξί σωληνάκι της κατάψυξης έχω την εντύπωση ότι έβαλε μπάλωμα πρόσθετο σωληνάκι (ίσως και μη καθαρής φωτογραφίας )
Για το αριστερό σωληνάκι ίσως δεν άλλαξε μοτέρ αλλά συμπλήρωσε κάποιος υγρά . Επειδή όμως βλέπω και το δεξί με περίεργη σύνδεση , εκεί υπέθεσα ότι άλλαξε και όλο το μοτέρ .
Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη Κυριακίδης : 25-06-17 στις 22:38