Με βοηθεια με το χερι το κανει ξανα .
Περιμενω να φυγει η βροχη να το ανοιξω να δω τι γινετε μεσα .
Λογικα το καπακι οπως ειδα ειναι πρεσαριστο και θα ανοιξει με 2 σπατουλες .
Θελει κατι να προσεξω ?
Με βοηθεια με το χερι το κανει ξανα .
Περιμενω να φυγει η βροχη να το ανοιξω να δω τι γινετε μεσα .
Λογικα το καπακι οπως ειδα ειναι πρεσαριστο και θα ανοιξει με 2 σπατουλες .
Θελει κατι να προσεξω ?
Αυτό που πρέπει να κάνεις πριν ανοίξεις το κουτί του ρολού, είναι να αποσυνδέσεις από τον κοντρόλερ τα 3 καλώδια που πάνε στο μοτέρ, αφού πρώτα όμως τα μαρκάρεις τα καλώδια με βάση τα γράμματα που υπάρχουν στην πλακέτα του κοντρόλερ. Αγνοείς το 4ο καλώδιο (κίτρινο πράσινο) που είναι η γείωση. Από τα 3 καλώδια το ένα είναι το κοινό, το άλλο είναι για κατέβασμα και το τρίτο (που σε ενδιαφέρει) για το ανέβασμα. Με κατεβασμένο το ρολό, δίνεις τάση ανάμεσα στο καλώδιο κοινό του μοτέρ και στο καλώδιο για το ανέβασμα. Αν το ρολό, φτάσει μέχρι το τέρμα επάνω χωρίς διακοπές, τότε το πρόβλημά σου δεν είναι το μοτέρ αλλά ο κοντρόλερ.
Φυσικά πρέπει να έχει υπ' όψην σου ότι για να κάνεις αυτές τις δοκιμές θα πρέπει να ασχοληθείς με τα 230V. Αν δεν έχεις την κατάλληλη εμπειρία με τα ηλεκτρολογικά, φώναξε καλύτερα έναν ηλεκτρολόγο και πες του το τι να κάνει.
Thanks for info .
Δεν εχω προβλημα με τα 220/440 κλπ 32 χρονια ηλεκτρονικος σε πλοια ειμαι .
Απλα δεν εχω ασχοληθει ποτε με ρολο και ηθελα να ξερω τι παιζει πριν το "σφαξω"
Μια και η βροχη συνεχιζετε και δεν μπορω να κανω κατι αλλο ανοιξα το κουτι του κοντρολερ .
Εχει μια κλεμα που πανε ολα τα καλωδια αυτην :
Στο 1@2 δεν εχει τιποτα .
Στο 3 και στο 4 παει η γειωση απο τροφοδοσια και ρολο .
Στο 5 Line απο τροφοδοσια
Στο 6 Neutral απο τροφοδοσια .
Στο 7 οταν κατεβαζει ρολα εχει 230v
Στο 8 Neutral
Στο 9 οταν ανεβαζει ρολα εχει 230v
Για να κανω δοκιμη να δοσω ταση στο 8 & 9? πανω στην κλεμμα με jumper απο 5& 6 ή να τα βγαλω και τα 3 και να δώσω στο 8 & 9 ?'
Συνημμένο Αρχείο 43285Συνημμένο Αρχείο 43286
Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη villasgeo : 11-03-17 στις 15:35
Γιατί δεν δοκιμάζεις να μετρήσεις 230 με το πολύμετρο την ώρα που ανεβαίνει η πόρτα ??? Δεν είναι προσβάσιμος ο controller ???
Θα ελεγα να αποσυνδεσεις τα καλωδια του μοτερ απο το 8 και το 9, και να δοκιμασεις να δωσεις ρευμα απΒ΄ευθειας στο μοτερ, φαση στο καλωδιο που συνδεεται κανονικα στο 9, και ουδετερο στο καλωδιο που συνδεεται κανονικα στο 8. Αν δουλεψει κανονικα, ξερεις οτι το μοτερ ειναι ΟΚ.
Λοιπον έδωσα ταση απευθειας στο 8 & 9 .
Εδωσα και στο 7 & 8 μετα και κατεβηκε κανονικοτατα
Το ρολο ανεβαινει κανονικοτατα .
Ειπα να κανω και μια αλλη δοκιμη
Εβαλα το καλωδιο απο το 9 στο 7 και αυτο που ηταν στο 7 το εβαλα στο 9
Εκανα δοκιμη ( με προσοχη μην φτασω στα ορια ρολου ) και ειδα οτι το προβλημα μεταφερθηκε στο κατεβασμα αυτη την φορα .
Αρα λογικα ειμαστε στην πλακετα του receiver - control .
Υπαρχει περιπτωση να ειναι απο πυκνωτη του μοτερ απο την στιγμη που με απευθειας ταση δεν σταματαει ?
Γμτ δεν μπορω να ανοιξω το κουτι να εχω προσβαση στο μοτερ πυκνωτη ..... δεν ξερω πωα να το ανοιξω σωστα
Μολις μπορεσω θα βγει η πλακετα και θα την παρω στην δουλεια να την τσεκαρω με το Huntron
![]()
Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη villasgeo : 13-03-17 στις 16:26
Γιώργο, έχεις ένα δίκιο, ο διακόπτης ορίου δεν απομονώνενται με τον τρόπο που σου πρότεινα. Εφόσον δεν συνδέεται ξεχωριστά στην πλακέτα, παρεμβάλλεται στο καλώδιο τροφοδοσίας του μοτέρ. Αν όμως δώσεις ρεύμα εκεί που λέγαμε και το πρόβλημα παραμένει, έχεις αποκλείσει τον controller σαν αιτία του προβλήματος. Μετά, σαν επόμενο βήμα προσπαθείς να εντοπίσεις και να παρκάμψεις και το διακόπτη ορίου, για να δεις αν φταίει τελικά αυτός ή το μοτέρ.