Εμφάνιση αποτελεσμάτων : 1 έως 10 από 33

Hybrid View

Προηγούμενο μήνυμα Προηγούμενο μήνυμα   Επόμενο Μήνυμα Επόμενο Μήνυμα
    Το avatar του χρήστη tipos
    Μέλος
    Όνομα
    Σακης
    Περιοχή
    θεσσαλονικη

Προεπιλογή

Παράθεση Αρχικό μήνυμα από nyannaco Εμφάνιση μηνυμάτων
    Τί εννοείς με τον όρο "στατικό"; Ξέρω ότι τα ψυγεία έχουν κάποιο κάτω όριο θερμοκρασίας περιβάλλοντος για να δουλέψουν, αλλά οι 18°C μου φαίνονται πάρα πολύ ψηλά, τουλάχιστον από τη δική μου εμπειρία. Ασε που τα τελευταία χρόνια με τη γνωστή κατάσταση πάαρα πολλά ψυγεία λειτουργούν όλο το χειμώνα σε χαμηλότερες θερμοκρασίες χώρου, ακόμη και σε διαμερίσματα.
    Στατικο ειναι το απλο ψυγειο που δεν εχει αυτοματη αποψυξη στην καταψυξη.Τα ψυγεια που ειναι nofrost και τα παλια μονοπορτα μπορουν να δουλεψουν σωστα ακομα και στο βορειο πολο.Οι 18 βαθμοι δεν ειναι λιγο οπως σωστα αναφερεις απλα ηθελα να το επιβεβαιωσει ο Δημητρης γιατι ειναι κριμα σε αυτες τις εποχες να πεταμε λεφτα χωρις λογο.Στο χωριο μου λεμε 10 φορες μετρα και μια κοψε.Επειδη δεν γνωριζω την χρηση που κανει ο φιλος,π.χ.αν ανοιγει τακτικα η πορτα .αν εχει οικογενεια,μικρα παιδια που παιζουν με το ψυγειο κτλ.Ηθελα να ειναι κατι σηγουρο.Σκεψου ενα ψυγειο στους 18 βαθμους το οποιο ανοιγει η πορτα μια με δυο φορες την ημερα τι συμπερηφορα θα εχει,θα περνει μπρος πολυ λιγες φορες την ημερα με τα γνωστα αποτελεσματα λογο οτι ο θερμοστατης στο στατικο ψυγειο ελεγχει μονο την συντηρηση και οχι την καταψυξη.

Το avatar του χρήστη jimison
    Μέλος
    Όνομα
    Δημήτρης
    Περιοχή
    Αθήνα

Προεπιλογή

πολύ σωστά Σάκη, ψάχνοντας (γιατί πότε δεν είχα ασχοληθεί) είδα ότι υπάρχει ένας μονο θερμοστάτης στη συντήρηση κι ετσι η καλη λειτουργιά της κατάψυξης επηρεάζετε άμεσα απο τη συντήρηση!!
    ωστόσο δεν ανοίγουμε πολύ το ψυγείο... και τις τελευταίες ώρες βλέπω οτι παγώνει λίγο παραπάνω η κατάψυξη οχι όμως καλά!!!
    παρατήρησα πως όταν ανάβει το μοτέρ σταματάει μετά από 10-15 λεπτά! μήπως έπρεπε παραπάνω???
    Μήπως να κοιτάξω τον θερμοστάτη?? Αν ναι , με ποιον τρόπο?? μην τον αλλάξω χωρίς λόγο!!

Μέλος
    Όνομα
    Κωστας
    Περιοχή
    Βέροια

Προεπιλογή

Καταρχας στ ποσο τον εχεις τον θερμοστατη??

Το avatar του χρήστη tipos
    Μέλος
    Όνομα
    Σακης
    Περιοχή
    θεσσαλονικη

Προεπιλογή

Ο θερμοστατης Δημητρη δεν εχει τροπο για να γινει ελεγχος οσο αφορα τις θερμοκρασιες που δουλευει,θα χρειαστει να τον αλαξεις στα τυφλα.Θα πρεπει να ανοιξεις το κουτι που ειναι μεσα ο θερμοστατης ωστε να δεις τι νουμερα εχει επανω και να παρεις τον ιδιο η εστω αντιστοιχο.Δοκιμη εκανες με πιο ζεστο χωρο?Χθες ειχα την ιδια περιπτωση με τη δικη σου σε αλλης μαρκας ψυγειο το οποιο δουλευε σε χωρο με 15 βαθμους.Μολις ο πελατης ανεβασε τη θερμοκρασια στους 21 βαθμους το ψυγειο ηρθε στα ισια του.Εδω να πουμε οτι προκειται για φοιτητη που οπως καταλαβαινεις ανοιγει το ψυγειο στη χαση και στη φεξη.Το δικο σου ψυγειο τη θερμοκρασια εχει στο θαλαμο της συντηρησης?Βαλε θερμομετρο και δες τη θερμοκρασια το πρωι.Αν η θερμοκρασια ειναι μεταξυ 4 και 8 βαθμοι τοτε το ψυγειο δεν εχει προβλημα.Αν εχει πανω απο 8 βαθμους αλαξε τον θερμοστατη.Συνηθως τα miele εχουν τις απαιτουμενες θερμοκρασιες με το κουμπι στη θεση μεταξυ 3 και 4.

Μέλος
    Όνομα
    Δημήτρης
    Περιοχή
    Αθήνα

Προεπιλογή

καλησπέρα.
    θα επανέλθω στο θέμα αυτής της βλάβης μιας και δεν έχει λυθεί!
    Τα δεδομένα θυμίζω έχουν ως εξής:
    Το ψυγείο είναι με έναν θερμοστάτη στη συντήρηση! (K59L1287)
    Ο θερμοστάτης είναι στο 5 και η συντήρηση δουλεύει καλά, το πρωί που ξυπνάω το θερμόμετρο μέσα δείχνει 2 βαθμούς.
    Στη κατάψυξη επάνω, τα πράγματα είναι χάλια.. έχει 0 βαθμούς. Είναι άδεια χωρίς πράγματα και χωρίς πάγο εντελώς καθαρή...
    Το μοτέρ δουλεύει για κάμποση ώρα, μπορεί και μισή, σταματά και αρχίζει αργότερα...
    Πίσω η σερπαντίνα και το μοτέρ είναι καθαρά χωρίς σκόνες και έχω καθαρίσει καλά και τα λάστιχα στις πόρτες.
    κάποιος μου είπε να το αφήσω 6 ώρες τραβώντας τη πρίζα και μετά να το βάλω μπρος, το ειχε κανει σε δικο του και δουλεψε μια χαρα... !#@$%??
    άλλος μου είπε πως φταίει μάλλον ο θερμοστάτης !!??
    Μπορεί κάποιος σχετικός να μου πει τη γνώμη του? Από που να αρχίσω??
    Ευχαριστώ!!20161218_104848.jpgfrost1.jpgfrost2.jpgfrost3.jpg
    Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη jimison : 26-01-17 στις 13:03

Μέλος
    Όνομα
    Δημήτρης
    Περιοχή
    Αθήνα

Προεπιλογή

Ξέχασα να γράψω οτι από πίσω έχει αρκετό αέρα και δεν κολλάει στον τοίχο!
    σκέφτομαι να βγάλω το ψυγείο από τη πρίζα για 3-4 ώρες ίσως αργά το βράδυ που δεν το ανοίγουμε...

Μέλος
    Όνομα
    Πέτρος
    Περιοχή
    Έβρος

Προεπιλογή

Πιθανό να έχει διαρροή / κακή απόδοση, λογικά το ψυγείο λειτουργεί ανάποδα από κατασκευής , δηλαδή για να έχεις καλύτερη απόδοση συγκριτικά / αναλογικά στην συντήρηση από ότι στην κατάψυξη όπως λες , τότε η συντήρηση προπορεύεται της απόδοσης . (σε αντίθεση με τα περισσότερα ψυγεία όπου προπορεύεται η κατάψυξη σε απόδοση).
    Αλλά ως φαίνεται η κατάψυξη καθυστερεί από κάποια αιτία και μάλλον είναι αυτό που υπέθεσα στην αρχή.
    άλλος μου είπε πως φταίει μάλλον ο θερμοστάτης !!??
    Θα μπορούσαμε να το υποθέσουμε και αυτό , αλλά όταν λες ότι δουλεύει / σταματά , εννοείται ότι ο θερμοστάτης κάνει την δουλειά του σωστά στο σημείο που τοποθετήθηκε (συντήρηση) και τους βαθμούς που αναφέρεις ότι πέτυχε, για να έμεινε πίσω η κατάψυξη σημαίνει ότι η απόδοση έχει πέσει.

Παρόμοια Θέματα

1. [Bosch] ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΜΕ ΠΑΓΟ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΨΥΞΗ BOSCH NO FROST
    από jimnaf στο forum Ψυγείο
    Απαντήσεις: 23
    Τελευταίο Μήνυμα: 24-02-23, 20:23
  2. [Bosch] RED ALARM σε BOSCH INTELLIGENT FROST FREE 44
    από tompao στο forum Ψυγείο
    Απαντήσεις: 17
    Τελευταίο Μήνυμα: 29-06-16, 21:43
  3. Απαντήσεις: 0
    Τελευταίο Μήνυμα: 31-05-14, 15:37
  4. [Σταθερός Η/Υ] Είχα εγκαταστήσει το MC AFEE free