Επανερχομαι με νεωτερα.
Αφου εκλεισα ολες τις υποπτες χαραμαδες,εβαλα το θερμοστατη στο 5(εχει κλιμακα απο το 1 εως το 7),και ενα μπωλακι νερο στην καταψυξη.Μεσα σε 8 ωρες,το νερο ειχε παγωσει,ο παγος στα τοιχωματα της καταψυξης ηταν αισθητα λιγοτερος,ενω μετρησα θερμοκρασιες- 5 με -6 στην καταψυξη και γυρω στους 4 στη συντηρηση(οι θερμοκρασιες ισως ειναι προσεγγιστικες,καθως δεν εχω ειδικο θερμομετρο και χρησιμοποιω θερμομετρο τοιχου).Λογικα ειναι αρκετα καλα για τετοιο ψυγειο.
Ωστοσο,εκεινο που μου κανει εντυπωση ειναι οτι το μοτερ μαλλον δουλευει συνεχομενα.Δοκιμασα να χαμηλωσω το θερμοστατη αλλα τιποτα.Παρ ολα αυτα,οταν τον βαζω στη θεση off,το μοτερ σβηνει κανονικα.Εδω να αναφερω οτι ειχα αλλαξει το θερμοστατη με μεταχειρισμενο ιδιου τυπου λογω καταστροφης του.Οποτε αναρωτιεμαι:
Υπαρχει καποιος τροπος να τον ελεγξω αν δουλευει σωστα;Τον ελεγξα με πολυμετρο προτου τον βαλω,αλλα υποθετω οτι δεν ειναι αρκετο..
Υπαρχει περιπτωση να συνδεσα αναποδα τα καλωδια;(αν και 2 καλωδια εχει ολα κι ολα,δεν πιστευω να παιζει ρολο..)
Το συρματακι-αισθητηριο του θερμοστατη,πρεπει να ερχεται σε απευθειας επαφη με το τοιχωμα της καταψυξης;Εγω το εβαλα ετσι γιατι ετσι ηταν περασμενος και ο παλιος,αλλα δεν σημαινει οτι ηταν απαραιτητα το σωστο..
Και για να εχουμε και μια ιδεα,ο θερμοστατης ειναι ιδιου τυπου με αυτον
http://www.kourlaba.gr/eshop/product...j950kkqdknip76