Το πολυμετρο ισως να εχει παθει ζημια. Απο οτι βλεπω δεν εχει ασφαλεια στον ακροδεκτη αυτο. Δες αν μετραει amper
Το πολυμετρο ισως να εχει παθει ζημια. Απο οτι βλεπω δεν εχει ασφαλεια στον ακροδεκτη αυτο. Δες αν μετραει amper
Ατάκα 1η.......Οχι ...Οχι .....Απλά το άνοιξα μήπως έφυγε κανένα καλωδιάκι.
Ατάκα 2η....... Οχι ... Οχι ....Απλά το άνοιξα μήπως είχε καεί κάποια ασφάλεια.
Amper δεν τολμάω να μετρήσω με το πολύμετρο αυτό μετά τα χτεσινά... Άλλωστε δεν το χρειάζομαι πρακτικά για τέτοια μέτρηση.
Του έκανα τώρα κάτι μερεμετάκια στα καλώδια διότι το ένα (το θετικό) τα είχε παίξει τελείως.
DC 12v μετράει κανονικά οπότε για τη συνήθη χρήση του θα το κρατήσω για την ώρα. Με προβλημάτισε διότι μύριζε και μέσα καμένο και όχι μόνο τα καλώδια με τους ακροδέκτες.
Σε λίγο θα τσεκάρω τη μπαταρία του συναγερμού να δω πόσα volt έχει για να καταλάβω αν φορτίζεται. 13,5v πρέπει να δείχνει πάντα ή αφού έχει περάσει κάποιος ελάχιστος χρόνος από όταν την έβαλα στο κύκλωμα ώστε να έχει πάρει το ρεύμα που χρειάζεται;
Τώρα μέτρησα τη μπαταρία που έχω πάνω στο συναγερμό να δω αν φορτίζει κανονικά. Λοιπόν όταν είναι συνδεδεμένη στο κύκλωμα και μετρήσω τάση μου δείχνει να παίζει από 12.44 - 12.94v
Όταν την αποσυνδέω η μπαταρία δείχνει 12.94v
Με αποσυνδεδεμένη τη μπαταρία τα καλώδια που πάνε σε αυτή από το συναγερμό τα μετράω και δείχνουν 12.94 επίσης.
*Η παλιά που αντικατέστησα είχε 13.10v και μετά από 24 ώρες δείχνει 13.04
(πάντως όταν κόπηκε το ρεύμα δεν κράτησε ούτε 1 ώρα - την είχα 5 χρόνια πάνω)
Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη fortis : 18-09-16 στις 23:04
Βάλε αμπερόμετρο (σε σειρά αυτή τη φορά) στη μπαταρία να δεις αν φορτίζει.
Μπορείτε να μου προτείνετε ένα σχετικά φτηνό και απλό ψηφιακό πολύμετρο για να αντικαταστήσω αυτό που έχω; Κυρίως για μέτρηση τάσης μπαταριών και εξόδου DC γεννήτριας για σύνδεση ελαιοραβδιστικού.
Θα προτιμούσα να μην λειτουργεί με 9v μπαταρία...
Αν θέλεις πολύμετρο που να μετράει τάσεις και ρεύματα χωρίς μπαταρία, θα πας σε αναλογικό. Αλλά γιατί θέλεις χωρίς μπαταρία;