Συνέχεια...
Επίσης απο το μοτέρ βγαίνουν 2 φισάκια (πλακέτας) το ενα με 3 καλώδια ασπρο, γκρί, μπλέ και το άλλο μικρότερο με 3 πάλι καλώδια ασπρο, κόκκινο και μαύρο.
Συνέχεια...
Επίσης απο το μοτέρ βγαίνουν 2 φισάκια (πλακέτας) το ενα με 3 καλώδια ασπρο, γκρί, μπλέ και το άλλο μικρότερο με 3 πάλι καλώδια ασπρο, κόκκινο και μαύρο.
Συνέχεια..
Εκανα λάθος με τα χρώματα των καλωδίων. Εβγαλα φωτο.
Ακόμα ο πυκνωτής που αλλάχθηκε γραφει επάνω 1μ2 Μ302 V~ κ'απο κάτω 339 PILKOR 14 46 το δε άλλο (ίσως ssr) γράφει, Κ3021 PG k'απο κάτω 544 CTK 19
Μπορείς να βάλεις μια φωτο που να φαίνονται τα στοιχεία του μπλε πυκνωτή; Γιατί κάτι μου λέει ότι αυτός ο πυκνωτής είναι τελείως ακατάλληλος. Το optocoupler είναι K3021 (MOC3021) και έχει αλλαχθεί, το triac τί γράφει πάνω του; Έχει ελεγχθεί;
Η μεγάλη φίσα που πάει στο μοτέρ είναι η τροφοδοσία για να γυρίσει και η μικρή είναι έξοδος στροφομέτρησης. Το μοτέρ σου έχει μία ταχύτητα, η ρύθμιση γίνεται με άναμμα - σβήσιμο του μοτέρ.
Θα κοιτάξω σήμερα να βγάλω φωτο, αλλα τα γράμματα φαίνονται πολύ αχνά! το triac ποιό ειναι;Επίσης αν χρειαστεί να ελέγξω το μοτερ όπως είναι μονταρισμένο, να συνδέσω όπως αναφέρεις πιο πάνω ;πχ στου Δήμου ή θέλει αλλη σύνδεση ή ακόμα δε χρειάζεται να το κάνω. Εντύπωση μου κάνει οτι το μοτέρ πρέπει να ειναι ίδιο με αυτό του Δήμου αφού ειναι το ίδιο μηχάνημα.
Η φωτο του μοτέρ που έβαλες ΔΕΝ ταιριάζει με το μοτέρ που πρέπει να έχει το μηχάνημά σου. Για να δοκιμάσεις το μοτέρ σου εκτός πλακέτας, θα πρέπει να συνδέσεις ένα πυκνωτή λειτουργίας κινητήρος 1.2μF 450V~ (με την προϋπόθεση ότι ο αρχικός πυκνωτής ήταν 1.2μF και όχι κάτι άλλο) ανάμεσα στο κόκκινο και το άσπρο καλώδιο, και να δώσεις τροφοδοσία 230V~ ανάμεσα στο κόκκινο και το μαύρο (μιλάμε για τη μεγάλη φίσα πάντα). Το triac είναι αυτό που σου έχω σε κόκκινο κύκλο.
CAM00158 show.jpg
Φίλιππε γειά σου, έβγαλα τις φωτο του πυκνωτή αλλα παρ’όλο που καθάρισα το φακό δε πέτυχα πολλά πράγματα. Οπως σου είπα αυτο που γράφει πάνω ειναι:
1μ 2 Μ305 V~
339 PILKOR 14 46 κ’απο κάτω κάτι αριθμούς και σχήματα.
Αυτός ειναι ο αλλαγμένος, οχι ο δικός του τον οποίο και δεν έχω.
-Το MOC γράφει: Κ3021 PG
544 CTK 19
6884
-Το triar γράφει BT 136
600E
PHm 0406 A5
1505
Δεν ξέρω αν εχει ελεγχθεί απο τον τεχνικό
- Η μεγάλη φίσα εχει ροζ, άσπρο και καφέ καλώδια οπότε δε συνδέω μήπως κάψω το μοτέρ. Η μικρή εχει ασπρο, μαύρο και κοκκινο-πορτοκαλι. (δε τα πάω καλά με τα χρώματα, κάποια δυσχρωματοψία)
Ισως αν βολεύει, κ’εισαι Αθήνα, να συναντηθούμε κάποια στιγμή και να το δείς απο κοντά ή αν βρώ κάποια καλή κάμερα να ξαναφωτογραφήσω. Αν ειναι για συνάντηση μπορούμε να επικοινωνσήσουμε κ ν’αλλάξουμε τηλέφωνα μεσω email. η με προσωπικό μήνυμα απο εδώ.
χαιρετάω για την ώρα.
Ο πυκνωτής αυτός δεν κάνει για τέτοια χρήση, πρέπει να μπει πυκνωτής λειτουργίας κινητήρος με τάση 450V~ (λογικά τέτοιος θα ήταν και ο παλιός). Μεγάλη φίσα εννοώ την άσπρη που έχει και κενούς πόλους ανάμεσα στα καλώδια, και που στις φωτο φαίνεται να έχει κόκκινο, άσπρο και μαύρο καλώδιο. Τώρα αν αντί για μαύρο είναι στην πραγματικότητα καφέ, και αντί για κόκκινο είναι ροζ, βάλε τα αντίστοιχα χρώματα στις συνδεσμολογίες που σου είπα. Αν στη δοκιμή αυτή το μοτέρ γυρνάει σταθερά στη μεγάλη ταχύτητα χωρίς σκαμπανεβάσματα στροφών, άλλαξε το triac (BT136 - 600Ε) μήπως και ήταν αυτό το πρόβλημα. Αλλιώς ο ανεμιστήρας ανεβοκατεβάζει στροφές επειδή έτσι τον οδηγεί ο επεξεργαστής της πλακέτας.
Δεν γράφει πάντα πάνω του τί πυκνωτή θέλει, και σ' αυτή την περίπτωση πρέπει να μάθεις τί ήταν ο παλιός. Αν τελικά θέλει 1.2μF, επειδή τέτοιο πυκνωτή δεν θα βρεις στην Ελληνική αγορά, πες μου, μπορώ να σου δώσω.