Συγνώμη Σακη αλλά δεν καταλαβαίνω γιατι να εχω αυτα τα αποτελεσματα.
Καταρχην τι εννοεις οταν λες στοιχειο; Ποιο εξαρτημα ειναι αυτο?
Εγω εβαλα να δουλεψει στην αρχη κανονικά το ψυγειο, με το δικο του αισθητήριο συνδεδεμένο στην συντηρηση.
Μολις έφτασε τους 5 βαθμους στην συντηρηση, εκοψα το καλώδιο του αισθητηρίου και σύνδεσα εξωτερικά ενα ποντεσιομετρο το οποίο το είχα ρυθμισει στα 11 kohm, που είναι σαν να εχει στην συντηρηση γυρω στους 7 βαθμους (συμφωνα με τις τιμες αντιστασης του αισθητηριου στο manual).
Αφου το έβαλα το αισθητηριο (ποντεσιομετρο) να δινει εντολή στην πλακέτα οτι η θερμοκρασια είναι 7 βαθμοι, δεν θα έπρεπε να σταματήσει να στέλνει ψυξη στην συντηρηση?
Αν θεωρησουμε οτι το ποντεσιομετρο ειναι ένα αισθητηριο που δεν μεταβαλεται και δινει συνεχεια την ιδια αντισταση , τότε δεν θα επρεπε να εχω συνεχεια σταθερα την ιδια θερμοκρασια στην συντηρηση?
Οσο ειχα συνδεδεμενο το ποντεσιομετρο, μετραγα τις τιμές του αισθητηριου που ήταν μεσα στο ψυγειο και οι τιμες που έπαιρνα συμφωνουσαν με την θερμοκρασια που είχε μεσα η συντηρηση. Ενδεικτικα είχα 12 kohm στους +4 βαθμούς , 16,5 kohm στον -1, και 21 kohm , στους -8
Μηπως τελικα είναι εντάξει το αισθητήριο?