Σελίδα 4 από 4 ΠρώτηΠρώτη ... 234
Εμφάνιση αποτελεσμάτων : 31 έως 40 από 40

Μέλος
    Όνομα
    Κωστας
    Περιοχή
    Κομοτηνη

Προεπιλογή

Σημερα έκανα δοκιμη με ποντεσιόμετρο .
    Δυστυχως πάλι τα ίδια. Με επιλεγμενη αντισταση στα 11 kohm για την συντηρηση, θα επρεπε να εχω γύρω στους +6 βαθμους.
    Κατεβασε -8 και αρχισε να χτυπαει και ο συναγερμος, αυτος που εχει και για την πορτα. Η κατάψυξη με το ζορι να πιασει -12
    Δεν βγαζω ακρη. Υπάρχει περίπτωση να είναι λιγο το φρεον ή χαλασμένη η βαλβίδα? Να πω οτι η βαλβιδα δεν ακουγεται να δουλευει
    Καμιά ιδεα?
    Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη kgtsport : 24-08-16 στις 02:27

Το avatar του χρήστη tipos
    Μέλος
    Όνομα
    Σακης
    Περιοχή
    θεσσαλονικη

Προεπιλογή

Πολυ λογικο να εχεις αυτα τα αποτελεσματα.Ο αισθητηρας μεταβαλεται απο το στοιχειο το οποιο εχει πολυ χαμυλοτερες θερμοκρασιες οποτε λογικο να πιασει -8.Ο αισθητηρας κραταει την θερμοκρασια του θαλαμου σταθερη,δεν δημιουργει ψυξη αλλα την ελεγχει.Αν του ανεβασεις τα kohm τοτε θα κοψει,αν τα μειωσεις θα παγωσει.Για να κανεις ελεγχο με ποντεσιομετρο θα πρεπει να εισαι απικο κατα την λειτουργια και αυξομιωνεις αναλογα με τις αναγκες,πραγμα δυσκολο.Αν ειχες προβλημα υγρων τοτε δεν θα ειχες τοσο χαμηλες θερμοκρασιες οπως περιγραφεις στα post 23-24.

Μέλος
    Όνομα
    Κωστας
    Περιοχή
    Κομοτηνη

Προεπιλογή

Συγνώμη Σακη αλλά δεν καταλαβαίνω γιατι να εχω αυτα τα αποτελεσματα.
    Καταρχην τι εννοεις οταν λες στοιχειο; Ποιο εξαρτημα ειναι αυτο?
    Εγω εβαλα να δουλεψει στην αρχη κανονικά το ψυγειο, με το δικο του αισθητήριο συνδεδεμένο στην συντηρηση.
    Μολις έφτασε τους 5 βαθμους στην συντηρηση, εκοψα το καλώδιο του αισθητηρίου και σύνδεσα εξωτερικά ενα ποντεσιομετρο το οποίο το είχα ρυθμισει στα 11 kohm, που είναι σαν να εχει στην συντηρηση γυρω στους 7 βαθμους (συμφωνα με τις τιμες αντιστασης του αισθητηριου στο manual).
    Αφου το έβαλα το αισθητηριο (ποντεσιομετρο) να δινει εντολή στην πλακέτα οτι η θερμοκρασια είναι 7 βαθμοι, δεν θα έπρεπε να σταματήσει να στέλνει ψυξη στην συντηρηση?
    Αν θεωρησουμε οτι το ποντεσιομετρο ειναι ένα αισθητηριο που δεν μεταβαλεται και δινει συνεχεια την ιδια αντισταση , τότε δεν θα επρεπε να εχω συνεχεια σταθερα την ιδια θερμοκρασια στην συντηρηση?
    Οσο ειχα συνδεδεμενο το ποντεσιομετρο, μετραγα τις τιμές του αισθητηριου που ήταν μεσα στο ψυγειο και οι τιμες που έπαιρνα συμφωνουσαν με την θερμοκρασια που είχε μεσα η συντηρηση. Ενδεικτικα είχα 12 kohm στους +4 βαθμούς , 16,5 kohm στον -1, και 21 kohm , στους -8
    Μηπως τελικα είναι εντάξει το αισθητήριο?
    Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη kgtsport : 25-08-16 στις 22:05

Μέλος
    Όνομα
    Σακης
    Περιοχή
    θεσσαλονικη

Προεπιλογή

Το στοιχειο ειναι το evaporator στην δικια μας γλωσσα.Ο αισθητηρας περνει τη θερμοκρασια του στοιχειου και οχι του χωρου,γιαυτο και το λεμε αισθητηρα evaporator,το οποιο στοιχειο πιανει θερμοκρασιες που φτανουν -25 και -30 βαθμους.Εσυ εβαλες το ποντεσιομετρο στα 11kohm πραγμα που σημαινει οτι η πλακετα δεχοταν τιμες απο το ποντεσιομετρο οτι ακομα δεν επιασε το στοιχειο τις απετουμενες θερμοκρασιες γιαυτο και συνεχισε να δινει ψυξη στη συντηρηση.Παρε για παραδειγμα τα αισθητηρια της καταψυξης που ειναι 2.Ασε την καταψυξη να δουλεψει και μετρα και τα 2 αισθητηρια,θα δεις οτι παρολο που ειναι και τα 2 μεσα στην καταψυξη το αισθητηριο evaporator εχει μεγαλη διαφορα στη μετρηση απο το αισθητηριο χωρου.Δεν ξερω τι σοι λογισμικο εχει η πλακετα και ελεγχει τη θερμοκρασια χωρου με βαση τη θερμοκρασια του στοιχειου

Μέλος
    Όνομα
    Κωστας
    Περιοχή
    Κομοτηνη

Προεπιλογή

Ωραια , τωρα το κατάλαβα το στοιχειο. Αφου λοιπον αντι για το στοιχείο, του βαζω το ποντεσιομετρο με μια σταθερη τιμή , δεν είναι σαν να έχει σταθερη θερμοκρασία? Αρα δεν πρεπει να κοψει την ψυξη? Ειναι σαν να έπιασε το στοιχειο 7 βαθμους, γιατι να κατεβασει -8?
    Το στοιχειο το αφησα μέσα στην συντηρηση αλλα δεν είχε καμια σχεση με όλο το κυκλωμα μιας και είχα κοψει τα καλωδια του που βγαινουν πισω απο το ψυγειο.
    Τωρα για τα στοιχεια της καταψυξης ειναι οπως το λες, στον ιδιο χωρο αλλα σε διαφορετικα σημεία. Φανταζομαι οτι το στοιχειο που είναι πανω στην ψυξη, μεσα στις κυψελες αλουμινιου (να μου μαθεις και αυτο πως το λενε ) σιγουρα θα πιασει πολυ χαμηλοτερες θερμοκρασιες απο οτι αυτο που ειναι στον χωρο της καταψυξης.
    Αυτα που λεω, δεν ξερω αν είναι σωστά, λεω απλά την αποψη μου και προσπαθω να βρω τι φταιει.

Μέλος
    Όνομα
    Κωστας
    Περιοχή
    Κομοτηνη

Προεπιλογή

20160826_111458.jpg

Να και μια φωτογραφια πως συνδεσα το ποντεσιομετρο.
    Τα κομενα καλωδια ειναι απο το αισθητηριο το οποιο εμεινε μεσα στο ψυγειο, αλλα δεν επηρεαζε την λειτουργεια μιας και δεν επικοινωνούσε με την πλακετα.

Μέλος
    Όνομα
    Σακης
    Περιοχή
    θεσσαλονικη

Προεπιλογή

Παράθεση Αρχικό μήνυμα από kgtsport Εμφάνιση μηνυμάτων
    Ωραια , τωρα το κατάλαβα το στοιχειο. Αφου λοιπον αντι για το στοιχείο, του βαζω το ποντεσιομετρο με μια σταθερη τιμή , δεν είναι σαν να έχει σταθερη θερμοκρασία? Αρα δεν πρεπει να κοψει την ψυξη? Ειναι σαν να έπιασε το στοιχειο 7 βαθμους, γιατι να κατεβασει -8?
    Το στοιχειο το αφησα μέσα στην συντηρηση αλλα δεν είχε καμια σχεση με όλο το κυκλωμα μιας και είχα κοψει τα καλωδια του που βγαινουν πισω απο το ψυγειο.
    Τωρα για τα στοιχεια της καταψυξης ειναι οπως το λες, στον ιδιο χωρο αλλα σε διαφορετικα σημεία. Φανταζομαι οτι το στοιχειο που είναι πανω στην ψυξη, μεσα στις κυψελες αλουμινιου (να μου μαθεις και αυτο πως το λενε ) σιγουρα θα πιασει πολυ χαμηλοτερες θερμοκρασιες απο οτι αυτο που ειναι στον χωρο της καταψυξης.
    Αυτα που λεω, δεν ξερω αν είναι σωστά, λεω απλά την αποψη μου και προσπαθω να βρω τι φταιει.
    Στοιχειο-evaporator-εξατμιστης ειναι το ιδιο πραγμα,ειναι το κυλωμα σωληνωσης που δημιουργειται η ψυξη,δεν εχει καμοια σχεση με αισθητηρα.Κακως ειπα τη λεξη στοιχειο γιατι το πραγμα μπλεχτηκε απο μια λεξη.
    Ο αισθητηρας λοιπον ακουμπαει πανω στο evaporator και μεταβαλεται αναλογα με τη θερμοκρασια που δεχεται απο αυτο[evaporator].Η θερμοκρασια που πιανει το evaporator δεν ειναι πανω απο το μηδεν αλλα πολλους βαθμους κατω του μηδενος.Εσυ βαζεις το ποντεσιομετρο σαν να διεγειρεται το αισθητηριο στους 7 βαθμους ενω χρειαζεται η πλακετα περισσοτερα kohm για να γυρισει τη βαλβιδα στην καταψυξη η για να σταματησει το μοτερ.

Μέλος
    Όνομα
    Κωστας
    Περιοχή
    Κομοτηνη

Προεπιλογή

Ωραια, ακομα και έτσι που είναι, το αισθητηριο της συντηρησης ακουμπάει στην πλάτη του ψυγειου που δεν είναι παγωμένη, δεν ειναι σαν της καταψυξης που ακουμπαει πάνω στο κύκλωμα. Εγω βάζω το ποντεσιόμετρο σύμφωνα με τις τιμές που δίνει το manual και παίρνω και αυτο που λέει.Παντως όσο το δουλευα και με αισθητηριο και με ποντεσιομετρο οι τιμες ήταν ίδιες και ηταν ενταξει
    Αρα στην συντηρηση δεν θα πιασει κατω απο το μηδεν αμα επιλέξεις θερμοκρασια 7 βαθμους. Θέλεις να πεις πως στην πλάτη της συντηρησης θα πιάσει χαμηλότερες θερμοκρασιες εκει που ακουμπαει το αισθητηριο?
    Δεν πάω κόντρα , αυτό που λέω έχω άδικο?
    Δεν θέλω να σας σκάω, θέλω να βρω τι φταίει να τελειώνω. Και δεν εννοώ να το κάνω μόνος για να μην πληρώσω απλα να μην ακούω διαγνώσεις του τύπου ''θέλει πλακέτα, κάνει 300 ευρω'' , οπως λενε συνηθως απο την αντιπροσωπεια , ενω στην ουσια ειναι κατι απλο ,οπως κάποιο αισθητηριο ή κάτι τελοσπάντων το οποιο όσο και αν κάνει, να είναι αυτο που φταιει.
    και να το πληρωσω.
    Μπορουμε απο όλα τα παραπάνω να καταλήξουμε τι μπορει να φταίει?
    Μηπως πρέπει να αλλάξω και τιτλο στο θέμα που άνοιξα? Βλεπώ πολλοι το διαβάζουν αλλά πολύ λίγες απόψεις απο άτομα του χώρου, μήπως σας μπερδεύει παιδια ο τίτλος.
    Και εννοείται πως εκτιμάω πολύ τον χρόνο και τα όσα μου έχετε πει ως τώρα όλοι και κυρίως εσένα Σάκη, να είστε καλά.
    Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη kgtsport : 28-08-16 στις 22:29

Μέλος
    Όνομα
    Σακης
    Περιοχή
    θεσσαλονικη

Προεπιλογή

Παράθεση Αρχικό μήνυμα από kgtsport Εμφάνιση μηνυμάτων
    Θέλεις να πεις πως στην πλάτη της συντηρησης θα πιάσει χαμηλότερες θερμοκρασιες εκει που ακουμπαει το αισθητηριο?
    Ακριβως αυτο σου λεω.Εκει που ακουμπαει ειναι evaporator απλος το evaporator ειναι πισω απο το πλαστικο και δεν το βλεπεις.
    .Βαλε το ποντεσιομετρο καπου στα 45 με 50kohm και την επιλογη θερμοκρασιας στους 9 βαθμους και θα δεις οτι η συντηρηση θα κοψει και εαν εχει καλη ψυξη η καταψυξη τοτε θα κοψει και το μοτερ.Αν αφησεις το ποντεσιομρτρο εκει χωρις να το μεταβαλεις τοτε η συντηρηση δεν θα ξαναπαρει μπρος,θα χασει σιγα σιγα και την ψυξη, και η καταψυξη θα δουλευει κανονικα.Αν εχεις αυτα τα αποτελεσματα που σου ανεφερα τοτε αλαζεις τον αισθητηρα και θα ειναι ο.κ.

Μέλος
    Όνομα
    Κωστας
    Περιοχή
    Κομοτηνη

Προεπιλογή

Καλησπέρα παιδιά.
    Αργησα να απαντησω στο θέμα και να το κλείσω , αλλα ήθελα να είμαι σίγουρος.
    Τελικά το πρόβλημα ήταν στο αισθητήριο της σηντήρησης. Εγινε αλλαγή με καινούργιο και εδώ και περίπου δύο μήνες ολα πάνε καλά.
    Χίλια ευχαριστώ στον tipos για τον χρόνο, τις γνώσεις και τον χρόνο του , χάρη στον οποίο και βρέθηκε λύση.
    Σάκη να είσαι καλά και μην ξεχνάς, κάτι περιμένω απο εσένα ..

Σελίδα 4 από 4 ΠρώτηΠρώτη ... 234

Παρόμοια Θέματα

1. Απαντήσεις: 9
    Τελευταίο Μήνυμα: 18-11-17, 10:35
  2. [Liebherr] Liebherr Cnes 3803 Ρύθμιση Θερμοκρασίας Κατάψυξης
    από jounite στο forum Ψυγείο
    Απαντήσεις: 4
    Τελευταίο Μήνυμα: 07-02-13, 19:15
  3. [Liebherr] Liebherr Cnes 3803 πολύ χαμηλές θερμοκρασίες
    από jounite στο forum Ψυγείο
    Απαντήσεις: 13
    Τελευταίο Μήνυμα: 06-02-13, 21:15
  4. προβλημα με ψυγειοκαταψυκτη Liebherr
    από jimakosb στο forum Ψυγείο
    Απαντήσεις: 3
    Τελευταίο Μήνυμα: 22-08-11, 10:52
  5. ΠΡΟΒΛΗΜΑΜΕ ΨΥΓΕΙΟ LIEBHERR CNes 3803.
    από motocross στο forum Ψυγείο
    Απαντήσεις: 1
    Τελευταίο Μήνυμα: 19-01-11, 10:53

Δικαιώματα - Επιλογές

• Δημιουργία θεμάτων: Όχι
  • Υποβολή μηνυμάτων: Όχι
  • Σύναψη αρχείων: Όχι
  • Επεξεργασία μηνυμάτων: Όχι
  •  
  • BB code: σε λειτουργία
  • Smilies: σε λειτουργία
  • [IMG]: σε λειτουργία