Σελίδα 2 από 3 ΠρώτηΠρώτη 123 ΤελευταίαΤελευταία
Εμφάνιση αποτελεσμάτων : 11 έως 20 από 29

Μέλος
    Όνομα
    Σήφης
    Περιοχή
    Αθήνα

Προεπιλογή

Συμφωνώ με τον Ηρακλή (her).
    Για να μπορέσει να λειτουργήσει το L7812CV, απαιτείται νομίζω μια διαφορά τάσης Vin - Vout = 2,5V (min).

Όσο για την σύνδεση διόδου σε σειρά που αναφέρει ο Βαγγέλης (@Vagelis@), θα κάνει όντως μια πτώση τάσης περίπου 0,6-0,7V, αλλά δεν είναι απαραίτητη επειδή, βάσει του pdf ( Max-Allowable Voltage =VDCx130%), η max τάση που μπορεί να δεχτεί το πηνίο του ρελέ είναι 15,6V .

Συνοπτικά το πηνίο του ρελέ (βάσει του pdf πάντα) μπορεί να λειτουργεί με τάσεις από 9V - 15,6V:

Τάση ενεργοποίησης επαφών (Pull-InVoltage =VDCx75% ) = 9V
    έως
    Μέγιστη επιτρεπόμενη τάση λειτουργίας ( Max-Allowable Voltage =VDCx130%)= 15,6V

2. 2 μέλη ευχαρίστησαν τον ezizu για αυτό το χρήσιμο μήνυμα:

FILMAN (21-12-15), klik (23-12-15)

Το avatar του χρήστη klik
    Μέλος
    Όνομα
    N/A
    Περιοχή
    Θεσσαλλλονίκη

Προεπιλογή

Παράθεση Αρχικό μήνυμα από bluedr Εμφάνιση μηνυμάτων
    Θέλω να συνδέσω ενα μάτι συναγερμού, όσο περνάει ρεύμα από το μάτι το ρελε είναι οπλισμένο, όταν πιάνει κίνηση κόβει το ρεύμα και το ρελε αφοπλιζετε, απο την άλλη μεριά του ρελε θα εχω συνδεόμενο έναν μικρουπολογιστη με gpio pins και θα διαβάζει συνέχεια ουσιαστικά Πότε το μάτι έπιασε κίνηση και Πότε Όχι, αυτο θα γίνεται αρκετές φορές την μέρα και αλλά μετά θέλω να υπολογίσω κάτι στατιστικά....
    το μάτι συναγερμού έχει μέσα ρελέ (τύπου reed). Είσαι σίγουρος ότι χρειάζεσαι μετασχηματιστή και ρελέ;
    Είναι και κάτι άλλο συνδεδεμένο πάνω στο μάτι του συναγερμού;

4. Ένα μέλος ευχαρίστησε τον klik για αυτό το χρήσιμο μήνυμα:

FILMAN (21-12-15)

Νέο Μέλος
    Όνομα
    Ακης
    Περιοχή
    athens

Προεπιλογή

Παράθεση Αρχικό μήνυμα από ezizu Εμφάνιση μηνυμάτων
    Στο pdf που έχεις βάλει αναφέρει τα πάντα :
    nomimal current = 30mA
    coil resistance = 400Ω (+/-10%)
    power consumption =0.36W

Το πηνίο θα << τραβάει >> όσο ρεύμα χρειάζεται ακριβώς, άσχετα αν η max παροχή του τροφοδοτικού είναι μεγαλύτερη (στην περίπτωσή σου 3Α).
    Εφόσον το πηνίο έχει συγκεκριμένη αντίσταση στο DC και η τάση είναι σταθερή (12V), τότε και το ρεύμα που θα διαρρέει το πηνίο του ρελέ θα είναι σταθερό και η τιμή του θα είναι :

I=V/R => I= 12/400 => I= 0.03A= 30mA

ή

P=V x I => I= P/V => I= 0.36/12 => P= 0.03A =30mA

Το ότι η τάση είναι λίγα mV μεγαλύτερη (αλήθεια πόσο ακριβώς είναι η τιμή της) δεν νομίζω ότι θα δημιουργήσει κάποιο πρόβλημα στο ρελέ .
    Θα μπορούσες να βάλεις μια δίοδο (π.χ. 1Ν4001.....1Ν4007) αντιπαράλληλα (δες το σχέδιο παρακάτω) στο πηνίο του ρελέ .

Συνημμένο Αρχείο 41083
    Βασικατωρα το μέτρησα ακριβώς βγάζει 13,7V καιτο ρελε ειναι 12 λέτε να υπάρχει πρόβλημα?Το τροφοδοτικό απέξω λέει 12 και μεπαραπλάνησε.

Νέο Μέλος
    Όνομα
    Ακης
    Περιοχή
    athens

Προεπιλογή

Παράθεση Αρχικό μήνυμα από klik Εμφάνιση μηνυμάτων
    το μάτι συναγερμού έχει μέσα ρελέ (τύπου reed). Είσαι σίγουρος ότι χρειάζεσαι μετασχηματιστή και ρελέ;
    Είναι και κάτι άλλο συνδεδεμένο πάνω στο μάτι του συναγερμού;
    Το ξέρω ότι έχει ρελε απλά με τα 3,3v και τα λίγα milliampere που βγάζει ο μικρουπολογιστης(raspberry pi b+) νομίζω δεν μου αρκεί Γιατί θα έχω και περίπου 60 μέτρα καλώδιο συναγερμού μέχρι να φτάσω στο μάτι. Αρα αποφάσισα να βάλω τροφοδοτικό και την εντολή για το αν πιάνει κίνηση η Όχι να το παρόν απο το ρελε που θα είναι διπλα απο τον μικρουπολογιστη. Άλλωστε θα χρειαστώ ουτοση άλλος το τροφοδοτικό για την τροφοδοσία του PIR

Μέλος
    Όνομα
    Απόστολος
    Περιοχή
    Καρδίτσα

Προεπιλογή

Βασικατωρα το μέτρησα ακριβώς βγάζει 13,7V καιτο ρελε ειναι 12 λέτε να υπάρχει πρόβλημα?Το τροφοδοτικό απέξω λέει 12 και μεπαραπλάνησε.

Βάλε το regulator που σου προτείνω, να έχεις το κεφάλι σου ήσυχο...
    μιας που το τροφοδοτικό σου πιθανότατα δεν είναι σταθεροποιημένο στα 12 volt...
    στην πλευρά της εξόδου , στα 12 volt, βάλε και έναν ηλεκτρολυτικό 100 μF (η/ και μεγαλύτερο) στα 25 volt,
    και την "ανάποδη" δίοδο που σου προτάθηκε παραπάνω.
    Έτσι θα είσαι "κομπλέ"....

Μέλος
    Όνομα
    N/A
    Περιοχή
    Θεσσαλλλονίκη

Προεπιλογή

Το ξέρω ότι έχει ρελε απλά με τα 3,3v και τα λίγα milliampere που βγάζει ο μικρουπολογιστης(raspberry pi b+) νομίζω δεν μου αρκεί Γιατί θα έχω και περίπου 60 μέτρα καλώδιο συναγερμού μέχρι να φτάσω στο μάτι. Αρα αποφάσισα να βάλω τροφοδοτικό και την εντολή για το αν πιάνει κίνηση η Όχι να το παρόν απο το ρελε που θα είναι διπλα απο τον μικρουπολογιστη. Άλλωστε θα χρειαστώ ουτοση άλλος το τροφοδοτικό για την τροφοδοσία του PIR
    Στα 60 μέτρα δεν είναι πρόβλημα τα 3,3V, αλλά το μήκος και ο θόρυβος που εισάγει.
    Εκτός από ρελέ, μπορείς να βάλεις
    1) οπτοζεύκτη + αντίσταση (π.χ. 4N26) ή
    2) ένα τρανζιστορ (bc547) + αντίσταση + 1 πυκνωτή για το θόρυβο.
    Με τις solid λύσεις (οπτοζεύκτη ή τρανζιστορ) δεν θα έχεις και το θόρυβο κλικ-κλικ του ρελέ και επιπλέον δεν θα ταλαιπωρείς τις επαφές του reed relay του PIR με το ρεύμα του ρελέ.

9. 3 μέλη ευχαρίστησαν τον klik για αυτό το χρήσιμο μήνυμα:

ezizu (22-12-15), FILMAN (21-12-15), goulf (23-12-15)

Νέο Μέλος
    Όνομα
    Ακης
    Περιοχή
    athens

Προεπιλογή

Παράθεση Αρχικό μήνυμα από klik Εμφάνιση μηνυμάτων
    Στα 60 μέτρα δεν είναι πρόβλημα τα 3,3V, αλλά το μήκος και ο θόρυβος που εισάγει.
    Εκτός από ρελέ, μπορείς να βάλεις
    1) οπτοζεύκτη + αντίσταση (π.χ. 4N26) ή
    2) ένα τρανζιστορ (bc547) + αντίσταση + 1 πυκνωτή για το θόρυβο.
    Με τις solid λύσεις (οπτοζεύκτη ή τρανζιστορ) δεν θα έχεις και το θόρυβο κλικ-κλικ του ρελέ και επιπλέον δεν θα ταλαιπωρείς τις επαφές του reed relay του PIR με το ρεύμα του ρελέ.

Πολύενδιαφέρων παρατήρηση με (bc547) +αντίσταση + 1 πυκνωτή για το θόρυβο.
    Θατο δουλέψω με τα 3,3V? Και αν μετά θελήσωνα βάλω άλλα 5 μάτια και 10 μαγνητικέςεπαφές σε πόρτες θα μπορώ η θα έχωαπόλεια?
    πριν κανένα 6μηνο έφτιαξασε ένα φίλο αυτό που βλέπεις στην εικόνααπό κάτω για το μηχανάκι του που έχειστην πιλοτή, όποιος το πλησιάζει τουβαράει στο σπίτι, αλλά αυτό δούλευεεξολοκλήρου με 12v και ήταν και πιο μικρήη απόσταση. με ενδιαφέρει(καλά δεν θασκάσω κιόλας) να μην ακούγετε ο ήχοςόπλισης άπλα το επέλεξα ως μια εύκοληκαι σίγουρη λύση
    Συνημένες Εικόνες Συνημένες Εικόνες

Μέλος
    Όνομα
    Απόστολος
    Περιοχή
    Καρδίτσα

Προεπιλογή

Αν δεν θες να ακούγεται το ρελέ, αλλά και πιο για πιο απλή κατασκευή, βάλε ένα N-channel MOSFET τρανζίστορ, όπως το 2SK3639,
    η/ όποιο άλλο βρεις.
    883559-DI1.gif
    Στο gate δώσε την εντολή (από 2,5 volt και πάνω με μια αντίσταση στη σειρά , 1ΚΩΜ μέχρι και 10ΚΩΜ, η/ και χωρίς αντίσταση)
    εκεί τραβάει κάποια μικροαμπέρ,
    στην "κατανάλωσή" σου δώσε την τάση που θες, (μέχρι 20 volts, 15Αμπερ)
    την άλλη της άκρη δώστην στο Drain
    και το Source , στη γη.
    Τέλεια δουλειά, οικονομική, σίγουρη!!

Η εσωτερική αντίσταση των MOSFET, είναι κάποια μιλιώμ ΜΟΝΟ!, άρα αντικαθιστά άκρως επάξια το ρελέ!!

Τα Ρελέ πια, χρησιμεύουν μόνο σε μεγάλες τάσεις,(AC) αν και για κει υπάρχουν τα TRIACS!.

Νέο Μέλος
    Όνομα
    Ακης
    Περιοχή
    athens

Προεπιλογή

Παράθεση Αρχικό μήνυμα από sofosal Εμφάνιση μηνυμάτων
    Αν δεν θες να ακούγεται το ρελέ, αλλά και πιο για πιο απλή κατασκευή, βάλε ένα N-channel MOSFET τρανζίστορ, όπως το 2SK3639,
    η/ όποιο άλλο βρεις.
    883559-DI1.gif
    Στο gate δώσε την εντολή (από 2,5 volt και πάνω με μια αντίσταση στη σειρά , 1ΚΩΜ μέχρι και 10ΚΩΜ, η/ και χωρίς αντίσταση)
    εκεί τραβάει κάποια μικροαμπέρ,
    στην "κατανάλωσή" σου δώσε την τάση που θες, (μέχρι 20 volts, 15Αμπερ)
    την άλλη της άκρη δώστην στο Drain
    και το Source , στη γη.
    Τέλεια δουλειά, οικονομική, σίγουρη!!

Η εσωτερική αντίσταση των MOSFET, είναι κάποια μιλιώμ ΜΟΝΟ!, άρα αντικαθιστά άκρως επάξια το ρελέ!!

Τα Ρελέ πια, χρησιμεύουν μόνο σε μεγάλες τάσεις,(AC) αν και για κει υπάρχουν τα TRIACS!.
    Ακούγεται πολυ καλο αλλα Όπως το έψαξα νομίζω δεν μπορώ να κάνω αυτο που θέλω. Θέλω όσο περνάει ρεύμα από το ρελε του ματιού να στέλνω 3,3v και να διαβάζω απο τον μικρουπολογιστη μου πάλι 3,3v. Όταν διακόπτει θα διαβάζω 0. Το πρόβλημα μου είναι το πως θα διαβάζω 3,3v Αφού απο ότι το έψαξα στην επαφή drain συνδέουμε ολα στο gnd. Αυτο θα μου χρησίμευε αν ήθελα να ενεργοποίησω κάτι που καταναλώνει 12v που απλά θα έστελνε την εντολή απο τον μικρουπολογιστη και δεν θα με ενδιέφερε να πάρω καμία πληροφορία. Αν το έχω καταλάβει λαθος ενημερώστε με

Μέλος
    Όνομα
    N/A
    Περιοχή
    Θεσσαλλλονίκη

Προεπιλογή

Βαλε pnp με εκπομπο στο +. Συλλεκτη στην εισοδο σου και φυσικα αντισταση βασης. Αλληλυση ειναι με 2 npn για να κανουν δυο διαδοχικες αντιστροφες

Σελίδα 2 από 3 ΠρώτηΠρώτη 123 ΤελευταίαΤελευταία

Παρόμοια Θέματα

1. [Άλλη] UPS σε ψυγείο? Προστασία ψυγείου.
    από jimdrak στο forum Ψυγείο
    Απαντήσεις: 4
    Τελευταίο Μήνυμα: 14-06-15, 23:02
  2. Μέτρηση ρελε
    από brasidas12 στο forum Αυτοκίνητο & Μηχανή
    Απαντήσεις: 1
    Τελευταίο Μήνυμα: 26-05-15, 13:37
  3. [AEG] Πρόβλημα με πλυντηριο πιατων και ρελε διαφυγης
    από yiannis_nter στο forum Πλυντήριο
    Απαντήσεις: 16
    Τελευταίο Μήνυμα: 04-10-14, 15:08
  4. [Pitsos] κουζινα ριχνει το ρελε