Και εγώ αυτό καταλαβαίνω...αλλά ίσως να εννοεί στις επαφές και όχι στα πηνία των ρελέ, οπότε ας το ξεκαθαρίσουμε: τι τάση μετράς στα ΠΗΝΙΑ των ρελέ;
Και εγώ αυτό καταλαβαίνω...αλλά ίσως να εννοεί στις επαφές και όχι στα πηνία των ρελέ, οπότε ας το ξεκαθαρίσουμε: τι τάση μετράς στα ΠΗΝΙΑ των ρελέ;
τα ρελεδακια δεν νομιζω οτι παιζουν με 47v κατι αλλο συμβαινει ; σιγουρα μετρα 47v στα ποδαρακια των πηνιων ;
Αυτό προσπαθώ να καταλάβω κι εγώ τι στο καλό γίνετε εδώ. Τα ρελέ επάνω γράφουν 24 βόλτ στο σχέδιο όμως γράφει 47 και μετράω 47. Παράληλλα με το πηνίο του ρελέ έχει δίοδο ζένερ 24 βόλτ
μετρας σε DC ή AC? Κανονικα θελει dc αν ομως εχεις 24Volt dc και μετρας σε ac τοτε θα σου δείχνει αυτο που μετρας.47 με 48 Volt
Δεν έχεις ξεκαθαρίσεις ακόμα κάτι που ρωτήθηκε.
Τα 47V τα μετράς πάνω στα πόδια του πηνίου του ρελέ, ή ως προς γείωση;
Στο πόδι 6 του ολοκληρωμένου IC901 -TA7317P (αλλά και γενικά στα άλλα πόδια του) έχεις μετρήσει τι τάσεις έχουν, είναι σωστές;
Τον πυκνωτή C909, (αλλά και τον C906), τους έχεις αλλάξει;
Οι δίοδοι zener που είναι παράλληλα στα πηνία των δύο ρελέ είναι εντάξει, τις μέτρησες;
Οι αντιστάσεις R924,R925,R926,R927 και R040,R041,R042,R044 είναι εντάξει, τις έχεις ελέγξει-μετρήσει ;
Μετράω DC ως πρός την γείωση ( είναι λάθος αυτόΈχει αλλαχθεί το IC901 -TA7317P όλοι οι ηλεκτρολτικοί γύρο απο αυτό οι δύο ζένερ ( η μία ήταν καμμένη) οι αντιστάσεις που γράφεις είναι οκ. Τώρα για της μετρήσεις στο IC901 -TA7317P έγιναν πάλ ως προς την γείωση και ήταν οκ εκτός από το 6 στο σχέδιο λέει 1 βόλτ αλλά εγώ έχω πάλι 47 εδώ... χμμμμ κατι δεν πάεςι καλά εδώ
Η τάση +0,6V (600mV) στο πιν2 είναι λίγο ύποπτη.
Κάνε κάποιες μετρήσεις τάσεων ακόμα αν θέλεις, μεταξύ γείωσης και αντιστάσεων R913, R914 όπως και R034, R074 (δηλαδή μεταξύ γείωσης και σημείων Α, Β, C, D στο παρακάτω σχέδιο) και γράψε μας τι τάσεις μετράς.
JVC RX-616.jpg
Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη ezizu : 11-11-15 στις 02:04
AKHS (11-11-15)