2 ακομα φωτος
https://www.dropbox.com/s/evdwqhx5la...01758.JPG?dl=0
https://www.dropbox.com/s/b5kaymlxh7...01756.JPG?dl=0
Καταρχας ευχαριστω για τις πληροφοριες. Το ποστ του nyannaco ειναι το λιγοτερο, θησαυρός. Ομολογω πλεον πως εχω αγχωθει στο να βρω καλο υδραυλικο στη περιοχη του Βολου.
Ας απαντησω σε οτι μπορω
ΠεριφημαΔεν υπάρχει έλεγχος στο πότε (υπό ποιές προϋποθέσεις) δίνει ο λέβητας στο μπόιλερ... ούτε ηλεκτροβάνα, ούτε βέβαια δυνατότητα ελέγχου από το χρήστη, και το σπουδαιότερο, ούτε θερμοστατικός έλεγχος! Αυτό σημαίνει ότι αν δεν τραβάς νερό κάθε τόσο, η θερμοκρασία του νερού στο μπόιλερ θα φτάσει σχεδόν τη θερμοκρασία των νερών του λέβητα, δηλαδή 70°C τουλάχιστον (εξαρτάται πού είναι ρυθμισμένος να κόβει ο λέβητας). Πρόβλημα και για το χρήστη που κινδυνεύει να καεί, και για τους σωλήνες που καταπονούνται, και για το μπόιλερ που ανεβάζει πίεση. Αναφορικά με το τελευταίο, κανονικά το μπόιλερ θα έπρεπε να είναι εξοπλισμένο με ένα δοχείο διαστολής, για να διατηρεί την πίεση σε ανεκτά επίπεδα. Δεν υπάρχει. Πιθανόν ο μάστορας έχει κάνει το γνωστό κόλπο των πονηρών που σαμποτάρουν το ενσωματωμένο στη βαλβίδα ασφαλείας αντεπίστροφο, για να κάνει το δίκτυο του νερού δοχείο διαστολής. Αυτό θα μπορούσε να εξηγεί πολλά σχετικά με το πρόβλημα που παρατήρησες.
Ναι οντως, ανα περιοδους το νερο βγαινει τρομερα καυτο οταν γινεται χρηση της θερμανσης με καλοριφερ/μποιλερ
Στη συνέχεια, βλέπω ότι έχει βάλει έναν υδροστάτη επαφής στην έξοδο του ζεστού νερού από το λέβητα. Θέλω να ελπίζω ότι είναι για τον έλεγχο του κυκλοφορητή, και όχι για τον καυστήρα! Κι αυτό γιατί τόσο η θέση τοποθέτησης όσο και η αδράνεια του ίδου του υδροστάτη έχουν σαν αποτέλεσμα να ενεργοποιείται όταν η θερμοκρασία στο λέβητα έχει φτάσει αρκετά παραπάνω από τη ρύμιση... π.χ. τον ρυθμίζεις στους 40°C, αλλά μέχρι να πάρει χαμπάρι το νερό στο λέβητα έχει φτάσει στους 55-60°C, με αποτέλεσμα όταν πάρει μπροστά ο κυκλοφορητής να υποβάλει σε θερμικό σοκ τόσο τα σώματα (κάνουν θόρυβο όταν παίρνει μπροστά; ) όσο και τον ίδιο το λέβητα. Η σωστή λύση θα ήταν να χρησιμοποιηθέι ένας υδροστάτης αποστάσεως, με το πουράκι στο κυάθιο του λέβητα. Αλήθεια, στους πόσoυς βαθμούς είναι ρυθμισμένος αυτός ο πορτοκαλί;
Ο υδροστατης επαφης αφορα τον του κυκλοφορητη (μιλαμε για το πορτοκαλι πραγμα). Δυστυχως δεν θυμαμαι θερμοκρασια.
Ναι, για την ακριβεια στην εκκινηση δεν ακουγεται απλα θορυβος αλλα κατι σαν να κοχλαζει νερο. Ειναι λιγο τρομακτικος ο θορυβος και διαρκει δευτερολεπτα.
Αναφερεσαι στον μαυρο υδροστατη ετσι? Ομολογουμενος και εγω τωρα στη φωτογραφια τον παρατηρησα.Επίσης, μου είναι ερωτηματικό ο δεύτερος υδροστάτης, στη στήλη του ζεστού, μετά τον κυκλοφορητή. Αυτός τί ρόλο να πάιζει άραγε; Μόνο με παρατήρηση της καλωδίωσης μπορεί να απαντηθεί, αλλά σε κάθε περίπτωση είναι πολύ ύποπτο.
7 σωματα συνολικα.Κακή επιλογή επίσης οι συλλέκτες ύδρευσης, χωρίς ρυθμιστικά (πέντε σώματα έχει το σπίτι; ). Οχι ότι ο αρχικός εγκαταστάτης θα ήξερε να το ρυθμίσει, αλλά τουλάχιστον θα μπορούσε κάποιος άλλος. Τώρα έχεις εντελώς τυχαίες ροές, με αποτέλεσμα ανομοιόμορφη θέρμανση των σωμάτων και αντιοικονομική λειτουργία. Σε ποιά ταχύτητα είναι ρυθμισμένος ο κυκλοφορητής; Και ο τύπος του; Οχι ότι θα μου κάνει εντύπωση να είναι κανένας RS-30/7 στην τρίτη ταχύτητα...
Αναρτησα φωτο σχετιακ με το καυστηρα και την ισχυ του.Και η ομορφιά με την καμινάδα... τεράστια, πάλι καλά που την μόνωσε, ελπίζω σε όλο της το ύψος (αν και δεν είμαι και πολύ σίγουρος). Αυτό το σπιράλ που έχει βάλει για καπναγωγό, είναι αλουμιένιο, έτσι; Πολύ καλό για απορροφητήρες, αλλά παντελώς ακατάλληλο για καπναγωγός. Κι αν μαντεύω σωστά από τη φωτογραφία ότι απλώς το έχει χώσει μέσα στην καμινάδα, και γύρω-γύρω είναι ανοιχτό και τραβάει η καπνοδόχος αέρα, άστα να πάνε...
Και ο καυστήρας/λέβητας (τί ισχύ γράφει στο ταμπελάκι του; ) φαίνεται να την έχει ακούσει κάποια στιγμή, από το καψάλισμα στην πρόσοψη.
Ακόμη, εξακολουθούμε να είμαστε στο σκοτάδι όσον αφορά το που και πώς συνδέεται ο ηλιακός, και πώς γίνεται η εναλλαγή. Προφανώς αυτό γίνεται εκτός λεβητοστασίου.
Συνολική εκτίμηση: η όλη εγκατάσταση είναι για κλάματα, για να μην πω τίποτα χειρότερο, λειτουργεί σίγουρα πολύ αντιοικονομικά, και είναι και δυνητικά επικίνδυνη.
Η μόνη λύση για μένα, ξήλωμα όλων των σωληνώσεων στο λεβητοστάσιο, και εγκατάσταση από την αρχή, από σοβαρό μάστορα που ξέρει τί κάνει.