Διοδος ειναι (το γραφει και διπλα D4),μπορει να εχει καει και η ασφαλεια στην πανω πλευρα που γραφει F1
Αν τη μετράς πάνω στο κύκλωμα μπορεί να παραλληλίζει με άλλες αντιστάσεις ή εμπεδήσεις ενδεχομένως και να βλέπεις αυτές τις διαφορές στις μετρήσεις σε σχέση με την ονομαστική τιμή. Πάντως εφόσον μετράς κάποια Ohm λογικά πρέπει να είναι ΟΚ. Αν είχε καεί θα μέτραγες άπειρο. (ανοικτό κύκλωμα).
Χωρίς να είμαι σίγουρος και το λέω με κάθε επιφύλαξη μοιάζει με 1Ν4148 αλλά και πάλι λέω δεν είμαι σίγουρος. Ψάξε για κανένα schematic στο Web.
Αλλιώς δες τι τάση, τι ρεύμα δίνει ο φορτιστής σου και ανάλογα επιλέγεις ένα διοδάκι που να πληρεί τις προδιαγραφές..
H έξοδος σου είναι 5V (λογικό) στα 2Α. Φίλε μου δε μπορώ με σιγουριά να σου πω αν είναι ασφαλές για δοκιμή. Η 1Ν4148 δουλεύει με ρεύμα ορθής φοράς 300mA. Πιθανώς για το σημείο του κυκλώματος που είναι τοποθετημένη να είναι ΟΚ αλλά αυτό το ξέρουμε με σιγουριά μόνο αν έχουμε σχηματικό..
Αποφάσισα να κάνω τη δοκιμή και να βάλω τη δίοδο 1Ν4148 μιας και σχέδιο δεν βρίσκω πουθενά και έτσι όπως είναι, μόνο για πέταμα κάνει. Την τοποθέτησα, και δοκιμάζοντας τον φορτιστή, παρατήρησα οτι σε μία κόλληση κοντά στην είσοδο των 220 Volts, άσχετη με τη δίοδο, δημιουργόταν σπινθήρας και φυσικά ο ίδιος ήχος του "τσαφ τσαφ". Έλιωσα την ένωση, την ξαναέκανα και φαίνεται να λειτουργεί κανονικά ο φορτιστής. Στην έξοδο παίρνω 5,22 Volts και το tablet φορτίζει κανονικά.
Όσο κρατήσει, κράτησε...
Ευχαριστώ πολύ για την βοήθεια!