Αρχικό μήνυμα από
FILMAN
Εάν ο συμπιεστής είναι κολλημένος όπως λέει η βλάβη 26 (σύμφωνα πάντα με τα λεγόμενά σου - εγώ δεν έχω διαβάσει το manual) τότε κατά την απόπειρα τροφοδότησης θα τραβάει αυξημένο ρεύμα, όπως έλεγε η βλάβη 29. Τελικά έφταιγε η παλιά πλακέτα ή όχι; Δεν είναι βέβαιο. Δεν έκανες και τη δοκιμή που σου είπα αποσυνδέοντας τον συμπιεστή (οπότε δεν μπορεί να τραβήξει καθόλου ρεύμα) - αν η ένδειξη βλάβης ήταν πάλι 29 τότε η πλακέτα έχει πρόβλημα (σε αντίστοιχη περίπτωση σε κλιματιστικό άλλης μάρκας έφταιγε το IPM του inverter το οποίο σαν ανταλλακτικό αν δεν απατώμαι είχε κάτω από 10€ και μάλιστα ο ιδιοκτήτης δεν πλήρωσε τίποτα διότι είναι φίλος και έτυχε να έχω μερικά κομμάτια στην άκρη, αυτά για να πάρεις μια γεύση από τιμές).
Αν η πλακέτα χωρίς να είναι ενωμένος ο συμπιεστής έβγαζε άλλο κωδικό βλάβης θα μπορούσες να προχωρήσεις στην τσάμπα αντικατάσταση συμπιεστή και μετά να πράξεις ανάλογα (ή που θα δούλευε το μηχάνημα ή που θα ήθελε επισκευή και η πλακέτα). Τώρα έτσι που το έκανες δεν νομίζω να γλυτώσεις το 450άρι. Πώς θα αποδείξεις στην εταιρεία ότι η παλιά πλακέτα δεν είχε πρόβλημα (αν δεν είχε); Αυτοί θα σου πουν ότι αν δεν είχε πρόβλημα, τότε και οι δυο πλακέτες θα έβγαζαν τον ίδιο κωδικό βλάβης. Θα τους ζητήσεις να σου βάλουν πάνω την παλιά και να πάρουν πίσω την καινούρια; Θα δεχτούν; Εσύ στη θέση τους θα δεχόσουνα; Τί θα έκανες την καινούρια πλακέτα που θα έπαιρνες πίσω, θα την έβαζες στον επόμενο πελάτη με κόστος 450€; Εγώ σου λέω ότι η παλιά έχει πρόβλημα αλλά επισκευάζεται με κόστος ας πούμε 30€. Πώς θα γλυτώσεις τα 450€;