Στο δρόμο προς την κορυφή μην ποδοπατάς τους ανθρώπους που θα βρεθούν μπροστά σου. Πάρε τους μαζί σου!
Ok...
Λοιπόν Κώστα αυτό έχει ήδη ξεκαθαρίσει. Πρώτα γεμίζει όλο το σύστημα των πλαστικών δοχείων και στο τέλος κάνει την υπερχείλιση από το σημείο με το στόμιο που σας έδειξα εκεί ψηλά. Χτες μέτρησα περίπου 2,5 λίτρα νερού σε υπερχείλιση.
Εστάλη υπό του εμού Ερυθρού Ρυσίου τη χρήσει... Tapatalk
Μόλις γεμίσει το παγούρι πρέπει να πιεστεί το μπλε φλοτέρ και να σταματήσει το γέμισμα
Αν γεμίσει το παγούρι και δεν πιεστεί το φλοτέρ , ή έχει βούλωμα ή κάτι το εμποδίζει
Αν πιεστεί το φλοτέρ και δεν σταματήσει το γέμισμα ή αργεί να το σταματήσει , μπορεί να φταίει η βαλβίδα παροχής νερού (αργεί να κλείσει)
Για να προλάβεις να το παρακολουθήσεις μείωσε προσωρινά την παροχή του νερού από τη βάνα
Στο δρόμο προς την κορυφή μην ποδοπατάς τους ανθρώπους που θα βρεθούν μπροστά σου. Πάρε τους μαζί σου!
kynegeiros (23-06-15)
Κάτσε γιατί πάλι μπερδεύτηκα. Ποιο είναι το μπλε φλοτερ; για κόκκινο φλοτερ μέσα στο ποτηράκι μιλούσαμε.
Διορθώστε με αν κάνω λάθος. Προσπαθώ να καταλάβω την μηχανική του πλυντηρίου.
Αρχικά παίρνει νερό. Γεμίζει το παγούρι. Μόλις το νερό φτάσει στο κόκκινο φλοτεράκι η στάθμη καθώς ανεβαίνει το ανεβάζει.... και τότε αυτό με την σειρά του ενεργοποιεί τον διακόπτη ο οποίος κλείνει την παροχή του νερού. Αν το κόκκινο φλοτεράκι μέσα στο ποτηράκι μείνει φραγμένο στον πάτο η στάθμη δεν μπορεί να το ανεβάσει κι έτσι δεν σταματά η παροχή του νερού με αποτέλεσμα να έχουμε την υπερχείλιση. Τελικά η υπερχείλιση φέρνει νερό κάτω στην λεκάνη υπερχείλισης η στάθμη ανεβάζει το λευκό φελιζόλ-φλοτερ το οποίο ανεβάζει το κόκκινο μακρύ έμβολο το οποίο ενεργοποιεί τελικά τον διακόπτη παροχής νερού και κλείνει η ροή.
Ουφφφφφφφ........
Αν τα είπα καλά..... βάλτε μου καλό βαθμό στην θεωρία και προχωρούμε.
Συμπερασματικά..... αν καταφέρω να ξεκολλήσει το κόκκινο φλοτεράκι μέσα στο ποτηράκι και κινείται ελεύθερο τότε η λογική μου λέει πως θα λυθεί το πρόβλημα της υπερχείλισης. Επομένως στοχεύω στο ποτηράκι και στην απομάκρυνση των αλάτων που έχουν μαζευτεί εκεί μέσα.
Τα λεω καλά..... η έχασα κάτι;;;;;
Εστάλη υπό του εμού Ερυθρού Ρυσίου τη χρήσει... Tapatalk
Στο δρόμο προς την κορυφή μην ποδοπατάς τους ανθρώπους που θα βρεθούν μπροστά σου. Πάρε τους μαζί σου!
Ok Κώστα.
Αν κατάλαβα καλά δηλαδή....εκείνο που σταματάει την παροχή νερού όταν γεμίσει το δοχείο νερού είναι το μπλε κι όχι το κόκκινο.
Και πώς πιέζεται δηλαδή αυτό το μπλέ ; Τι είναι αυτό που το ενεργοποιεί όταν γεμίσει το παγούρι με νερό;;;
Κατά συνέπειαν όταν βάλω σε λειτουργία το πλυντήριο αυτό το μπλε είναι που πρέπει να ελέγξω αν λειτουργεί καλά κι όχι το κόκκινο στο ποτηράκι;
Αναρωτιέμαι πόσο εύκολο είναι να βγάλω ολόκληρο το σύστημα αυτό (όπως φαίνεται στην φωτογραφία που ανήρτησες) από εκεί μέσα.
Άραγε αν το τραβούσα προς τα πάνω να βγει από την βάση του....κι ύστερα να έβγαζα τα σωληνάκια του νερού που συνδέονται με το σύστημα αυτό.....λες να το κατάφερνα;
http://www.howtofixit.gr/forum/showthread.php?t=68372
δες εδώ, ο φίλος ασχολήθηκε με αυτόν τον "πρεσοστάτη" , στείλε του μήνυμα, μήπως μπορεί να σου δώσει οδηγίες για το πως θα τον βγάλεις από το πλυντήριο....
έχω την εντύπωση ότι αν τον βγάλεις θα τον καθαρίσεις πολύ πιο καλά...