Παράθεση Αρχικό μήνυμα από Κυριακίδης Εμφάνιση μηνυμάτων
Παίρνω την απάντηση σου στο #3 . και ταυτόχρονα την 1η φωτογραφία στο #16 .
Εκεί πάνω στον ανεμιστήρα φαίνονται ξεκρέμαστα καλώδια? και βρίσκουν πάνω στον ανεμιστήρα ? ξεκόλλησε το σελοτέιπ? (τακτοποίηση στην θέση τους όμορφα και ωραία).
Θα πρέπει να πάρεις ένα πινέλο και με πολύ επιμέλεια να το καθαρίσεις το πτερύγιο όσο γίνεται ... αυτό όμως και μόνο δεν αρκεί , πρέπει να δεις και μέσα στο πτερύγιο , περικλείει την σεπαρντίνα που μπορεί εσωτερικά να έχει επίσης σκόνες και εμποδίζει την καλή λειτουργία .
Κανονικά αν βγαίνει και ανεμιστήρας μαζί με την άσπρη βάση (δίπλα στην σεπαρντίνα) και είναι εύκολο για σένα . βγάλε την και καθάρισε με επιμέλεια και εσωτερικά της σεπαρντίνας . Από εκεί και πέρα τεστάρισε το ψυγείο και πάλι για να δεις αν θα έχεις καλύτερη απόδοση.
Πέρα από τον γενικό καθαρισμό (πέραν του ανεμιστήρα / σεπαρντίνας ) ρίξε μια ματιά στο ότι από κάπου εισέρχεται ο αέρας π.χ. κάτω και μπροστά από το πάτωμα (να είναι και εκεί σκεπασμένο από σκόνες κτλ ) και από κάπου εξέρχεται ο αέρας ... αυτά να μην παρεμποδίζονται .. (επίσης αν το εντοίχισες με τα γύρω έπιπλα / ξύλινα κουφώματα ) με πολύ στενά όρια και δυσμενείς συνθήκες ... αυτό πρέπει να το τακτοποιήσεις και να δώσεις "χώρους" ελεύθερους στο ψυγείο να "αναπνέει" καλά από παντού.
Τα καλώδια στα οποία αναφέρεσαι δεν ακουμπάνε στις κυψέλες. Στην φωτογραφία όντως φαίνεται πως είναι πολύ κοντά αλλά να φανταστείς πως η παλάμη μου χώρεσε από κάτω για να καθαρίσω το πάνω μέρος των κυψελών. Άλλωστε δεν υπάρχει κινούμενο μέρος εκεί δίπλα. (Έτσι νομίζω δηλαδή). Οι κυψέλες είναι σταθερές κι ο ανεμιστήρας βρίσκεται στα αριστερά του κυλίνδρου αυτού μέσα στην πλαστική λευκή χοάνη.
Για να αποσυναρμολογήσω τον ανεμιστήρα αυτόν δεν το θεωρώ πολύ πιθανό διότι το φοβάμαι.
Παρεμπιπτόντως μέσα σε όλα αυτά ξέχασα να αναφέρω πως σήμερα η θερμοκρασία από το πρωί μέχρι το μεσημέρι που το αποσύνδεσα για να κάνω την 24ωρη απόψυξη ήταν τέλεια (-18 κατάψυξη και +3 συντήρηση). Ανεξήγητο και με φοβίζει λιγάκι.
Νομίζω πως καλύτερα αύριο το μεσημέρι να το ελέγξω για νερά στο κάτω μέρος, να καθαρίσω όπως είπες με πινέλο όσο περισσότερο μπορέσω και κατόπιν να βάλω το πίσω κάλυμμα και να βάλω ξανά σε λειτουργία το ψυγείο για να ελέγξω την απόδοσή του και να αναφέρω τις παρατηρήσεις μου.