Παράθεση Αρχικό μήνυμα από sofosal Εμφάνιση μηνυμάτων
χρειάζεσαι μπόιλερ , δηλαδή ένα "θερμοσίφωνα" που να έχει και στοιχείο για ζεστό νερό.
αν το μπόιλερ θα είναι τοποθετημένο πιο ψηλά από τον ηλιοσυλέκτη θα κάνεις δουλειά...
ξέρεις βέβαια ότι άλλο είναι το κύκλωμα ζεστού συλλέκτη - στοιχείου και άλλο του νερού κατανάλωσης...
αν είναι να αγοράσεις όλα τα απαιτούμενα εξαρτήματα θα πληρώσεις περισσότερο από το αν αγοράσεις ένα ηλιακό...
Η ιδέα μου είναι να κυκλοφορεί το νερό μεταξύ του δοχείου/θερμοσίφωνα και του συλλέκτη για ζέσταμα (με κυκλοφορητή ή χωρίς), και το ίδιο (με αλλαγή βάνας) να πηγαίνει στην κατανάλωση.

Δεν έχω ιδέα πόσο μπορεί να κοστίσει. Αλλά θέλω να το κάνω με το μικρότερο δυνατό κόστος: συλλέκτη θα φτιάξω μόνος μου, σωλήνες θα είναι περίπου 16 μέτρα, κυκλοφορητής -αν χρειαστει- <100€ υποθετω.

Δεν θελω μια σουπερ λυση που να βγαζει καυτο νερο, δεν με νοιαζει η χαμηλη αποδοση. Αν εχω ενα φτηνο, χειροποιητο συστηματακι για χλιαρο εως ζεστο νερο, θα ειμαι ευχαριστημενος. Η βασικη μου απορια ειναι αν ειναι εφικτο, και πως. Αν ειναι οικονομικο και αν θα εχει μεγαλη αποδοση θα το ψαξω αμεσως μετα.