Πως να δω αν πέρασε κάποιο ρούχο? Ορίστε οι φώτο του κάδου..
Το μπρος πίσω του τυμπάνου είναι φυσιολογικό?
Πως να δω αν πέρασε κάποιο ρούχο? Ορίστε οι φώτο του κάδου..
Το μπρος πίσω του τυμπάνου είναι φυσιολογικό?
Ενισχύονται οι υποψίες ότι δεν είναι τα ρουλεμάν. (μπορεί να έχει δίκιο και στο #12 "αν σπάσει μπίλια" .. αλλά αυτό προτού να συμβεί , εννοείται για κάποιες μέρες πλύσης ή και μήνες σταδιακά και από φθαρμένη τσιμούχα θα γέμιζε η φωλιά των ρουλεμάν νερό και θα έβγαζε στο τελευταίο πίσω ρουλεμάν εμφανή σημάδια. Κάτι που δεν το βλέπουμε ).
Σε ορισμένα μοντέλα είναι φυσιολογικό.Μόλις ξανακοίταξα τον κάδο. Τον κούνησα προς όλες τις κατευθύνσεις και διαπίστωσα τα εξής :
Τον πίεσα προς τα πίσω και μετακινήθηκε λίγο αφήνοντας κενό μεταξύ λάστιχου και τύμπανου!
Κανένα ηχητικό βίντεο? να το ακούσουμε? (αυτό το "ξαφνικά" που ανέφερες για τον θόρυβο με κάνει να αμφιβάλω για να πω ότι 100% είναι τα ρουλεμάν)Όταν τον περιστρέφω κάνει αυτό το γουγούρισμα...
Τι λέτε?
Στην θέση σου (και εφόσον ακουστικά σιγουρευόμουν ότι δεν είναι ήχος ρουλεμάν) αλλά κάτι άλλο .. θα έβγαζα την αντίσταση θέρμανσης νερού και θα έβλεπα από εκείνο το άνοιγμα αν έχει κάποιο ξένο αντικείμενο μεταξύ κάδου / τυμπάνου .. θα χρειαστεί να βάλεις μια μπαλαντέζα (λάμπα για φως στο εσωτερικό του τυμπάνου δια μέσου της πόρτας ). Το ζήτημα είναι πως εμείς δεν ξέρουμε τι ακριβώς θόρυβο ακούς εσύ.Πως να δω αν πέρασε κάποιο ρούχο?
Λοιπόν..η εγχείριση έγινε και έδειξε πως το μέσα ρουλεμάν έχει χαλάσει μαζί με το λαστιχάκι.Παραθέτω φώτο...
Ανταλλακτικά από που να πάρω?
Υπόψιν πως το σέρβις μου ζήτησε από 120 έως 150 Ε για την επιδιόρθωση.
Κάνε μια αναζήτηση στο διαδίκτυο για ανταλλακτικά του μοντέλου πλυντηρίου που έχεις και θα βρεις κάποια καταστήματα. Διαφορετικά το ρουλεμάν στο χέρι και επίσκεψη σε μια εταιρία όπως η SKF για συμβατό ρουλεμάν.
nikotou (13-05-15)
Μπράβο Νίκο,
είσαι θηρίο τελικά, .....πίστεψα για λίγο ότι δεν θα το αποφάσιζες....τώρα είδες και μόνος τι παθαίνει η τσιμούχα και τα ρουλεμάν...
...Θες μια τσιμούχα και 2 ρουλεμάν...(θα τα αλλάξεις όλα!! βέβαια!!)
...βγάλε στο χέρι τα παλιά, και δες τα νούμερα που γράφουν πάνω τους...
...με τα παλιά στο χέρι (για σιγουριά), σε ένα μαγαζί και αγοράζεις SKF....
...δες και τι θα χρειαστείς για την στεγανοποίηση του κάδου,...κάποια κόλλα ίσως...
nikotou (13-05-15)
Είναι το ίδιο πλυντήριο που βλέπουμε στις φωτογραφίες του ποστ #5;
Τελικά η αντικατάσταση έγινε επιτυχώς . Κόστος ανταλλακτικών 45€ για τα SKF. Είχε και τα NBK αλλά δεν ρώτησα καν τιμή. Τα ακριβοπλήρωσα νομίζω.
Το δύσκολο σημείο είναι η αφαίρεση των ρουλεμάν. Πολύ χτύπημα βρε παιδί μου. Θέλει καλύτερα σφυρί "βαριά" γιατί με το μικρό δεν παλεύεται.
Παράλληλα έγινε και ένα γενικό καθάρισμα των σωληνώσεων και του κάδου αλλά σε γενικές γραμμές όλα ήταν σε καλή κατάσταση.
Να ακόμη μερικές φώτο...
Ευχαριστώ πολύ για την βοήθεια!
Πλυντήριο LG F1022TD0 (direct drive) έχει αρχίσει να κάνει έντονο θόρυβο (σύρσιμο) ιδίως στις υψηλές στροφές εδώ και αρκετό καιρό.
Τελευταία όμως έχει αρχίσει να κάνει και ένα θόρυβο περιστασιακά σαν τρίξιμο, όταν έχει φορτίο και έχει πάρει νερό και όχι όταν τον περιστρέφω άδειο με το χέρι.
Ο κάδος είναι αρκετά σταθερός στο πάνω- κάτω μόνο μερικά mm μετακινείται και το πλυντήριο στο στύψιμο δεν τραντάζεται ιδιαίτερα
Έχει κάποιος την εμπειρία να μου πει από τον ήχο αν ο θόρυβος που ακούγεται είναι ρουλεμάν;
Μπορώ όμως να ανεβάσω αρχεία ήχου;
Να ρωτησω εγω κατι αλλο.. υπαρχει περιπτωση σε μια βδομαδα να βουιξουν καινουργια ρουλεμαν??
Στάλθηκε από το SM-N7505 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk