Πλησιασε με ενα φακο να δεις εαν βλεπεις εικονα..εαν ναι τοτε ειναι ειτε λαμπες ειτε inverter...
Πλησιασε με ενα φακο να δεις εαν βλεπεις εικονα..εαν ναι τοτε ειναι ειτε λαμπες ειτε inverter...
Τα MOSFET αυτά δείχνουν μια χαρά. Στα 2 ποδαράκια τους εμφανίζουν 14 V ενώ στα υπόλοιπα 0. Μέτρησα την έξοδο του τροφοδοτικού και βγαζει 2 τάσεις, 5 και 15 V...Η 5άρα είναι σταθερή στα 5.06 ενώ η 15άρα παίζει από 14,60 μέχει 14,62 διαρκώς....Δεν ξέρω κατά πόσον είναι άσχημο αυτό...Παρατήρησα και ότι σχεδόν όλη η πλακέτα του τροφοδοτικού έχει καλυφθεί από κάτι σαν λάδι(ειδικά στη πλευρά του PCB)...τώρα τι είναι αυτό δεν ξέρω...περιμένω τη βοήθεια σας....
![]()
Καθάρισέ το με οδοντοβουρτσα και καθαρό οινόπνευμα. Τους πυκνωτές που άλλαξες τους έβαλες σωστά; Τα mosfets βρες datasheet και δες που εχει στο σχέδιο τους διόδους και μέτρησέ τα.
Την γραμμή των 15V ακολούθησε και όπου εχει αυτό το "λάδι" όπως λες καθάρισέ το.
Φτιάξε και τις κολλήσεις σου όπου άλλαξες πυκνωτές.
![]()
Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη vp74 : 08-10-14 στις 19:43
Τσέκαρα τις 4 διόδους των MOSFET και είναι ΟΚ.Οι πυκνωτές έχουν τοποθετηθεί σωστά.Οι κολλήσεις ειναι ΟΚ.Το λάδι αυτό απο που να προέρχεται;
Δεν ξέρω αν είναι υγρό πυκνωτών ή το προκάλεσες εσύ με τις κολλήσεις σου ή ήταν από την ζέστη. Αν είναι ξερό (που λογικά θα είναι) τότε ξύστο απαλά με το νύχι προσέχοντας να μην γδάρεις δρόμους, πέρνα με οινόπνευμα να αφαιρέσεις οποιαδήποτε βρωμιά από αυτές που φαίνονται στην φωτό.
Αφαίρεσε την ταινία που κουμπώνει στο panel και δες αν αναψουν οι λάμπες κανονικά. Μέτρησε την τάση, δες αν εχεις διαφορα στα 15V. Τσεκάρισε τις διόδους στις ψύκτρες, τους πυκνωτές κοντά στο inverter board. Άλλαξε όλους τους πυκνωτές της γραμμής των 15V (όσους έχεις αφήσει) και ξαναπάρε μετρήσεις να δεις αν σταθεροποιηθεί η τάση των 15V. Βγάλε φωτό το επάνω μέρος του τροφοδοτικού.
Άγγιξε τα 2 μεταλικά ελάσματα (χρησιμοποιούνται για ψύξη των mosfets) στο επάνω μέρος του τροφοδοτικού. Δες αν είναι το ίδιο θερμές και οι 2 ή η μια δεν ζεσταίνεται καθόλου.