Σελίδα 1 από 2 12 ΤελευταίαΤελευταία
Εμφάνιση αποτελεσμάτων : 1 έως 10 από 12

Θέμα: lg flatron W2234S

Μέλος
    Όνομα
    Βαγγέλης
    Περιοχή
    Θεσσαλονίκη

Προεπιλογή lg flatron W2234S

Καλησπέρα! Έχω την παραπάνω οθόνη και όταν την βάζω στο ρεύμα δεν ανοίγει καθόλου. Την άνοιξα και υπήρχαν δύο φουσκωμένοι πυκνωτές και μία διπλοδίοδος που δεν δουλευε σωστά. Άλλαξα προληπτικά όλους τους ηλεκτρολυτικούς και την διπλοδίοδο και όταν την έβαλα να την δοκιμάσω με το που βάζω το καλώδιο κάνει ένα διακεκομμένο θορυβο απο τον μετασχηματιστή (τσακ...τσακ) και πάλι δεν ανοίγει καθόλου. Πρόσεξα ότι και να βγάλω τελείως το καλώδιο τροφοδοσίας παραμένει μια μεγάλη τάση στην πλακέτα και όταν έλεγχα κάποια εξαρτήματα ακούμπησα κάπου το πολύμετρο και μου έκαψε την αντίσταση που έχω κυκλώσει (χωρίς να έχω τροφοδοσία στην πλακέτα) Υπάρχει περίπτωση να βραχυκυκλώνει ο μεγάλος πυκνωτής και να συμβαινει αυτο; καμια ιδέα; Ευχαριστώ!

Συνημένες Εικόνες Συνημένες Εικόνες

Μέλος
    Όνομα
    Βαγγέλης
    Περιοχή
    Αθήνα

Προεπιλογή

Άλλαξε την αντίσταση που σου έκαψε, τον κόκκινο πυκνωτή που φαίνεται ότι στον έχει αρπάξει στην γωνία (εκτός αν φαίνεται έτσι από την φωτό), τσεκάρισε την δίοδο δίπλα στον μετασχηματιστή σου, την αντίσταση δίπλα στο εξάρτημα που βρίσκεται στην ψύκτρα και επανακόλησε τον μεγάλο πυκνωτή στο κύκλωμα. Ξαναγράψε γιατί το θέμα είναι να το επαναφέρεις στην πρώτη κατάσταση.

EDIT: Από την μεριά του μετασχηματιστή κοντά στην καμένη αντίσταση έχει κ άλλο διοδάκι. Έλεγξε το κ αυτό.

SM: http://www.eserviceinfo.com/download...W2234S-BN.html
    Συνημένες Εικόνες Συνημένες Εικόνες
    Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη vp74 : 01-05-14 στις 21:26

Μέλος
    Όνομα
    Βαγγέλης
    Περιοχή
    Θεσσαλονίκη

Προεπιλογή

Παράθεση Αρχικό μήνυμα από vp74 Εμφάνιση μηνυμάτων
    Άλλαξε την αντίσταση που σου έκαψε, τον κόκκινο πυκνωτή που φαίνεται ότι στον έχει αρπάξει στην γωνία (εκτός αν φαίνεται έτσι από την φωτό), τσεκάρισε την δίοδο δίπλα στον μετασχηματιστή σου, την αντίσταση δίπλα στο εξάρτημα που βρίσκεται στην ψύκτρα και επανακόλησε τον μεγάλο πυκνωτή στο κύκλωμα. Ξαναγράψε γιατί το θέμα είναι να το επαναφέρεις στην πρώτη κατάσταση.

EDIT: Από την μεριά του μετασχηματιστή κοντά στην καμένη αντίσταση έχει κ άλλο διοδάκι. Έλεγξε το κ αυτό.

SM: http://www.eserviceinfo.com/download...W2234S-BN.html
    Τρεις διόδους έχει δίπλα στον μετασχηματιστή και είναι καλές και οι τρεις. Η αντίσταση 0,42Ω/2w δίπλα στο μοσφετ που λες είναι καλή και αυτή. Αλλάζω και αυτή που μου έκαψε και πάλι έχω το ίδιο πρόβλημα. όσο για τον κόκκινο πυκνωτή που λες δεν μου φαίνεται να είναι αρπαγμένος και δεν έχω και καπασιτόμετρο να τον τσεκάρω.

Μέλος
    Όνομα
    Βαγγέλης
    Περιοχή
    Αθήνα

Προεπιλογή

Παράθεση Αρχικό μήνυμα από vagos_89 Εμφάνιση μηνυμάτων
    Τρεις διόδους έχει δίπλα στον μετασχηματιστή και είναι καλές και οι τρεις. Η αντίσταση 0,42Ω/2w δίπλα στο μοσφετ που λες είναι καλή και αυτή. Αλλάζω και αυτή που μου έκαψε και πάλι έχω το ίδιο πρόβλημα. όσο για τον κόκκινο πυκνωτή που λες δεν μου φαίνεται να είναι αρπαγμένος και δεν έχω και καπασιτόμετρο να τον τσεκάρω.
    Απλά στην φωτό φαίνεται να λείπει κομμάτι του από την αριστερή γωνία. Δοκίμασε να αλλάξεις τον μεγάλο πυκνωτή 450V, ή μπορεί να στο δημιουργεί το mosfet το πρόβλημα.

Το led σου τι αντίδραση έχει; Αναβοσβήνει;

Μέλος
    Όνομα
    Βαγγέλης
    Περιοχή
    Θεσσαλονίκη

Προεπιλογή

Απλά στην φωτό φαίνεται να λείπει κομμάτι του από την αριστερή γωνία. Δοκίμασε να αλλάξεις τον μεγάλο πυκνωτή 450V, ή μπορεί να στο δημιουργεί το mosfet το πρόβλημα.

Το led σου τι αντίδραση έχει; Αναβοσβήνει;
    θα δοκιμάσω ναι πρωτα να αλλάξω τον μεγαλο πυκνωτή γιατί σκέφτηκα πως για να εχω τάση στο κύκλωμα χωρίς να έχω συνδεμένη τροφοδοσία υπάρχει περίπτωση να είναι βραχυκυκλωμένος ο πυκνωτής και να μην ξεφορτίζει. Καλού κακού έκανα παραγγελία και το μοσφετ αλλά θα είναι εδώ σε ενα δεκαήμερο. Το led δεν ανάβει καθόλου. Πριν την αλλαγή των πυκνωτών και της διπλοδιόδου δεν έκανε αυτόν τον θόρυβο ο μετασχηματιστης.

Μέλος
    Όνομα
    Σήφης
    Περιοχή
    Αθήνα

Προεπιλογή

Παιδιά καλό είναι να προσέχουμε τι γράφουμε.
    Βραχυκύκλωμα σημαίνει μηδενική αντίσταση.
    Οπότε αν ο πυκνωτής ήταν βραχυκυκλωμένος, σε καμία περίπτωση δεν θα μπορούσε να κρατήσει κανένα ηλεκτρικό φορτίο και εκτός αυτού (αν ήταν βραχυκυκλωμένος) θα καιγόταν απευθείας η ασφάλεια με το που έβαζες στην πρίζα το τροφοδοτικό.
    Άρα νομίζω καταλαβαίνεις το λάθος του συλλογισμού σου (και των γραφόμενων σου).

Τον μικρό πυκνωτή στο πρωτεύων κύκλωμα του τροφοδοτικού τον άλλαξες ;

Ο θόρυβος (τσακ-τσακ) που ακούς, πιθανών είναι γιατί πάει να ξεκινήσει το τροφοδοτικό αλλά για κάποιο λόγω κόβει, επειδή <<βλέπει>> ότι υπάρχει πρόβλημα, το οποίο μπορεί να είναι ίσως, κάποιο τυχαίο βραχυκύκλωμα που έχει γίνει στην προσπάθειά σου να αλλάξεις τους πυκνωτές (εφόσον γράφεις ότι πριν από την αντικατάσταση των πυκνωτών δεν έκανε τον θόρυβο).

Προφανώς όμως δημιούργησες περαιτέρω βλάβη,στην προσπάθειά σου να κάνεις μετρήσεις, λόγω του ότι δεν ξεφότρισες τον μεγάλο πυκνωτή και στο κύκλωμα υπήρχε κάποια τάση (άρα και πιθανά ρεύματα) και ας ήταν εκτός πρίζας το τροφοδοτικό.
    Θα πρέπει να μετρήσεις τα εξαρτήματα στο πρωτεύων κύκλωμα (Fet,διόδους,αντιστάσεις κ.λ.π.) και καλό είναι να αντικαταστίσεις και τον καφέ πυκνωτή (τύπου MKT-MKP) που όντως (όπως γράφει και ο Βαγγέλης Vp74) φαίνεται στην φωτογραφία σαν να έχει <<αρπάξει>>.
    Υπάρχει ακόμα και η πιθανότητα να έχει πάθει ζημιά και το ολοκληρωμένο SMD (στο πρωτεύων κύκλωμα).

7. 3 μέλη ευχαρίστησαν τον ezizu για αυτό το χρήσιμο μήνυμα:

FILMAN (02-05-14), JOUN (05-05-14), vp74 (02-05-14)

Μέλος
    Όνομα
    Βαγγέλης
    Περιοχή
    Θεσσαλονίκη

Προεπιλογή

Ναι κατάλαβα το λάθος μου και σε ευχαριστώ για το χρόνο και τη προσπάθειά σου να μου το εξηγήσεις.

Ναι άλλαξα και τον μικρο πυκνωτή στο πρωτεύων. Θα ξανα κοιτάξω τους πυκνωτές που άλλαξα να δω μήπως έχω κάνει κάποιο λάθος.
    Σύμφωνα με τις μετρήσεις μου τα εξαρτήματα που κοίταξα στο πρωτεύων είναι εντάξει αλλά θα τα ξανα ελέγξω και αυτά, όσο για τον καφέ πυκνωτή πιστεύω πως έτσι φαίνεται στη φώτο. Το ολοκληρωμένο smd απο κάτω πως μπορώ να το τεστάρω;

Μέλος
    Όνομα
    Βαγγέλης
    Περιοχή
    Αθήνα

Προεπιλογή

Παράθεση Αρχικό μήνυμα από vagos_89 Εμφάνιση μηνυμάτων
    Ναι κατάλαβα το λάθος μου και σε ευχαριστώ για το χρόνο και τη προσπάθειά σου να μου το εξηγήσεις.

Ναι άλλαξα και τον μικρο πυκνωτή στο πρωτεύων. Θα ξανα κοιτάξω τους πυκνωτές που άλλαξα να δω μήπως έχω κάνει κάποιο λάθος.
    Σύμφωνα με τις μετρήσεις μου τα εξαρτήματα που κοίταξα στο πρωτεύων είναι εντάξει αλλά θα τα ξανα ελέγξω και αυτά, όσο για τον καφέ πυκνωτή πιστεύω πως έτσι φαίνεται στη φώτο. Το ολοκληρωμένο smd απο κάτω πως μπορώ να το τεστάρω;
    Το ολοκληρωμένο smd μην το πειράξεις ακόμη μέχρι να αλλάξεις το fet γιατί έχει πολύ λεπτά ποδαράκια και αν καταλάθος ακουμπήσεις τον ακροδέκτη πολυμέτρου σε λάθος σημείο για να το δοκιμάσεις, θα καταστρέψεις εξαρτήματα που είναι πιο δύσκολο να τα αντικαταστήσεις με αποκόλληση.
    Θα σου πρότεινα να περιμένεις μέχρι να έρθει το fet σου και ξαναγράφεις.

Κάτι άλλο που είδα είναι στην δεύτερη φωτό στην μεριά του controller και mosfets, το κάτω mosfet σου έχει ένα κύκλο στην μέση. Είναι εντάξει το συγκεκριμένο;
    Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη vp74 : 02-05-14 στις 18:18

Μέλος
    Όνομα
    Βαγγέλης
    Περιοχή
    Θεσσαλονίκη

Προεπιλογή

Το ολοκληρωμένο smd μην το πειράξεις ακόμη μέχρι να αλλάξεις το fet γιατί έχει πολύ λεπτά ποδαράκια και αν καταλάθος ακουμπήσεις τον ακροδέκτη πολυμέτρου σε λάθος σημείο για να το δοκιμάσεις, θα καταστρέψεις εξαρτήματα που είναι πιο δύσκολο να τα αντικαταστήσεις με αποκόλληση.
    Θα σου πρότεινα να περιμένεις μέχρι να έρθει το fet σου και ξαναγράφεις.

Κάτι άλλο που είδα είναι στην δεύτερη φωτό στην μεριά του controller και mosfets, το κάτω mosfet σου έχει ένα κύκλο στην μέση. Είναι εντάξει το συγκεκριμένο;
    Εντάξει θα περιμένω να ερθει το φετ και θα ξαναγράψω. Ναι είναι εντάξει και τα δύο απλά φαίνεται έτσι στη φώτο το κυκλάκι που έχουν κάποια εξαρτήματα.

Μέλος
    Όνομα
    Βαγγέλης
    Περιοχή
    Θεσσαλονίκη

Προεπιλογή

Γεια σας και πάλι! Άλλαξα και το μοσφετ και την αντίσταση που κάηκε μετά απ το λάθος μου, τσέκαρα τα εξαρτήματα στο πρωτεύον αλλά το πρόβλημα παραμένει. Όπως ειπα πιο πάνω πριν αλλάξω τους φουσκωμένους πυκνωτές και τις διπλοδιόδους ο μετασχηματιστής δεν έκανε θόρυβο, ετσι ξανά κοίταξα προσεκτικά τις κολλήσεις μου και το μόνο πρόβλημα που διακρίνω είναι πως μου έχουν ξεκολλήσει τα "δαχτυλιδάκια" στη κάτω μεριά της πλακέτας στα μεσαία ποδαράκια των διπλοδιόδων, δεν μου έχουν φύγει ολόκληρα και στο σημείο που γίνεται η σύνδεση υπάρχει κόλληση. Υπάρχει περίπτωση να είναι απ αυτο το πρόβλημα;; Και αν είναι δεν ξέρω πως να το διορθώσω..

Σελίδα 1 από 2 12 ΤελευταίαΤελευταία

Παρόμοια Θέματα

1. [Οθόνη LG] ΟΘΟΝΗ LG FLATRON W2042S
    από lachano1 στο forum Οθόνη Η/Υ
    Απαντήσεις: 11
    Τελευταίο Μήνυμα: 10-11-16, 23:11
  2. [Οθόνη LG] LG Flatron L192WS
    από gt1 στο forum Οθόνη Η/Υ
    Απαντήσεις: 15
    Τελευταίο Μήνυμα: 26-06-13, 09:57
  3. [Τηλεόραση LG] FLATRON M198WA- Δεν έχει ήχο
    από manos_3 στο forum Τηλεόραση