Αυτό με την αλλαγή t-con μπορεί και να διορθωθεί αλλά με το που θα αλλάξεις την t-con θα απενεργοποιήσεις το dynamic contrast από το menu και θα ρίξεις όλες τις τιμές (contrast / brightness κτλ) στο 50% ή κάτω από 75 για τις πρώτες 200 ώρες λειτουργίας με την καινούρια πλακέτα σε όλες τις εισόδους της TV. Μέχρι να αλλάξεις την t-con να μην αφήνεις την tv σου σε στάσιμη εικόνα για πάνω από 20 λεπτά.
Τα χρώματα και η φωτεινότητα εκτός από προβληματική t-con μπορεί να είναι και από μη σωστές τάσεις από το τροφοδοτικό σου προς main. Ένα recap σε όλους τους πυκνωτές (και στους μικρούς) όπως σου έγραψε ο Σήφης θα σε γλυτώσει από διάφορα παραπάνω προβλήματα (πχ μπλε χρώμα στα πρόσωπα).
Να προσέχεις πολύ τον χρόνο που θα λειτουργείς την tv σου μέχρι να αλλάξεις την t-con.
Και ειδικά τις στάσιμες εικόνες, μην αφήνεις πχ την tv σου σε desktop Η/Υ χωρίς προστασία οθόνης.
Η ζέστη επίσης μπορεί να σου δημιουργήσει πρόβλημα στο αριστερό σημείο της οθόνης όπου υπάρχουν όλα τα κοινά σημεία από τις λάμπες. Δες αν σου έχει προκαλέσει τέτοια φθορά. Μπορείς να το δεις αν μειώσεις το contrast και το brightness σε γαλάζιο ή ανοικτό πράσινο φόντο από τον υπολογιστή σου. Επίσης με αυτό τον τρόπο θα δεις αν έχουν μείνει στατικές εικόνες στο panel σου (πχ το σήμα καναλιού).
Αν έχουν μείνει μην λειτουργείς την οθόνη σου μέχρι την αλλαγή της t-con.
To βασικό είναι μετά την αλλαγή της t-con να λειτουργήσεις την tv σου με χαμηλές τιμές brightness/constrast για τις πρώτες 200 ώρες.
Ένα video να δεις τι σου έχει αφήσει στο panel και ίσως δεν το βλέπεις επειδή έχεις πολύ υψηλό contrast και brightness είναι το παρακάτω (ασχέτως αν είναι για plasma).
http://www.youtube.com/watch?v=tlcEcmJaaAg
Κατέβασέ το
http://en.savefrom.net/#url=http://y....ssyoutube.com
και τρέξτο στο pc σου με έναν player που να σε αφήνει να γεμίσεις όλη την οθόνη (πχ media player classic από το k-lite codec pack).