Ευχαριστώ, ήσουν διαφωτιστικότατος! Το μοντέλο είναι το FUNAI FC-120SH 12000 BTU με φρέον R22, καμιά ιδέα για το που θα βρώ ένα τέτοιο θερμικό; Νομίζω πως θα ήταν καλύτερα να βάλω ένα καινούριο και να μην κάνω πατέντες.
Ευχαριστώ, ήσουν διαφωτιστικότατος! Το μοντέλο είναι το FUNAI FC-120SH 12000 BTU με φρέον R22, καμιά ιδέα για το που θα βρώ ένα τέτοιο θερμικό; Νομίζω πως θα ήταν καλύτερα να βάλω ένα καινούριο και να μην κάνω πατέντες.
το θερμικο ειναι χαλασμενο; το λεει και λεξη θερμικο ελενχει την θερμοκρασια του συμπιεστη εαν ζεσταθει για οποιο δηποτε λογο να σταματαει το ρευμα στον συμπιεστη.Προσεχε μηπως ειναι το προβλημα αλλου. Οι ακροδεκτες ειναι σκουριασμενοι πανω απο το μοτερ τριφτους με λιγο γυαλοχαρτο και αλλαξε και τους καμμενους απο τα καλωδια.
Βασικά δεν κοιτάει τη θερμοκρασία του συμπιεστή σαν να επρόκειτο για κάποιο θερμοστάτη, αλλά κοιτάει το ρεύμα που τραβάει ο συμπιεστής (που αν είναι αφύσικα μεγάλο θα τον υπερθερμάνει), και επίσης το πόση ώρα το τραβάει.
Ότι κάνεις εκεί θα φροντίσεις όλοι οι πόλοι, ακροδέκτες, και γενικά οι συνδέσεις όλων των υλικών, δηλαδή του συμπιεστή, του θερμικού, των καλωδίων τους, κ.λ.π. να είναι από στιλπνά (όχι μαυρισμένα, όχι οξειδωμένα) μέταλλα, και επίσης σφιχτές.
Στο #2 δεν σου είπαν ότι φταίει το θερμικό , αλλά πιθανόν οι σκουριές στην βάση των επαφών (S-C-R) . Προτείνω να βάλεις το ίδιο αφού τα καθαρίσεις όλα εκεί και να δεις αν το πρόβλημα που "σκάει " το θερμικό είναι από τον κινητήρα ? (πολλά αμπέρ? αμπερομέτρηση) ή ήταν από κακή επαφή και μόνο. (γιατί αν έχεις κακή επαφή στις επαφές , και καινούριο θερμικό να βάλεις πάλι τα ίδια θα σου κάνει)
Εννοείται ότι θα καθαρίσω τις επαφές, αλλά και το θερμικό δεν μου γεμίζει το μάτι. Ο δίσκος μέσα είναι καφέ χρώμα από τη σκουριά, με το ζόρι διακρίνω λίγο μέταλο και θέλω να το αλλάξω το ρημάδι. Χώρια που από τον ακροδέκτη του καλωδίου του το μόνο που έμεινε είναι η βάση.
Οκ θέλει αλλαγή
http://www.eaparts.gr/content.aspx?c...atid=51&m=&l=1
Εναλλακτικα δες και εδω:
http://www.kourlaba.gr/eshop/index.p...c4sevvfbdujun3