Εμφάνιση αποτελεσμάτων : 1 έως 10 από 38

Hybrid View

Προηγούμενο μήνυμα Προηγούμενο μήνυμα   Επόμενο Μήνυμα Επόμενο Μήνυμα
  1. #1

    Μέλος
    Όνομα
    Βαγγέλης
    Εγγραφή
    Dec 2011
    Περιοχή
    Αθήνα
    Μηνύματα
    359

    Προεπιλογή

    α). "αν δεις πιο προσεκτικά το πάνελ έχει δυο πλακέτες για τα σήματα LVDS και ρωτώ πόσο πιθανό είναι να παρουσιάσουν και οι δύο το ίδιο πρόβλημα ταυτόχρονα;"

    Δεν παρουσιάζουν και οι 2 το ίδιο πρόβλημα ταυτόχρονα. Αν δεις την εικόνα που έχει παραθέσει δεν είναι τελείως λευκή, το άρθρο δεν είναι για επισκευή τελείως λευκής εικόνας αλλά partial. Είναι για negative white και όχι για τελείως white, κάτι το οποίο θα σήμαινε σήμαινε σίγουρα βλάβη t-con.

    "είχες ποτέ στην μισή οθόνη το πρόβλημα όταν στο παρουσιάζει; αν όχι τότε τσάμπα θα μπεις σε αυτήν την διδικασία"

    Τα προβλήματα στην μισή εικόνα (πιο ανοικτό χρώμα, διαφορετικό brightness, διαφορετικός χρωματισμός) είναι τελείως διαφορετική βλάβη και δεν εστιάζεται στο panel αλλά στην mainboard και συγκεκριμένα στις επαφές και το κούμπωμα της βάσης του ολοκληρωμένου της eprom για την επιλογή των διαφόρων modes brightness και color. (αν μπεις σε οποιοδήποτε menu samsung πριν επιλέξεις το mode που θέλεις το βλέπεις πρώτα στην μισή οθόνη πριν κάνεις την επιλογή σου.)

    γ). "η επέμβαση στο πάνελ μπορεί να είναι δρόμος χωρίς γυρισμό (ευαίσθητο στον στατικό ηλεκτρισμό, αγώγιμες κόλλες κλπ)"

    Εδώ συμφωνούμε απόλυτα και θα πρέπει να είναι πολύ προσεκτικός ειδικά όταν θα επανασυναρμολογεί το panel.

    Για όλα τα άλλα λοιπόν και για την δοκιμή για white μπορείς φιλε Νίκο να πάρεις ένα οποιοδήποτε monitor 17-19, να αφαιρέσεις την t-con από το panel και το τροφοδοτικό έχοντας μόνο επάνω στο τροφοδοτικό τις ccfl και να το διαπιστώσεις μόνος σου πως συμπεριφέρεται το panel. Αυτή είναι και η πρωταρχική δοκιμή που γίνεται για ελλατωματικές λάμπες καθώς και οι "σκάτζες" που μπορείς να κάνεις μεταξύ εναλλαγών των ζευγαριών των ccfl μέχρι να καταλήξεις στο ποια είναι η ελλατωματική χωρίς να χρειαστεί να αποσυνδέσεις το panel σου.

    δ). "Θωδορή αν είσαι τόσο απελπισμένος και δεν σε νοιάζει για το τελικό αποτέλεσμα κάνε αυτό που σου προτείνουν"

    Απ'ότι διάβασα παραπάνω σίγουρα είναι απελπισμένος καθώς δεν διαθέτει χρήματα να δοκιμάζει όλες τις πιθανές αιτίες μη λειτουργίας της τηλεόρασής του πυο του προτείνει ο τεχνικός του, ο οποίος δεν είναι καν σίγουρος για το τι φταίει, ή αντιθέτως, γνωρίζει πολύ καλά για το τί φταίει αλλά δεν μπορεί να χρεώσει 150ευρώ για ένα κομμάτι μονωτικής ταινίας.

    Το άρθρο που παρέθεσα ίσως είναι troll ίσως όχι. Εμένα πάντως δεν μου φαίνεται troll, γι'αυτό και το παρέθεσα σύμφωνα με τις εικόνες στο αρχικό post.

    φιλικά πάντα.

  2. #2

    Μέλος
    Όνομα
    Νίκος
    Εγγραφή
    Jan 2014
    Περιοχή
    Αθήνα
    Μηνύματα
    756

    Προεπιλογή

    Εγώ λέω να μην βιαζόμαστε και ας αποφασίσει ο Θωδορής τι είναι πιο εύκολο και καλό για την περίπτωσή του

  3. #3

    Μέλος
    Όνομα
    Νίκος
    Εγγραφή
    Jan 2014
    Περιοχή
    Αθήνα
    Μηνύματα
    756

    Προεπιλογή

    Παράθεση Αρχικό μήνυμα από vp74 Εμφάνιση μηνυμάτων
    το άρθρο δεν είναι για επισκευή τελείως λευκής εικόνας αλλά partial.
    με δικές σου εξηγίσεις πες μας που είναι το partial στο πρόβλημα του άρθρου;
    βλέπω μήπως κάποιο άλλο;

  4. #4

    Μέλος
    Όνομα
    Βαγγέλης
    Εγγραφή
    Dec 2011
    Περιοχή
    Αθήνα
    Μηνύματα
    359

    Προεπιλογή

    Παράθεση Αρχικό μήνυμα από UV. Εμφάνιση μηνυμάτων
    με δικές σου εξηγίσεις πες μας που είναι το partial στο πρόβλημα του άρθρου;
    βλέπω μήπως κάποιο άλλο;
    Εδώ είναι μια οθόνη samsung με πρόβλημα στην t-con.
    http://www.avforums.com/attachments/...en-jpg.219866/
    όλη άσπρη.

    Εδώ είναι η εικόνα του άρθρου που παρέθεσα:
    http://jkturner.net/images_samsung_small/IMG_0740.jpg
    στην οποία αν προσέξεις καλύτερα φίλε Νίκο διακρίνεται το περίγραμα του "no signal"

    Επίσης, το άρθρο δεν είναι για το ίδιο μοντελο τηλεόρασης. Μπορεί το panel του να είναι διαφορετικό, το παρέθεσα ώστε να μπορέσει να διακρίνει το σημείο που μπορεί να προκαλεί το πρόβλημα και να πράξει αναλόγως των πλακετών ή της πλακέτας (1 ή 2) που υπάρχουν στο δικό του.

Παρόμοια Θέματα

  1. [Τηλεόραση Samsung] Πρόβλημα σε samsung LE32A436T1D
    από nikolaras στο forum Τηλεόραση
    Απαντήσεις: 6
    Τελευταίο Μήνυμα: 26-01-14, 21:18
  2. [Κλιματιστικό Samsung] Πρόβλημα σε κλιματιστικό samsung
    από mfandom στο forum Κλιματιστικό
    Απαντήσεις: 2
    Τελευταίο Μήνυμα: 26-11-13, 07:28
  3. Samsung lcd 32'' tv πρόβλημα
    από spdimitriou στο forum Τηλεόραση
    Απαντήσεις: 1
    Τελευταίο Μήνυμα: 01-01-12, 20:53
  4. Πρόβλημα με TV LCD Samsung LE40R51B
    από Skontos στο forum Τηλεόραση
    Απαντήσεις: 14
    Τελευταίο Μήνυμα: 29-05-11, 23:15
  5. πρόβλημα με dvd recorder samsung
    από chs στο forum DVD/BD Player & Video
    Απαντήσεις: 2
    Τελευταίο Μήνυμα: 10-12-09, 21:45

Δικαιώματα - Επιλογές

  • Δημιουργία θεμάτων: Όχι
  • Υποβολή μηνυμάτων: Όχι
  • Σύναψη αρχείων: Όχι
  • Επεξεργασία μηνυμάτων: Όχι
  •  
  • BB code: σε λειτουργία
  • Smilies: σε λειτουργία
  • [IMG]: σε λειτουργία
  • [VIDEO] code is σε λειτουργία
  • HTML: εκτός λειτουργίας