Δεν είναι φουσκωμένος ο πυκνωτής , αλλά στην περιφέρεια με το καπάκι του πυκνωτή μου φαίνεται έβγαλε εκχυμώσεις (τι είναι εκείνο το πορτοκαλί πράγμα επάνω στον πυκνωτή? )
Δεν είναι φουσκωμένος ο πυκνωτής , αλλά στην περιφέρεια με το καπάκι του πυκνωτή μου φαίνεται έβγαλε εκχυμώσεις (τι είναι εκείνο το πορτοκαλί πράγμα επάνω στον πυκνωτή? )
Βγαλε την πλακετα και δες αν εχει ψυχρες κολλησεις στα ρελε.
αυτές;
Δεν είδες τάση λες πάνω στην αντίσταση (δες φωτό δηλαδή στο Α+Β ) επειδή εγώ σε ρώτησα "πριν τον θερμοστάτη" εννοούσα να δεις μεταξύ Α+Γ .αλλα ο θερμοστατης που ειναι επειδη δεν ξερω?
Αν μου πης θα το μετρησω
Επειδή όμως το έλυσες και δεν είναι καλό να παίζεις με τα ρεύματα απλά εξέτασε για "συνέχεια της επαφής" μεταξύ Β+Γ . Αν έχεις συνέχεια εκεί . τότε καλώς ψάχνουμε στην περιοχή πλακέτας .
Στην φωτογραφία στο #9 πιο μάτι είναι?και το ενα ματι δεν αναβει καθολου{το πισω αριστερα}
Καλη σας μερα
Λοιπον εκανα κατι αλλο.
Εβγαλα τα καλωδια απο το ματι που εχει προβλημα.{το πισω αριστερα στην #9}
Ανοιγω το ματι και μετραω την τασι πανω στα καλωδια ,δηλαδη στην εξοδο της πλακετας.
Εκει βρισκω 220-240 volt{το πολυμετρο μου ειναι δυστυχως παλιας σχολης και οχι ηλεκρονικο}
Αρα βγαζω συμπερασμα οτι η πλακετα ειναι σωστη αφου βγαζει σωστη τασι.
Μετα παω και μετραω ωμικα πλεον το ματι {χωρις καλωδια πανω}και βλεπω οτι δεν εχει καμμια αντισταση.
Παω σε αλλο ματι και ωμικα βλεπω οτι δειχνει αντισταση.
Αρα το δικο μου συμπερασμα ειναι οτι εχει προβλημα το ματι.
Τα λεω σωστα η κανω καποιο λαθος?
Το κακο ειναι οτι ο θερμοστατης ειναι ενωμενος με το ματι.
Ετσι φοβαμαι να τον βγαλω εκτος μηπως κανω ζημια.
Στην ουσια μετραω το κυκλωμα μαζι με τον θερμοστατη{και στα δυο ματια που εκανα μετρηση.}
Δεν ξερω αν μπορω να απομονωσω τον θερμοστατη.
Μηπως αυτα τα δυο πανε πακετο?
Ευχαριστω για τις απαντησεις σας.
Ελπιζω να σας εδωσα μια πληρη εικονα.
βαλε τα καλώδια επανω άναψε το μάτι και μέτρα στο Α-Β και στο Α-Γ και πες μας που βλέπεις τάση ,αν βλέπεις τάση στο Α-Γ και όχι στο Α-Β τότε ο θερμότατης έχει πρόβλημα
Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη stefos1 : 17-02-14 στις 10:11
Ενταξει θα το μετρησω εκει που μου λετε.
Το προβλημα μου ειναι αν ο θερμοστατης ειναι ενσωματομενος με το ματι.
Δηλαδη αν παει πακετο ανεξαρτητα αν ειναι προβλημα θερμοστατη η οχι θα πρεπει να παρω ολο το συστημα.
Δεν εχω ανοιξη αλλη φορα κεραμικη κουζινα και δεν γνωριζω στο εμποριο πως πουλανε τα κεραμικα ματια.
Αν τα πουλανε πακετο η παει ανεξαρτητο το ενα απο το αλλο.
Σας ευχαριστω πολυ