Αρχικό μήνυμα από
Κυριακίδης
Και εγώ απλό έχω , χωρίς πλάκα τέτοιο τεμπελόσκυλο που είμαι 3 χρόνια έχω να καθαρίσω την κατάψυξη με μισό πόντο πάγο σε ορισμένα σημεία (κάτω επειδή έριχνα άθελα μου νερά μαζί με τα τρόφιμα ) .
2 πράγματα έχω παρατηρήσει για τα απλά
Ότι άλλοι που έχουν απλά ψυγεία μαζεύει συχνότερα πάγους επειδή κάνουν συχνά τέτοια λάθη (να ρίχνουν νερά μαζί με τα τρόφιμα) και αφήνουν στην διαδικασία ανταλλαγής τροφίμων πολύ ώρα ανοικτή την πόρτα , και άλλοι δεν δίνουν την μεγάλη σημασία πάνω στο λάστιχο πόρτας αν είναι σε απόλυτη στεγανότητα με το πλαίσιο.
Επίσης άλλα υπολειτουργούν στο σταρτ - στοπ (π.χ. δουλεύουν περισσότερο του κανονικού δεν έχουν ικανοποιητική ψύξη από κατασκευής ή κάποια που από κατασκευής δεν έχει υπολογιστεί η απαραίτητη ισχύς μοτέρ έτσι ώστε να παγώσει άμεσα ο θάλαμος και να μείνει περισσότερο σταματημένο παρά να δουλεύει συνεχώς που αν δουλεύει περισσότερο συνεχώς μαζεύει και πάχος πάγου)
η Αιτία και το κακό του πάγου υπάρχει και στο απλό και στο no frost στο no frost απλά καταναλώνει περισσότερο ρεύμα είτε σε ανεμιστήρες για να απλώσει τους πάγους σε μεγαλύτερη και ποιο ομοιόμορφη έκταση τους πάγους , όπου αργότερα και με επιπλέον ρεύμα με τις αντιστάσεις θερμαίνουν τα σημεία όπου επικάθησε ο πάγος για να τα στείλει τα πλεονάζοντα νερά εξωτερικά του ψυγείου.
Όμως σε ένα σωστά φτιαγμένο απλό ψυγείο , δεν έχει να ζηλέψει τίποτα από το no frost.
Εγώ αν στο μέλλον χρειαστώ ψυγείο απλό .... και δεν βρίσκω .... θα πάρω το no frost όπως έχει .... θα τα ξηλώσω όλα τα ρημάδια + τα λεντ .... και θα το μετατρέψω πάλι σε απλό !!!!! και θα ξεχέσω και την εγγύηση