Επανασυγκόληση με τις μπίλιες έχω κάνει πολλές φορές. Αλλά τεσπα.
Αν μπορείς αφαίρεσε και άλλη κόλληση που έχει πάνω στην πλακέτα, δεν είναι τελείως επίπεδα τα pad.
Όσο μπορείς βέβαια μην την ξηλώσεις.
Επανασυγκόληση με τις μπίλιες έχω κάνει πολλές φορές. Αλλά τεσπα.
Αν μπορείς αφαίρεσε και άλλη κόλληση που έχει πάνω στην πλακέτα, δεν είναι τελείως επίπεδα τα pad.
Όσο μπορείς βέβαια μην την ξηλώσεις.
900MHz-64GHz
Γεια σου Κωνσταντίνε. Εμένα μου φαίνεται πολύ δύσκολο να γίνει επανασυγκόλληση σε τοσο μεγάλο BGA....
Γιώργο 2 Pad είδα ότι έχουνε φύγει από πάνω αριστερά. Τώρα αν είναι κρίσιμα, δύσκολα τα πράγματα...
Αν δε συνδέονται πουθενά και μπορεί να λειτουργήσει και χωρίς αυτά τα pads τί γίνεται? τα αφήνουμε 'άμπαλλα'?
Αν δεν είναι τίποτα τα αφήνεις άμπαλα....
Αν είναι βάζεις μπίλιες στο BGA και κάνεις τάμα να υπάρχουν τα via από κάτω και να ακουμπήσει η μπίλια εκεί. Μου έχει παίξει σε ξηλωμένα pads να πατήσει στα χάλκινα via από κάτω και να παίζει κανονικά.
Όπως μου έχει τύχει να μην ξαναπαίξει ποτέ.
900MHz-64GHz
Ναι.... Πέτα πάνω το τσιπίδι και κάνε προσευχή.
900MHz-64GHz
Αγαπητοί συμφορουμίτες....Μετά από πολύ σκέψη και εκ μέρους μου και του ξαδέρφου μου( ο εργοδότης μου ) και επειδή βλέπω ότι το 90% των laptop που μας έρχονται παρουσιάζουν πρόβλημα στη κάρτα γραφικών και με reflow σπάνια να φτιάξουν και αν φτιάξουν θα ξαναχαλάσουν ,αποφασίσαμε να αγοράσουμε ένα σταθμό για reballing με όλα τα παρελκόμενα.Προσωπικά(γιατί εγώ θα ασχοληθώ με αυτή τη δουλειά) δεν έχω ξανακάνει ποτέ reballing,μόνο reflow, αλλά έχω δει πολλά video και έχω δει πολλά άρθρα που πιστεύω ότι αν πάρουμε το μηχάνημα με μερικούς μήνες εξάσκηση κάτι θα κάνω!!!
Βασικά θέλω να με ενθαρρύνεται για τη πράξη αυτή και να μου προτείνεται εξοπλισμό διότι έχω δει πολλά αλλά δεν ξέρω τι να αποφασίσω και κατά πόσο αυτό θα μου κάνει δουλειά...!!
Απ'ότι έχω δει θα χρειαστώ:
1. Το σταθμό κόλλησης/αποκόλλησης
2. Flux
3. Στένσιλς και βάση
4. Solder Balls
5. Βοηθητικά εργαλεία
Παρακαλώ τους ειδήμονες του <<reballing>> να μου απαντήσουν στα παρακάτω:
α) Ποιο σταθμό μου προτείνεται;Η αγορά θα γίνει λογικά από το εξωτερικό αλλά δεν ξέρω αν παραγγείλω κάτι π.χ. από Αμερική δεν θα πληρώσω πολλά στο τελωνείο;
β) Τι στένσιλ να προμηθευτώ; Direct Heating ή από τ'άλλα; Η εργασία που θα ασχολούμαστε θα ναι κυρίως η επισκευή στις κάρτες γραφικών/northbridge των laptop. Οπότε αν παραγγείλω ένα σετ των 250 κομματιών για παράδειγμα θα με καλύψει σε όλες τις περιπτώσεις.
Αυτά για αρχή....!!!!Συγχωρέστε με αν λόγω των μη αρκετών ακόμα γνώσεων μου γράφω πράγματα τα οποία δεν στέκουν καλά!
Σας ευχαριστώ!
Eνας πολυ καλος ειναι εδω:http://bgamods.co.uk/Scotle_IR6000_V4_UK
Ειναι στοκ σε Αγγλια οποτε δεν εχεις προβλημα με τελωνεια κλπ..Επισης εκανα αγορα μεχρι πριν την επιβεβαιωση , και τα μεταφορικα ειναι μεσα στην τιμη οποτε με 450 λιρες καθαριζεις.Δες επισης τι αλλο εχει στο σαιτ ειναι πολυ καλο.
Ηλεκτρολόγος Μηχανικός Τ.Ε