Εμφάνιση αποτελεσμάτων : 1 έως 10 από 1143

Hybrid View

Προηγούμενο μήνυμα Προηγούμενο μήνυμα   Επόμενο Μήνυμα Επόμενο Μήνυμα
    Το avatar του χρήστη Thansavv
    Μέλος
    Όνομα
    Θανάσης
    Περιοχή
    Φινλανδία

Προεπιλογή

Γεια σου Γιώργο. Χαίρομαι που μας βρήκες !!!
    Εγώ το βλέπω ακατόρθωτο το ότι μπόρεσες να κεντράρεις και να ξανακολλήσεις το BGA με τις υπάρχουσες επαφές και να δουλέψει. Χίλια μπράβο!! Θα πρότεινα αν είναι όλα ΟΚ να μήν το ξαναξεκολλήσεις & κολλήσεις . Δοκίμασε μια άλλη motherboard.
    Flux ποιο χρησιμοποιείς? Έχεις χρησιμοποιήσει ποτέ σταθμό θερμού αέρα? Σου φαίνεται πιο εύχρηστο-αποτελεσματικό το Scotle ir6000?
    Καλή συνέχεια στο χώρο και πολλές επιτυχίες.
    Θανασης

Νέο Μέλος
    Όνομα
    Γιωργος
    Περιοχή
    αθηνα

Προεπιλογή

Παράθεση Αρχικό μήνυμα από Thansavv Εμφάνιση μηνυμάτων
    Γεια σου Γιώργο. Χαίρομαι που μας βρήκες !!!
    Εγώ το βλέπω ακατόρθωτο το ότι μπόρεσες να κεντράρεις και να ξανακολλήσεις το BGA με τις υπάρχουσες επαφές και να δουλέψει. Χίλια μπράβο!! Θα πρότεινα αν είναι όλα ΟΚ να μήν το ξαναξεκολλήσεις & κολλήσεις . Δοκίμασε μια άλλη motherboard.
    Flux ποιο χρησιμοποιείς? Έχεις χρησιμοποιήσει ποτέ σταθμό θερμού αέρα? Σου φαίνεται πιο εύχρηστο-αποτελεσματικό το Scotle ir6000?
    Καλή συνέχεια στο χώρο και πολλές επιτυχίες.
    Θανασης
    Καλησπέρα .

Ναι και εγώ το θεώρησα μεγάλη χαζομάρα να το βάλω έτσι αλλά έκατσε ... με παίδεψε βεβαίως να το κεντράρω και να το αφήσω έτσι "αλλα έκατσε"
    Δεν με προλαβες ομως και το εχω ηδη ξεκολλήσει για δεύτερη φορα και ηδη καθαρίσει ... Περιμένω ενα stensil για να κάνω ολοκληρωμένα παλι την δοκιμη .
    Απο flux είχα πάρει παλιότερα αυτο σε υγρή μορφη. Δείχνει να κανει σωστα δουλειά μιας καθαριζω πανεύκολα οτι εχω δοκιμάσει .
    http://www.acdcshop.gr/fluxsk10conta...5alp8gceof9ma2

Και παράγγειλα να εχω και σε jel
    http://www.acdcshop.gr/fluxrmagelsyr...5alp8gceof9ma2

Τωρα για σταθμό θερμού αερα είχα παλιότερα δοκιμάσει και πρέπει να πω οτι ηταν ποιο δύσκολο να κάνεις ζημιά σε chip .
    Με τον IR πρέπει να προσέξεις ωστε να μην ανεβάσει απότομα θερμοκρασία , γιατί τοτε το χάλασες και ηδη χάλασα ενα δοκιμαστικό .
    Σιγουρα ακόμα ειμαι στην αρχη για να μπορώ να το προσφέρω οπως εγω θέλω και να εχω 100% αποτέλεσμα .
    Αυτο που δεν ειμαι σίγουρος ειναι πόση ωρα να τα αφηνω οταν κάνω την τοποθέτηση στους υψηλούς βαθμούς ??
    Τα προγράμματα που εχει ο σταθμος απο μονος του θα ελεγα οτι δεν ειναι εντελως σωστα , γιατι με 45sec στους 220c δεν κατάφερα ουτε να αποκολλήσω ουτε να ξανακολλησω σωστά .
    Καποιος που να ξερει στην παρακάτω φωτο , ειναι ολα σωστά για επανακοληση ?

Το avatar του χρήστη leosedf
    Συντονιστής
    Όνομα
    Κωνσταντίνος
    Περιοχή
    Θεσσαλονίκη

Προεπιλογή

Επανασυγκόληση με τις μπίλιες έχω κάνει πολλές φορές. Αλλά τεσπα.
    Αν μπορείς αφαίρεσε και άλλη κόλληση που έχει πάνω στην πλακέτα, δεν είναι τελείως επίπεδα τα pad.
    Όσο μπορείς βέβαια μην την ξηλώσεις.
    900MHz-64GHz

Το avatar του χρήστη Thansavv
    Μέλος
    Όνομα
    Θανάσης
    Περιοχή
    Φινλανδία

Προεπιλογή

Παράθεση Αρχικό μήνυμα από leosedf Εμφάνιση μηνυμάτων
    Επανασυγκόληση με τις μπίλιες έχω κάνει πολλές φορές. Αλλά τεσπα.
    Αν μπορείς αφαίρεσε και άλλη κόλληση που έχει πάνω στην πλακέτα, δεν είναι τελείως επίπεδα τα pad.
    Όσο μπορείς βέβαια μην την ξηλώσεις.
    Γεια σου Κωνσταντίνε. Εμένα μου φαίνεται πολύ δύσκολο να γίνει επανασυγκόλληση σε τοσο μεγάλο BGA....
    Γιώργο 2 Pad είδα ότι έχουνε φύγει από πάνω αριστερά. Τώρα αν είναι κρίσιμα, δύσκολα τα πράγματα...
    Αν δε συνδέονται πουθενά και μπορεί να λειτουργήσει και χωρίς αυτά τα pads τί γίνεται? τα αφήνουμε 'άμπαλλα'?

Συντονιστής
    Όνομα
    Κωνσταντίνος
    Περιοχή
    Θεσσαλονίκη

Προεπιλογή

Αν δεν είναι τίποτα τα αφήνεις άμπαλα....
    Αν είναι βάζεις μπίλιες στο BGA και κάνεις τάμα να υπάρχουν τα via από κάτω και να ακουμπήσει η μπίλια εκεί. Μου έχει παίξει σε ξηλωμένα pads να πατήσει στα χάλκινα via από κάτω και να παίζει κανονικά.
    Όπως μου έχει τύχει να μην ξαναπαίξει ποτέ.
    900MHz-64GHz

Νέο Μέλος
    Όνομα
    Γιωργος
    Περιοχή
    αθηνα

Προεπιλογή

Παράθεση Αρχικό μήνυμα από Thansavv Εμφάνιση μηνυμάτων
    Γεια σου Κωνσταντίνε. Εμένα μου φαίνεται πολύ δύσκολο να γίνει επανασυγκόλληση σε τοσο μεγάλο BGA....
    Γιώργο 2 Pad είδα ότι έχουνε φύγει από πάνω αριστερά. Τώρα αν είναι κρίσιμα, δύσκολα τα πράγματα...
    Αν δε συνδέονται πουθενά και μπορεί να λειτουργήσει και χωρίς αυτά τα pads τί γίνεται? τα αφήνουμε 'άμπαλλα'?
    Ουπς !!!!! Κάτι έγινε εκει πανω ...
    Υπάρχει περίπτωση να βρουμε αν όντως τα θελει η οχι ?
    Η gpu είναι Nvidia G86-750-A2.

Συντονιστής
    Όνομα
    Κωνσταντίνος
    Περιοχή
    Θεσσαλονίκη

Προεπιλογή

Ναι.... Πέτα πάνω το τσιπίδι και κάνε προσευχή.
    900MHz-64GHz

Το avatar του χρήστη manos_3
    Μέλος
    Όνομα
    Μανώλης
    Περιοχή
    ira

Προεπιλογή

Αγαπητοί συμφορουμίτες....Μετά από πολύ σκέψη και εκ μέρους μου και του ξαδέρφου μου( ο εργοδότης μου ) και επειδή βλέπω ότι το 90% των laptop που μας έρχονται παρουσιάζουν πρόβλημα στη κάρτα γραφικών και με reflow σπάνια να φτιάξουν και αν φτιάξουν θα ξαναχαλάσουν ,αποφασίσαμε να αγοράσουμε ένα σταθμό για reballing με όλα τα παρελκόμενα.Προσωπικά(γιατί εγώ θα ασχοληθώ με αυτή τη δουλειά) δεν έχω ξανακάνει ποτέ reballing,μόνο reflow, αλλά έχω δει πολλά video και έχω δει πολλά άρθρα που πιστεύω ότι αν πάρουμε το μηχάνημα με μερικούς μήνες εξάσκηση κάτι θα κάνω!!!
    Βασικά θέλω να με ενθαρρύνεται για τη πράξη αυτή και να μου προτείνεται εξοπλισμό διότι έχω δει πολλά αλλά δεν ξέρω τι να αποφασίσω και κατά πόσο αυτό θα μου κάνει δουλειά...!!
    Απ'ότι έχω δει θα χρειαστώ:

1. Το σταθμό κόλλησης/αποκόλλησης
    2. Flux
    3. Στένσιλς και βάση
    4. Solder Balls
    5. Βοηθητικά εργαλεία

Παρακαλώ τους ειδήμονες του <<reballing>> να μου απαντήσουν στα παρακάτω:

α) Ποιο σταθμό μου προτείνεται;Η αγορά θα γίνει λογικά από το εξωτερικό αλλά δεν ξέρω αν παραγγείλω κάτι π.χ. από Αμερική δεν θα πληρώσω πολλά στο τελωνείο;

β) Τι στένσιλ να προμηθευτώ; Direct Heating ή από τ'άλλα; Η εργασία που θα ασχολούμαστε θα ναι κυρίως η επισκευή στις κάρτες γραφικών/northbridge των laptop. Οπότε αν παραγγείλω ένα σετ των 250 κομματιών για παράδειγμα θα με καλύψει σε όλες τις περιπτώσεις.

Αυτά για αρχή....!!!!Συγχωρέστε με αν λόγω των μη αρκετών ακόμα γνώσεων μου γράφω πράγματα τα οποία δεν στέκουν καλά!
    Σας ευχαριστώ!

Δικαιώματα - Επιλογές

• Δημιουργία θεμάτων: Όχι
  • Υποβολή μηνυμάτων: Όχι
  • Σύναψη αρχείων: Όχι
  • Επεξεργασία μηνυμάτων: Όχι
  •  
  • BB code: σε λειτουργία
  • Smilies: σε λειτουργία
  • [IMG]: σε λειτουργία
  • [VIDEO] code is σε λειτουργία
  • HTML: εκτός λειτουργίας