Εμφάνιση αποτελεσμάτων : 1 έως 10 από 22

Hybrid View

Προηγούμενο μήνυμα Προηγούμενο μήνυμα   Επόμενο Μήνυμα Επόμενο Μήνυμα
    Το avatar του χρήστη geostrom
    Μέλος
    Όνομα
    Γιώργος
    Περιοχή
    Ηράκλειο

Προεπιλογή

Πετρο είναι ολοφάνερο οτι το μοτέρ της συντήρησης που αφορά και το θερμοστάτη που αλλαξα δουλευει συνέχεια και γιαυτο εχει και μεγάλη ψύξη , πριν αφαιρεσω τον παλιό θερμοστάτη έγραψα με μαρκαδόρο πάνω στα φις τα νούμερα ( 3 ,4, και 6 ) για να μην κάνω λάθος , τον πιο ευαίσθητο θερμοστάτη μου τον προτεινε τεχνικός που πέρασε για μια προχειρη ματιά .

Νέο Μέλος
    Όνομα
    LabMan
    Περιοχή
    K A

Προεπιλογή

Εκ των προτέρων πρέπει να πω ότι δεν έχω μεγάλη εμπειρία στην επισκευή ψυγείων αλλά θα πώ την άποψή μου.

Μήπως, λέω μήπως το πρόβλημα είναι στα ηλεκτρονικά του ψυγείου? Πιο συγκεκριμένα στο ένα από τα ρελέ. Υπάρχει πιθανότητα να έχει κολλήσει το ρελέ στη θέση NC. Λογικά το συγκεκριμένο ψυγείο πρέπει να έχει 3 ρελέ 24V πάνω στην πλακέτα. Τα δύο πρέπει να είναι ακριβώς ίδια (ένα για τη συντήρηση και ένα για την κατάψυξη). Έλεγξε αν οπλίζουν/αφοπλίζουν τα ρελέ. Αν κάποιο δεν οπλίζει/αφοπλίζει τότε είναι εκεί το πρόβλημα. Βάλε και τον παλιό θερμοστάτη.

Ελπίζω να βοήθησα.

3. Ένα μέλος ευχαρίστησε τον LabMan για αυτό το χρήσιμο μήνυμα:

manos_3 (30-06-13)

Μέλος
    Όνομα
    Πέτρος
    Περιοχή
    Έβρος

Προεπιλογή

Καλωσόρισες LabMan δεκτή η πρόταση σου και λογική . (είναι που δεν γνωρίζουμε τι περιλαμβάνει το μοντέλο ) .. έχεις έγκυρες πηγές ότι το μοντέλο αυτό περιλαμβάνει τέτοια πλακέτα?

Νέο Μέλος
    Όνομα
    LabMan
    Περιοχή
    K A

Προεπιλογή

Παράθεση Αρχικό μήνυμα από Κυριακίδης Εμφάνιση μηνυμάτων
    Καλωσόρισες LabMan δεκτή η πρόταση σου και λογική . (είναι που δεν γνωρίζουμε τι περιλαμβάνει το μοντέλο ) .. έχεις έγκυρες πηγές ότι το μοντέλο αυτό περιλαμβάνει τέτοια πλακέτα?
    Φυσικά και δεν έχω έγκυρες πηγές για το ψυγείο διότι όπως είπα δεν ασχολούμαι με ψυγεία. Απλώς μια φορά έτυχε να κοιτάξω ένα Miele ενός γνωστού μου και το πρόβλημα ήταν αυτό. Το ψυγείο έχει σίγουρα πλακέτα με ηλεκτρονικά με τα ρελέ πάνω. Άλλωστε μπορείς να τα ακούσεις κάθε φορά που ανοίγει/κλείνει το κάθε μοτέρ. Εσύ θα βρεις τη πλακέτα και θα μας πεις. Πρέπει να είναι λογικά στο πάνω μέρος του ψυγείου.

Ερώτηση : Ξέρεις από ηλεκτρονικά καθόλου? Ηλεκτρονικός είσαι ή ψυκτικός? Αν είσαι ψυκτικός και το πρόβλημα είναι όντως αυτό που λέω, καλό θα είναι να βρεις κάποιον ηλεκτρονικό. Αν είναι στα μηχανολογικά του ψυγείου δεν έχω ιδέα τι μπορεί να είναι το πρόβλημα και δεν θέλω να σε κατευθύνω με λάθος τρόπο.

Έχουμε και λέμε. Βρες τη πλακέτα. Έλεγξε τα ρελέ. Αν κάποιο έχει πρόβλημα άλλαξέ το. Αν δουλεύουν σωστά και τα τρία τότε το πρόβλημα είναι κάπου αλλού.

Το avatar του χρήστη geostrom
    Μέλος
    Όνομα
    Γιώργος
    Περιοχή
    Ηράκλειο

Προεπιλογή

ηλεκτρονικός είμαι και στην κορυφή που είναι ο θερμοστάτης δεν έχει πλακέτα καθόλου , παρόλα αυτά κάλεσα τεχνικό διαπίστωσε ότι ο αισθητήριας δεν περνούσε μέσα στο ψυγείο , υπήρχε μια στρογγυλη τάπα μεσα στο ψυγείο που ωμός δεν ξεβίδωνε γιατί είχε χαλάσει η βίδα αφαιρέθηκε δια της βίας και εκει κατάληξε ο αισθητήρας οπου ξανα τοποθετήθηκε η τάπα .
    Ώμος το ψυγείο κλείνει σε πολύ μεγάλη θερμοκρασία και παλι δεν ξέρω αν φταίει οτι την τοποθέτησε με σιλικόνη γιατί εχε χαλάσει η βίδα , προφανως ο θερμοστάτης δεν παίρνει καλή ψύξη εκεί , θα προσπαθήσω να τον ρυθμίσω με την ρέγουλα που έχει απο πίσω για να κλείνει πιο νωρίς .

edit : όταν λέω μεγάλη θερμοκρασία εννοω οτι παγωνη πολύ περισσότερο απο το κανονικό οπότε ανάποδα το διατυπώνω

Το avatar του χρήστη manos_3
    Μέλος
    Όνομα
    Μανώλης
    Περιοχή
    ira

Προεπιλογή

Παράθεση Αρχικό μήνυμα από LabMan Εμφάνιση μηνυμάτων
    Εκ των προτέρων πρέπει να πω ότι δεν έχω μεγάλη εμπειρία στην επισκευή ψυγείων αλλά θα πώ την άποψή μου.

Μήπως, λέω μήπως το πρόβλημα είναι στα ηλεκτρονικά του ψυγείου? Πιο συγκεκριμένα στο ένα από τα ρελέ. Υπάρχει πιθανότητα να έχει κολλήσει το ρελέ στη θέση NC. Λογικά το συγκεκριμένο ψυγείο πρέπει να έχει 3 ρελέ 24V πάνω στην πλακέτα. Τα δύο πρέπει να είναι ακριβώς ίδια (ένα για τη συντήρηση και ένα για την κατάψυξη). Έλεγξε αν οπλίζουν/αφοπλίζουν τα ρελέ. Αν κάποιο δεν οπλίζει/αφοπλίζει τότε είναι εκεί το πρόβλημα. Βάλε και τον παλιό θερμοστάτη.

Ελπίζω να βοήθησα.
    Παρόμοια βλάβη μου είχε τύχει σε ψυγείο(Να ψύχει πάρα πολύ).Το ένα ρελέ δεν όπλιζε...!!!Το άλλαξα και όλα ΟΚ!!!

Παρόμοια Θέματα

1. [Pitsos] PITSOS, σταματάει την ψύξη
    από SDrikos στο forum Ψυγείο
    Απαντήσεις: 47
    Τελευταίο Μήνυμα: 22-06-18, 23:18
  2. [Τηλεόραση Sony] SONY KV-M1400K - Παίζει λίγο και μετά σταματάει.
    από LabMan στο forum Τηλεόραση
    Απαντήσεις: 2
    Τελευταίο Μήνυμα: 27-11-12, 16:05
  3. [Κλιματιστικό Sharp] Δεν σταματάει - φταίει ο θερμοστάτης?
    από stafidas στο forum Κλιματιστικό
    Απαντήσεις: 3
    Τελευταίο Μήνυμα: 23-06-12, 16:48
  4. Απαντήσεις: 14
    Τελευταίο Μήνυμα: 16-04-12, 14:08
  5. Ψυγείο Pitsos No Frost χωρίς ψύξη
    από Pater_Familias στο forum Ψυγείο
    Απαντήσεις: 14
    Τελευταίο Μήνυμα: 12-10-11, 21:26

Δικαιώματα - Επιλογές

• Δημιουργία θεμάτων: Όχι
  • Υποβολή μηνυμάτων: Όχι