Σελίδα 2 από 3 ΠρώτηΠρώτη 123 ΤελευταίαΤελευταία
Εμφάνιση αποτελεσμάτων : 11 έως 20 από 22

Μέλος
    Όνομα
    Πέτρος
    Περιοχή
    Έβρος

Προεπιλογή

Διευκρίνησε το #7 μήνυμα με το #8 .. τι ισχύει . γιατί εσύ λες ότι (μάλλον είναι No Frost) και έχει ανεμιστήρα κανάλι (δεν απάντησες στο #8 στην υποστήριξη ότι αν έχει ή όχι 2 μοτέρ αλλά 1 ) ενώ στο άλλο μήνυμα #8 . υποστηρίζει ότι είναι χωριστό δίπορτο με 2 μηχανές και ότι δεν είναι No Frost.

αλλαξα θερμοστάτη αλλα πάλη τέρμα χαμηλωμένο έχει μεγάλη ψυξη τι συμβαίνει .
    Πόσο χρόνος πέρασε από την στιγμή που το έβαλες μπροστά?

Εσύ τι θερμοστάτη άλλαξες της συντήρησης? Έβαλες ίδιον με ίδια χαρακτηριστικά (Κωδικός τυποποίησης κτλ ) και ίδιο μήκος αισθητήρα? τα καλώδια τα ένωσες σωστά σύμφωνα με το πρωτότυπο? (βγάλε - βάλε αντιγραφή ) τον αισθητήρα (σύρμα) το τοποθέτησες πανομοιότυπα με του παλιού στο ίδιο μήκος και θέση? από που και με ποιόν τρόπο μετράς την θερμοκρασία που έχεις μέσα στο ψυγείο.

εχει μια πολύ λεπτή στρωση πάγου στην πλάτη , το φυσιολογικο του όταν λειτουργούσε κανονικά ει ταν χωρις ίχνος πάγου στην συντήρηση.
    Το παραπάνω το διάβασα όμως δεν βγαίνει νόημα . εννοείς δηλαδή ότι όταν λειτουργούσε "κανονικά" ήταν (όπως γράφεις) χωρίς ίχνος πάγου στην συντήρηση .... δηλαδή τώρα τι? έχει ίχνος πάγου? ομοιόμορφο και "πλήρως"? που σκεπάζει όλην την πλάτη (τετραγωνικά)? ή εννοείς σκεπάζει ακανόνιστα την πλάτη? π.χ. το σχήμα δεν είναι (τετραγωνικό αλλά σχεδόν σαν μια μπάλα ή οβάλ)

Το avatar του χρήστη geostrom
    Μέλος
    Όνομα
    Γιώργος
    Περιοχή
    Ηράκλειο

Προεπιλογή

Να προσπαθήσω να δώσω περισσότερες διευκρινίσεις.
    δεν ξέρω αν είναι no frost , το ψυγείο έχει 2 μοτέρ και εσωτερικό ανεμιστήρα η πλάτη έχει ομοιόμορφο λεπτό τετράγωνο πάγο που σχηματίζετε απο τον ανεμιστήρα .
    το έχω βάλει μπροστά 2 μέρες τώρα και δουλευει συνεχώς.
    τον θερμοστάτη τον προμηθεύτηκα απο ανταλλακτικα και προσκόμισα τον παλιό ώστε να είναι ίδιος αλλα μου έδωσαν ενα με κοντύτερο αισθητήρα και δεν έφτανε , κατόπιν τον αλλαξα με ενα ίδιο αλλα με μεγαλύτερο μήκος απο τον παλιό αισθητήρα οπότε περισσεύει λίγο παραπάνω ένα μέρος του αισθητήρα και το μάζεψα πίσω και έξω απο το ψυγείο αλλα αυτό ειναι μονωμένο.
    ο αισθητήρας μπήκε στο ψυγείο στο ιδιο βάθος που ηταν και ο παλιός και επίσης ειναι της συντήρησης.

Μέλος
    Όνομα
    Πέτρος
    Περιοχή
    Έβρος

Προεπιλογή

Δες τι κωδικό γράφει ο παλιός θερμοστάτης π.χ. κάτι σαν Κ59 ... Κ57 ... κτλ και τι γράφει ο καινούριος?

Μέλος
    Όνομα
    Γιώργος
    Περιοχή
    Ηράκλειο

Προεπιλογή

ο παλιός γράφει Α13 0420 Β238 000 CFC FREE +
    και ο καινούργιος A13-1002 KIT θέση 17E9

Μέλος
    Όνομα
    Γιώργος
    Περιοχή
    Ηράκλειο

Προεπιλογή

αλλαξα θερμοστάτη ξανά με ενα πιο ευαίσθητο RANCO VT-93 αλλα τίποτα .

Μέλος
    Όνομα
    Πέτρος
    Περιοχή
    Έβρος

Προεπιλογή

μετά τον 100ο θερμοστάτη που θα αλλάξεις .. ίσως να το πετύχεις ! Φίλε Γιώργο δεν πάει έτσι .. έστω και σταμάτησε ο ποιο "ευαίσθητος" δεν είναι σίγουρο ότι θα έχεις και καλά αποτελέσματα.

Με παραξενεύει στο 1ο μήνυμα σου που λες ότι στα παγώνει πολύ τα τρόφιμα . και υποψιάζομαι διάφορα. όπως π.χ. να εννοείς ότι παγώνει πολύ τα τρόφιμα (αλλά στην κατάψυξη και όχι στην συντήρηση) στον χώρο δηλαδή που ακουμπά ο αισθητήρας του θερμοστάτη .
    Άλλο η ψύξη στην κατάψυξη και άλλο στην συντήρηση . στο δεύτερο μπορεί η ψύξη να είναι δράμα . γιαυτό ελέγχουμε με κάποιο θερμόμετρο για την πραγματική θερμοκρασία του θαλάμου συντήρησης και όχι περισσότερο για την κατάψυξη.

Θέλω να μου πεις και το εξής
    Ο θερμοστάτης που έβαλες έχει 4 επαφές . 3 κανονικά . η τέταρτη είναι η γείωση . εκεί πάνω στις 3 επαφές αν πρόσεξες έχει κάποιες αριθμήσεις π.χ. 3 - 4 - 6 . το πρόσεξες αυτό? τα έβαλες όπως έχουν? βγάλε βάλε δηλαδή από τον παλιό στον καινούριο.

Μέλος
    Όνομα
    Γιώργος
    Περιοχή
    Ηράκλειο

Προεπιλογή

Πετρο είναι ολοφάνερο οτι το μοτέρ της συντήρησης που αφορά και το θερμοστάτη που αλλαξα δουλευει συνέχεια και γιαυτο εχει και μεγάλη ψύξη , πριν αφαιρεσω τον παλιό θερμοστάτη έγραψα με μαρκαδόρο πάνω στα φις τα νούμερα ( 3 ,4, και 6 ) για να μην κάνω λάθος , τον πιο ευαίσθητο θερμοστάτη μου τον προτεινε τεχνικός που πέρασε για μια προχειρη ματιά .

Νέο Μέλος
    Όνομα
    LabMan
    Περιοχή
    K A

Προεπιλογή

Εκ των προτέρων πρέπει να πω ότι δεν έχω μεγάλη εμπειρία στην επισκευή ψυγείων αλλά θα πώ την άποψή μου.

Μήπως, λέω μήπως το πρόβλημα είναι στα ηλεκτρονικά του ψυγείου? Πιο συγκεκριμένα στο ένα από τα ρελέ. Υπάρχει πιθανότητα να έχει κολλήσει το ρελέ στη θέση NC. Λογικά το συγκεκριμένο ψυγείο πρέπει να έχει 3 ρελέ 24V πάνω στην πλακέτα. Τα δύο πρέπει να είναι ακριβώς ίδια (ένα για τη συντήρηση και ένα για την κατάψυξη). Έλεγξε αν οπλίζουν/αφοπλίζουν τα ρελέ. Αν κάποιο δεν οπλίζει/αφοπλίζει τότε είναι εκεί το πρόβλημα. Βάλε και τον παλιό θερμοστάτη.

Ελπίζω να βοήθησα.

9. Ένα μέλος ευχαρίστησε τον LabMan για αυτό το χρήσιμο μήνυμα:

manos_3 (30-06-13)

Μέλος
    Όνομα
    Πέτρος
    Περιοχή
    Έβρος

Προεπιλογή

Καλωσόρισες LabMan δεκτή η πρόταση σου και λογική . (είναι που δεν γνωρίζουμε τι περιλαμβάνει το μοντέλο ) .. έχεις έγκυρες πηγές ότι το μοντέλο αυτό περιλαμβάνει τέτοια πλακέτα?

Το avatar του χρήστη manos_3
    Μέλος
    Όνομα
    Μανώλης
    Περιοχή
    ira

Προεπιλογή

Παράθεση Αρχικό μήνυμα από LabMan Εμφάνιση μηνυμάτων
    Εκ των προτέρων πρέπει να πω ότι δεν έχω μεγάλη εμπειρία στην επισκευή ψυγείων αλλά θα πώ την άποψή μου.

Μήπως, λέω μήπως το πρόβλημα είναι στα ηλεκτρονικά του ψυγείου? Πιο συγκεκριμένα στο ένα από τα ρελέ. Υπάρχει πιθανότητα να έχει κολλήσει το ρελέ στη θέση NC. Λογικά το συγκεκριμένο ψυγείο πρέπει να έχει 3 ρελέ 24V πάνω στην πλακέτα. Τα δύο πρέπει να είναι ακριβώς ίδια (ένα για τη συντήρηση και ένα για την κατάψυξη). Έλεγξε αν οπλίζουν/αφοπλίζουν τα ρελέ. Αν κάποιο δεν οπλίζει/αφοπλίζει τότε είναι εκεί το πρόβλημα. Βάλε και τον παλιό θερμοστάτη.

Ελπίζω να βοήθησα.
    Παρόμοια βλάβη μου είχε τύχει σε ψυγείο(Να ψύχει πάρα πολύ).Το ένα ρελέ δεν όπλιζε...!!!Το άλλαξα και όλα ΟΚ!!!

Σελίδα 2 από 3 ΠρώτηΠρώτη 123 ΤελευταίαΤελευταία

Παρόμοια Θέματα

1. [Pitsos] PITSOS, σταματάει την ψύξη
    από SDrikos στο forum Ψυγείο
    Απαντήσεις: 47
    Τελευταίο Μήνυμα: 22-06-18, 23:18
  2. [Τηλεόραση Sony] SONY KV-M1400K - Παίζει λίγο και μετά σταματάει.
    από LabMan στο forum Τηλεόραση
    Απαντήσεις: 2
    Τελευταίο Μήνυμα: 27-11-12, 16:05
  3. [Κλιματιστικό Sharp] Δεν σταματάει - φταίει ο θερμοστάτης?
    από stafidas στο forum Κλιματιστικό
    Απαντήσεις: 3
    Τελευταίο Μήνυμα: 23-06-12, 16:48
  4. Απαντήσεις: 14
    Τελευταίο Μήνυμα: 16-04-12, 14:08
  5. Ψυγείο Pitsos No Frost χωρίς ψύξη
    από Pater_Familias στο forum Ψυγείο
    Απαντήσεις: 14
    Τελευταίο Μήνυμα: 12-10-11, 21:26

Δικαιώματα - Επιλογές

• Δημιουργία θεμάτων: Όχι
  • Υποβολή μηνυμάτων: Όχι