Σελίδα 3 από 4 ΠρώτηΠρώτη 1234 ΤελευταίαΤελευταία
Εμφάνιση αποτελεσμάτων : 21 έως 30 από 37

Μέλος
    Όνομα
    Χρήστος
    Περιοχή
    Πάτρα, Αχαία

Προεπιλογή

συμφωνω με τον φιλο βαγγελη. βεβαια και οι φθηνοι ηλιακοι ειναι πλεον πολυ καλοι.
    ο φιλος βαγγελης απο την λημνο μου θυμησε και το στρατιωτικο μου οπου εκανα εναν χειμωνα στον παγωμενο κασπακα. βεβαια θυμαμαι και τις πανεμορφες παραλιες της λημνου που δεν ξεχνιουνται.

2. Ένα μέλος ευχαρίστησε τον xsterg για αυτό το χρήσιμο μήνυμα:

@Vagelis@ (14-11-12)

Μέλος
    Όνομα
    Βασίλης
    Περιοχή
    Κερατσίνι

Προεπιλογή

Παράθεση Αρχικό μήνυμα από goosey Εμφάνιση μηνυμάτων
    Δηλαδή? Πως θα γίνει αυτό που έγραψες "Αν δεν θες 65 βαθμους ρυθμισε το στους 50."
    εχει, πανω,ο θερμοστατης κλιμακα θερμοκρασιας,απο 40-80 . εσυ απλα,ρυθμιζεις το βιδακι του.βρισκεται,στο κουτακι που μπαινουν τα καλωδια.

Παράθεση Αρχικό μήνυμα από xsterg Εμφάνιση μηνυμάτων
    φιλε βασιλη,
    εχω δει και αλλες εγκαταστασεις που μαλιστα τις εχουν κανει επαγγελματιες υδραυλικοι και εχω διαπιστωσει τραγικα λαθη, τοσο στην τοποθετηση οσο και στην εγκατασταση γενικοτερα. το προβλημα σου ειναι η σκιαση του θερμοσιφωνα απο καποιο ψηλοτερο κτηριο η αλλο αντικειμενο η λαθος προσανατολισμος. στο ιντερνετ υπαρχουν πινακες οπου βρισκεις τον ακριβη προσανατολισμο που πρεπει να εχει ο ηλιακος σε σχεση με τον τοπο σου. με την βοηθεια μιας πυξιδας θα μπορεσεις να δεις αν εισαι σωστος η οχι. το οτι ολοι κοιταζουν προς την ιδια κατευθυνση ειναι μια ενδειξη αλλα μην ειμαστε και σιγουροι 100%. εγω αν ειχα προβλημα θα το τσεκαρα με μια πυξιδα για να δω αν ειμαι μεσα στα αποδεκτα περιθωρια. απο εκει και περα κοιτα και τις μονωσεις στις σωληνωσεις σου. τοσο στο ζεστο νερο, οσο και στο και στο κλειστο κυκλωμα. εχω προσεξει παρα πολυ τις μονωσεις μου στο κλειστο κυκλωμα για να ελαχιστοποιησω τις απωλειες. επισης αλλο σημειο ειναι η διαμετρος και η κλιση των σωληνων στο κλειστο κυκλωμα. ελαχιστοποιηση των σωληνωσεων, με σωστες κλισεις που ομως δεν δημιουργουν προβλημα λογω του οτι ειναι πολυ τεντωμενες.
    να πω οτι και οι δυο θερμοσιφωνες μου ειναι τοποθετημενοι σε σημειο οπου δεν εχουν σκιαση σε καμια χρονικη στιγμη κατα την διαρκεια ολης της ημερας. σιγουρα ειναι ενα στοιχειο που βοηθαει παρα πολυ στην θερμανση σε σχεση με αλλους που βλεπω οτι εχουν αμεση ηλιοφανεια μερικες μονο ωρες στην διαρκεια της ημερας.
    αν μπορεις βγαλε και μερικες φωτογραφιες τοσο γενικα του ηλιακου οσο και ειδικα καποιων στοιχειων του που υποπτευεσαι οτι μπορει να δημιουργουν προβλημα. με χαρα μου και με τις ελαχιστες γνωσεις μου πανω στα υδραυλικα να προσφερω οποια βοηθεια μπορω.
    καταρχην να σε ευχαριστησω για το ενδιαφερον.
    αθα ριξω μια,ματια αν μπορω,μεσω google earth που φαινεται παρα πολυ καλα.σκιαση δεν εχω καθολου.ουτε με αυτον ουτε με τον προηγουμενο.επισης,μονωση μεχρι τις εντιχισμενες σωληνες εω καλη.μεσα στον τοιχο απο οτι εχω δει εχει βαλει σκετη talos.
    ειναι φ15 σωληνα. επισης σημαντικο στοιχειο ειναι,το εξης.περσι με 3-4 βαθμους εξ.θερμοκρασια με ζεστο νερο και,αναμενο θερμοσιφωνα (το τόνιζω αυτο) μενανε στυν μμεση απο νερο.
    επειδη,αρχισα λιγο να το ψαχνω παλι εεχω,παραγγειλει,υις βαλβιδες μειωσης παροχης νερου(οικονομιας) να δω τελικα αν,ειναι,θεμα σπαταλης.θελω να βαλω και,μια αντεπιστροφη στο κολεκτερ να,μου φυγει και αυτη η απορια.

Παράθεση Αρχικό μήνυμα από @Vagelis@ Εμφάνιση μηνυμάτων
    Βασιλη,
    μετα απο 2 χειμωνες (φετος 3) που εχω δοκιμασει τον ηλιακο
    μπορω να πω οτι .. ναι.. αξιζει να επενδυεις.. οχι να αγοραζεις απλα ηλιακο.
    αλλο ειναι ενα συστημα με 260€ και αλλο ενα συστημα με 1375€.

αξιζει να επενδυεις ..
    επενδυση σημαινει '' δινω χρηματα τωρα και .. περιμενω να παρω κερδος πολλαπλασιο ''
    οχι '' δινω χρηματα τωρα και θελω τωρα το κερδος , ας ειναι μικροτερο ''

επιμενω δλδ, στο οτι αν καποιος δωσει χρηματα για φθηνο συστημα θα εχει προσκαιρα μικρο αποτελεσμα,
    ενω αν καποιος επενδυσει σε ενα σοβαρο συστημα , θα εχει μακροχρονια καλο αποτελεσμα.

το θεμα ''χειμωνας'' ειναι διαφορετικο σε καθε σημειο της Χωρας.
    παρότι νησι.. η Λημνος , οπου ζω χτυπαει πολυ συχνα ''μειον''
    και μαλιστα μπορει να μεινουμε για μερες σε περιβαλλον 5° κατω απο το μηδεν.

η αποδοση του συστηματος , κατ'εμε, ειναι πολυ καλη.
    αν,εχεις,βρει ηλιακο με 260 ενδιαφερομαι.
    εψαχνα να βαλω δτον παλιο ενα κατοπτρο και,θελανε 400 μονο για αυτο.
    δεν διαφωνω οτι στις απε οτι δωσεις θα λαβεις.απλα μερικες φορες δεν αξιζει.
    εγω πχ σε 13 χρονια εχω δωσει 2000 χοντρικα.ε με να θερμοσιφωνα των 200€ ποσο ρευμα θα ειχα καψει;

υγ γραφω απο κινητο και,δυσκολευομαι λιγο.συγνωμη.

υγ2.
    καλημερα σε ολους

υγ3 ο μπατζανακης μου ειναι απο μυρινα.Βαγγελη.

Το avatar του χρήστη @Vagelis@
    Μέλος
    Όνομα
    Βαγγέλης
    Περιοχή
    Λήμνος

Προεπιλογή

Παράθεση Αρχικό μήνυμα από vasilimertzani Εμφάνιση μηνυμάτων
    αν,εχεις,βρει ηλιακο με 260 ενδιαφερομαι.
    εψαχνα να βαλω δτον παλιο ενα κατοπτρο και,θελανε 400 μονο για αυτο.
    δεν διαφωνω οτι στις απε οτι δωσεις θα λαβεις.απλα μερικες φορες δεν αξιζει.
    εγω πχ σε 13 χρονια εχω δωσει 2000 χοντρικα.ε με να θερμοσιφωνα των 200€ ποσο ρευμα θα ειχα καψει;

υγ γραφω απο κινητο και,δυσκολευομαι λιγο.συγνωμη.

υγ2.
    καλημερα σε ολους

υγ3 ο μπατζανακης μου ειναι απο μυρινα.Βαγγελη.
    Καλημερα Βασιλη..

οντως εχεις δικιο για την τιμη..
    τοτε που εβαλα εγω τον δικο μου, ειχα πεσει πανω σε κινεζικο , οχι τριπλης , με 260€.
    μου ειχε κανει τρομερη εντυπωση , αλλα δε συγκρατησα μαρκα.
    υποθετω οτι θα ηταν παραεισαγωγη της παραεισαγωγης...
    του στυλ '' παρτον και δε σε ξερω ''
    δεν ασχοληθηκα ιδιαιτερα.

ως παραδειγμα ανεφερα την τιμη , επειδη θυμηθηκα το τοτε γεγονος.

οσο για το κατοπτρο..
    το δικο μου π.χ εκανε πριν 3 περιπου χρονια 800€ λιανικη.. φαρμακι σκετο.
    το θυμαμαι επειδη ειχα ζητησει να βαλω δυο κατοπτρα , αλλα οταν ακουσα την τιμη .. τρομαξα.

* ελατε το καλοκαιρι.. εχει ωραιες θαλασσες.

Μέλος
    Όνομα
    Γιάννης
    Περιοχή
    .

Προεπιλογή

εχει, πανω,ο θερμοστατης κλιμακα θερμοκρασιας,απο 40-80 . εσυ απλα,ρυθμιζεις το βιδακι του.βρισκεται,στο κουτακι που μπαινουν τα καλωδια.
    1)Ελπίζω να το έχουν αυτό όλοι οι θερμοσίφωνες, σωστά?
    2)Δεν θα με καλύψει αφού μιλάμε για 1 άτομο κι ένας 45άρης αντί για 60άρη?
    3)Πιάσατε την κουβέντα για τους ηλιακούς και δεν απαντήθηκε το ερώτημα μου ρε παιδιά.
    Θέλω να το ξεκαθαρίσω μέσα μου γιατί υδραυλικός μου είπε πως οι όρθιοι έχουν την ιδιότητα με το νερό που περιγράφω στο αρχικό post.
    Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη goosey : 15-11-12 στις 17:33

Μέλος
    Όνομα
    Βασίλης
    Περιοχή
    Κερατσίνι

Προεπιλογή

σου ζητάω εκ μέρους όλων συγνώμη.
    στο θέμα σου τώρα.όλοι οι κατασκευαστές έχουν ρυθμιζόμενο θερμοστατη. οργισμένοι τον έχουν και με δυνατότητα για εξωτική ρύθμιση, αν είναι προσβασιμος.
    το πόσα λίτρα σε μια μελέτη για ένα άτομο μπάνιο είναι 60λτ.
    τώρα βέβαια σε κάποιους δεν φτάνουν.μην χαρείς μικρότερο πιστεύω θα μένεις στην μέση.ενδεικτικό να αναφέρω αν έχεις απλό ντους τέρμα ανοιχτό καταναλώνει 16λτ λεπτό.
    αν εσυ πλενεσαι και το νερό τρέχει τότε σε δέκα λεπτά με ανοιχτή βρύση έχεις φάει 100λτ. κρύο και ζεστό(όσο μπορεί να είναι ζεστό αφού συμπληρώνει συνέχεια)
    τώρα για το οριζοντίως η κάθετος πιστεύω δεν αξίζει καν σχολιασμός.είναι αδιάφορο αν στην μέση έχεις 55και ψηλά 60 η κάτω 50και ψηλά 60.φαντάζομαι καταλαβαίνεις τι θέλω να πώ.

Μέλος
    Όνομα
    Χρήστος
    Περιοχή
    Πάτρα, Αχαία

Προεπιλογή

οντως ο καθετος στα ιδια λιτρα και ιδιας κατασκευης εχει λιγο καλυτερη αποδοση. ο καθετος εχει την ιδιοτητα να μην ανακατευει το ζεστο με το κρυο νερο τοσο γρηγορα οσο ο οριζοντιος. προτιμησε λοιπον καθετο αντι οριζοντιο αν εχεις χωρο για την τοποθετηση του.

Μέλος
    Όνομα
    Γιάννης
    Περιοχή
    .

Προεπιλογή

σου ζητάω εκ μέρους όλων συγνώμη.
    στο θέμα σου τώρα.όλοι οι κατασκευαστές έχουν ρυθμιζόμενο θερμοστατη. οργισμένοι τον έχουν και με δυνατότητα για εξωτική ρύθμιση, αν είναι προσβασιμος.
    το πόσα λίτρα σε μια μελέτη για ένα άτομο μπάνιο είναι 60λτ.
    τώρα βέβαια σε κάποιους δεν φτάνουν.μην χαρείς μικρότερο πιστεύω θα μένεις στην μέση.ενδεικτικό να αναφέρω αν έχεις απλό ντους τέρμα ανοιχτό καταναλώνει 16λτ λεπτό.
    αν εσυ πλενεσαι και το νερό τρέχει τότε σε δέκα λεπτά με ανοιχτή βρύση έχεις φάει 100λτ. κρύο και ζεστό(όσο μπορεί να είναι ζεστό αφού συμπληρώνει συνέχεια)
    τώρα για το οριζοντίως η κάθετος πιστεύω δεν αξίζει καν σχολιασμός.είναι αδιάφορο αν στην μέση έχεις 55και ψηλά 60 η κάτω 50και ψηλά 60.φαντάζομαι καταλαβαίνεις τι θέλω να πώ.
    Όχι περίμενε μην ζητάς συγγνώμη, να πω κι εγώ τη γνώμη μου!
    Χα χα... Το θέμα το άνοιξα για ηλεκτρικό θερμοσίφωνα αλλά χρησιμοποιώ κι εγώ τον ηλιακό(δεν ξέρω καν τη μάρκα, έχει ξεθωριάσει) εδω και 30 χρόνια!
    Τον είχε βάλει ο πατέρας μου και τώρα συνεχίζω να τον χρησιμοποιώ κι εγώ.Το μόνο που κάνω είναι να συμληρώνω 2 φορές το χρόνο παραφλού... Οχι λοιπόν απλά έβγαλε τα λεφτά του, αλλά με το παραπάνω!
    Απο το θέμα που άνοιξα καταλαβαίνετε πως μέχρι τώρα δεν χρειάστηκα ηλεκτρικό θερμοσίφωνα 6-7 μήνες το χρόνο. Απλά το χειμώνα βολευόμουνα με το μπόιλερ του (φτηνού) πετρελαίου...
    Πάντως αυτό που λες
    έτσι όπως το γράφεις μπερδεύομαι, για κάντο μου λίγο πενηνταράκια...

Μέλος
    Όνομα
    Γιάννης
    Περιοχή
    .

Προεπιλογή

οντως ο καθετος στα ιδια λιτρα και ιδιας κατασκευης εχει λιγο καλυτερη αποδοση. ο καθετος εχει την ιδιοτητα να μην ανακατευει το ζεστο με το κρυο νερο τοσο γρηγορα οσο ο οριζοντιος. προτιμησε λοιπον καθετο αντι οριζοντιο αν εχεις χωρο για την τοποθετηση του.
    Με μπέρδεψες τώρα... Μα αυτό ακριβώς δεν θέλουμε για να κατεβάζω τον διακόπτη του πριν την ώρα του για να κάνω οικονομία? Να ανακατεύει το νερό μέσα το ζεστό που έχει γίνει ήδη με το υπόλοιπο κρύο, ώστε να παίρνει μια ενδιάμεση θερμοκρασία.

Μέλος
    Όνομα
    Χρήστος
    Περιοχή
    Πάτρα, Αχαία

Προεπιλογή

φιλε γιαννη. δεν ξερω για τις γνωσεις σου στις υδραυλικες εγκαταστασεις αλλα χρειαζεσαι διαβασμα!! το μη ανακατεμα του ζεστου-κρυου νερου στον καθετο θερμοσιφωνα ειναι αυτο που τον κανει καλυτερο απο τον αδελφο του σε οριζοντια εκδοση. το νερο μεσα στο καζανι δεν εχει την ιδια θερμοκρασια σε ολο το καζανι. το φαινομενο αυτο λεγεται διαστρωματωση. κατω κατω μπορεις να εχεις ανετα για πολλες ωρες νερο πχ 32C και στα ανωτερα στρωματα ανετα νερο πχ 60C. δεν ειναι δυνατον ο θερμοσιφωνας να εχει νερο και στα 80 λιτρα στην ιδια θερμοκρασια στον πατο του και στην κορυφη του.

Μέλος
    Όνομα
    Βασίλης
    Περιοχή
    Κερατσίνι

Προεπιλογή

φιλε γιαννη. δεν ξερω για τις γνωσεις σου στις υδραυλικες εγκαταστασεις αλλα χρειαζεσαι διαβασμα!! το μη ανακατεμα του ζεστου-κρυου νερου στον καθετο θερμοσιφωνα ειναι αυτο που τον κανει καλυτερο απο τον αδελφο του σε οριζοντια εκδοση. το νερο μεσα στο καζανι δεν εχει την ιδια θερμοκρασια σε ολο το καζανι. το φαινομενο αυτο λεγεται διαστρωματωση. κατω κατω μπορεις να εχεις ανετα για πολλες ωρες νερο πχ 32C και στα ανωτερα στρωματα ανετα νερο πχ 60C. δεν ειναι δυνατον ο θερμοσιφωνας να εχει νερο και στα 80 λιτρα στην ιδια θερμοκρασια στον πατο του και στην κορυφη του.
    είναι η ιδιότητα του ζεστού να πηγαίνει πάνω. για αυτό και το ζεστό το τραβάνε πάντα από πάνω.
    για αυτό και ο κάθετος είναι λίγο καλύτερος από ότι λένε.(αν και εγώ θεωρώ ότι είναι αμελητέα η διαφορά).

Σελίδα 3 από 4 ΠρώτηΠρώτη 1234 ΤελευταίαΤελευταία

Παρόμοια Θέματα

1. Θερμοσίφωνας - το νερό παγώνει σχεδόν αμέσως
    από jomor στο forum Υπόλοιπες Λευκές Συσκευές
    Απαντήσεις: 24
    Τελευταίο Μήνυμα: 13-11-12, 21:21

Δικαιώματα - Επιλογές

• Δημιουργία θεμάτων: Όχι
  • Υποβολή μηνυμάτων: Όχι
  • Σύναψη αρχείων: Όχι
  • Επεξεργασία μηνυμάτων: Όχι
  •