Παράθεση Αρχικό μήνυμα από goosey Εμφάνιση μηνυμάτων
Δηλαδή? Πως θα γίνει αυτό που έγραψες "Αν δεν θες 65 βαθμους ρυθμισε το στους 50."
εχει, πανω,ο θερμοστατης κλιμακα θερμοκρασιας,απο 40-80 . εσυ απλα,ρυθμιζεις το βιδακι του.βρισκεται,στο κουτακι που μπαινουν τα καλωδια.

Παράθεση Αρχικό μήνυμα από xsterg Εμφάνιση μηνυμάτων
φιλε βασιλη,
εχω δει και αλλες εγκαταστασεις που μαλιστα τις εχουν κανει επαγγελματιες υδραυλικοι και εχω διαπιστωσει τραγικα λαθη, τοσο στην τοποθετηση οσο και στην εγκατασταση γενικοτερα. το προβλημα σου ειναι η σκιαση του θερμοσιφωνα απο καποιο ψηλοτερο κτηριο η αλλο αντικειμενο η λαθος προσανατολισμος. στο ιντερνετ υπαρχουν πινακες οπου βρισκεις τον ακριβη προσανατολισμο που πρεπει να εχει ο ηλιακος σε σχεση με τον τοπο σου. με την βοηθεια μιας πυξιδας θα μπορεσεις να δεις αν εισαι σωστος η οχι. το οτι ολοι κοιταζουν προς την ιδια κατευθυνση ειναι μια ενδειξη αλλα μην ειμαστε και σιγουροι 100%. εγω αν ειχα προβλημα θα το τσεκαρα με μια πυξιδα για να δω αν ειμαι μεσα στα αποδεκτα περιθωρια. απο εκει και περα κοιτα και τις μονωσεις στις σωληνωσεις σου. τοσο στο ζεστο νερο, οσο και στο και στο κλειστο κυκλωμα. εχω προσεξει παρα πολυ τις μονωσεις μου στο κλειστο κυκλωμα για να ελαχιστοποιησω τις απωλειες. επισης αλλο σημειο ειναι η διαμετρος και η κλιση των σωληνων στο κλειστο κυκλωμα. ελαχιστοποιηση των σωληνωσεων, με σωστες κλισεις που ομως δεν δημιουργουν προβλημα λογω του οτι ειναι πολυ τεντωμενες.
να πω οτι και οι δυο θερμοσιφωνες μου ειναι τοποθετημενοι σε σημειο οπου δεν εχουν σκιαση σε καμια χρονικη στιγμη κατα την διαρκεια ολης της ημερας. σιγουρα ειναι ενα στοιχειο που βοηθαει παρα πολυ στην θερμανση σε σχεση με αλλους που βλεπω οτι εχουν αμεση ηλιοφανεια μερικες μονο ωρες στην διαρκεια της ημερας.
αν μπορεις βγαλε και μερικες φωτογραφιες τοσο γενικα του ηλιακου οσο και ειδικα καποιων στοιχειων του που υποπτευεσαι οτι μπορει να δημιουργουν προβλημα. με χαρα μου και με τις ελαχιστες γνωσεις μου πανω στα υδραυλικα να προσφερω οποια βοηθεια μπορω.
καταρχην να σε ευχαριστησω για το ενδιαφερον.
αθα ριξω μια,ματια αν μπορω,μεσω google earth που φαινεται παρα πολυ καλα.σκιαση δεν εχω καθολου.ουτε με αυτον ουτε με τον προηγουμενο.επισης,μονωση μεχρι τις εντιχισμενες σωληνες εω καλη.μεσα στον τοιχο απο οτι εχω δει εχει βαλει σκετη talos.
ειναι φ15 σωληνα. επισης σημαντικο στοιχειο ειναι,το εξης.περσι με 3-4 βαθμους εξ.θερμοκρασια με ζεστο νερο και,αναμενο θερμοσιφωνα (το τόνιζω αυτο) μενανε στυν μμεση απο νερο.
επειδη,αρχισα λιγο να το ψαχνω παλι εεχω,παραγγειλει,υις βαλβιδες μειωσης παροχης νερου(οικονομιας) να δω τελικα αν,ειναι,θεμα σπαταλης.θελω να βαλω και,μια αντεπιστροφη στο κολεκτερ να,μου φυγει και αυτη η απορια.

Παράθεση Αρχικό μήνυμα από @Vagelis@ Εμφάνιση μηνυμάτων
Βασιλη,
μετα απο 2 χειμωνες (φετος 3) που εχω δοκιμασει τον ηλιακο
μπορω να πω οτι .. ναι.. αξιζει να επενδυεις.. οχι να αγοραζεις απλα ηλιακο.
αλλο ειναι ενα συστημα με 260€ και αλλο ενα συστημα με 1375€.

αξιζει να επενδυεις ..
επενδυση σημαινει '' δινω χρηματα τωρα και .. περιμενω να παρω κερδος πολλαπλασιο ''
οχι '' δινω χρηματα τωρα και θελω τωρα το κερδος , ας ειναι μικροτερο ''

επιμενω δλδ, στο οτι αν καποιος δωσει χρηματα για φθηνο συστημα θα εχει προσκαιρα μικρο αποτελεσμα,
ενω αν καποιος επενδυσει σε ενα σοβαρο συστημα , θα εχει μακροχρονια καλο αποτελεσμα.

το θεμα ''χειμωνας'' ειναι διαφορετικο σε καθε σημειο της Χωρας.
παρότι νησι.. η Λημνος , οπου ζω χτυπαει πολυ συχνα ''μειον''
και μαλιστα μπορει να μεινουμε για μερες σε περιβαλλον 5° κατω απο το μηδεν.

η αποδοση του συστηματος , κατ'εμε, ειναι πολυ καλη.
αν,εχεις,βρει ηλιακο με 260 ενδιαφερομαι.
εψαχνα να βαλω δτον παλιο ενα κατοπτρο και,θελανε 400 μονο για αυτο.
δεν διαφωνω οτι στις απε οτι δωσεις θα λαβεις.απλα μερικες φορες δεν αξιζει.
εγω πχ σε 13 χρονια εχω δωσει 2000 χοντρικα.ε με να θερμοσιφωνα των 200€ ποσο ρευμα θα ειχα καψει;

υγ γραφω απο κινητο και,δυσκολευομαι λιγο.συγνωμη.

υγ2.
καλημερα σε ολους

υγ3 ο μπατζανακης μου ειναι απο μυρινα.Βαγγελη.