Υπαρχει πιθανοτητα να μην φταιει ο θερμοσιφωνας αλλα η ασφαλεια απο των πινακα.
Υπαρχει πιθανοτητα να μην φταιει ο θερμοσιφωνας αλλα η ασφαλεια απο των πινακα.
οταν την αλλαξε ειδες διαφορα? πχ.αντι για 5 λεπτα να την ριχνει σε 20? μετα απο ποση ωρα την ριχνει? ποσα Α ασφαλεια ειναι?παλια τον αναβες?επειδη αναφερεις μποιλερ.
Μήπως έβαλε μεγαλύτερης ισχύος αντίσταση??
Το ανόδιο είναι απαραίτητο, αλλά άσχετο με τη ασφάλεια.
εγω δεν εχω ελεγξει τι αντισταση μου εβαλε (του εστειλα με mail φωτο των χαρακτηριστικων και του τυπου της αντιστασης ...την παραγγειλε γιατι δεν μπορουσε να την βρει παρα μονο στην μαμα εταιρεια ...την χρεωσε 40ε -χωρις να μου δωσει αποδειξη για την αγορα - και την περασε)
βεβαια οπως ειπα επεφτε και πριν την επεμβαση τη δικια του (αυτος ηταν και ο λογος που τον καλεσα)
ειπες οτι το ανοδιο ειναι απαραιτητο αρα πρεπει να κανω φασαρια;
σαφως και επρεπε να βαλει το ανοδιο μεσα.Προτεινεται να εβαζε και καινουργιο ανοδιο οχι το παλιο.στο θεμα σου τωρα πρεπει να ερθει ηλεκτρολογος να δει τη αντισταση εχεις και να αμπερομετρησει να δει που υπαρχει προβλημα.
Μαλλον λογω αποστασης (ειναι μακρια απο τον πινακα? ) κακες συνδεσεις θα ειναι οριακη η 20Α ασφαλεια.
εγώ πάντως επειδή άλλαξα σήμερα αντίσταση, την πληρωσα (με απόδειξη) στο κατάστημα ηλεκτρολογικών της γειτονιάς μου, μαζί με ανόδιο και φλάτζα, 15€. Το μόνο που με ρώτησε ο μάγκας ήταν πόσες τρύπες για βίδες έχει ( 8 στον αριθμό ), ούτε τι μάρκα είναι, ούτε πόσα λίτρα, ούτε πόσα ΚW ήταν η προηγούμενη. Δεν ξέρω τι διαφορές μπορεί να υπάρχουν, το λέω πληροφοριακά.
Την ασφαλεια να την εχεις μονιμα σηκωμενη και να ανοιγοκλεινεις τον θερμοσιφωνα απο τον διπλο διακοπτη.
Απλος τροπος για να ελεγξεις ασφαλεια θερμοσιφωνα: Αναψε τον και μετα απο 10 λεπτα πιασε το πλαινο μερος της ασφαλειας. Αν ειναι ενοχλητικα ζεστη αλλαξε την. Η ασφαλεια δεν πρεπει να ανεβαζει σχεδον καθολου την θερμοκρασια της.
ΜΟΝΟ ΑΝ ΕΧΕΙΣ ΤΙΣ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΕΣ ΓΝΩΣΕΙΣ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΣΕ ΒΡΟΥΝ ΝΑ ΚΡΕΜΕΣΑΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΙΝΑΚΑ ΣΟΥ!