Το μοτερ του WM 2100 ειναι με ψυκτρες (καρβουνακια) αλλαξετα.
Το μοτερ του WM 2100 ειναι με ψυκτρες (καρβουνακια) αλλαξετα.
terra (07-05-12)
===Το προβλημα με την ντιζα της σαπουνοθηκης φτιαχτηκε & δουλευει ΟΚ.===
βρηκα τον πυκνωτη εχει 5 pins/επαφες ανεβασα & φωτο
τι κανουμε τωρα ??? εχω μπερδευτει, πυκνωτης πρωτα & μετα παω για τα καρβουνακια ??
*απο μια γρηγορη ματια που εριξα στο δικτυο λενε οτι ειναι αντιπαρασιτικος ομως(??)
ας μας πει & καποιος εμπειρος !
Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη terra : 08-05-12 στις 02:10
Αυτο Κωστα δεν ειναι πυκνωτης.Ειναι αντιπαρασιτικο φιλτρο οπως πολυ σωστα υποπτεφθηκες! Για κανε ενα search ακομα.Παντως δεν ειναι 100% σιγουρο οτι εχει πυκνωτη μην αρχιζεις και σκαβεις και τα πλακακια κατω απο το πληντυριο!
Μπραβο για το συρματοσκοινακι
terra (08-05-12)
terra (08-05-12)
σε ευχαριστω φιλε Μανο για τη βοηθεια,
Πριν αρχισω να ξεβιδωνω-λυνω μοτερ υπαρχει τροπος να checkαρω το μοτερ με εξωτερικη τροφοδοσια ?
ποσα volt πρεπει να του δωσω κλπ...
"η ειναι αρκετο να εχω συνδεδεμενο ενα βολτομετρο στο μοτερ & οταν παει η ταση για να δουλεψει να μετρησω ?
υπαρχει καποια πλακετα που φευγει απο κει η τροφοδοσια του να ψαξω & εκει ?
"η λεω μ@μ@κιες τωρα ,,& να αρχισω να λυνω να δω τι γινεται ??
*& δεν εχω ξαναλυσει που να το παρει & να το σηκωσει ...
Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη terra : 08-05-12 στις 12:51
ευτυχως που απο κατω ειναι τελειως ανοικτο το πλυντηριο & μπορεσα να τα δω ολα & εχω προσβαση παντου,
Ειδα ομως & κατι που με ανυσηχησε αρκετα.Η πλακετα που τροφοδοτει το μοτερ κρεμοτανε-ειχε ξεβιδωθει(?),
προφανως λογω κραδασμων & ακουμπαγε πανω στην αντλια εξαγωγης του νερου οπου εχει & μεταλλικη επιφανεια εκει,
Την πηρα στο χερι & ειδα οτι εχει "ψυχρη" κολληση το ενα ποδι του (μαλλον)θυριστορ,
& πιο διπλα στο τυπωμενο ενα "ξεβαμα" απο ψιλο-βραχυκυκλωμα (απο εκει που ακουμπησε)
Θα μετρησω με πολυμετρο να δουμε τι εχει γινει & αν "την γλυτωσε" με μικρη ζημια,
επισης ειδα και ενα πυκνωτη λιγο φουσκωμενο,
ανεβαζω & σχετικες φωτος ,
Τωρα αν χρειαστει & καρβουνακια το μοτερ ,πως το βλεπεις φιλε Μανο,
ειναι σχετικα ευκολο ??
*edit: το θυριστορ εχει στοιχεια BTB24 600B ειναι Triac 25A βρηκα & το datasheet & αναφερει οτι ,ειναι για AC power ON-OFF switching για χρηση σε static relays,water heaters,motor starting circuits ,soft start circuits,phase control operation
Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη terra : 08-05-12 στις 19:22
Αλλαξε τους πυκνωτες , το BTB και ριξε ενα ρετους τις φλεβες που λες.Μετα ενα λεπτομερη ελεγχο μην εχει και τιποτα αλλο καμμενο και δοκιμασε.Ευελπιστω οτι θα δουλεψει.Τα καρβουνακια αν βεβαιωθεις οτι φαγωθηκαν εντελως τα βγαζεις (οτι απεμεινε) και βασει δειγματος παιρνεις ενα σετ καινουργια.
Δες τα καρβουνακια αν εχουν φαγωθη αλλαξετα (αν ειναι μικροτερα απο 5-6 χιλιοστα).
Δεν χρειαζεται να λυσεις ολο το μοτερ, απλα ξεκουμπωσε τα πλαστικα της φωτο και
θα δεις τις βασεις απο τα καρβουνακια.
moter_2Y.jpg
Αλλαξε τον πυκνωτη και φτιαξε και την ψυχρη κολληση.
Μην αλλαξεις το Triac BTB24 600B.